Digitaaliset aineistot

Suomen Sukututkimusseuran kirjastossa on asiakkaiden käytössä kaksi verkkoyhteydellä varustettua atk-päätettä. Asiakaspäätteillä voidaan maksutta käyttää kolmea verkon maksullista tietokantapalvelua sekä kirjaston kokoelmaan kuuluvia CD-ROM- ja DVD-levyjä.

Asiakaspääte on varminta varata etukäteen, puhelin 050 3733 715. Aikoja annetaan kolmeksi tunniksi kerrallaan. Asiakaspäätteeltä otetut paperitulosteet ovat maksullisia.

 

Verkon maksulliset tietokannat

Kirjastossa ovat maksutta käytettävissä seuraavat verkkopohjaiset tietokannat:

Ancestry.com. Tietokantoja ja aineistoja erityisesti amerikansiirtolaisia jäljittävien avuksi, esim. amerikkalaiset väestönlaskennat 1790-1940. Kirjaston asiakkaiden käytössä on nyt myös kasvava määrä eurooppalaisia ja muun maailman aineistoja (World Explorer Plus Membership). Pääsy on myös ruotsalaiselle Ancestry.se -sivustolle, jossa on käytettävissä mm. digitoituja Ruotsin kirkonkirjoja. Mukana on ulkoruotsalaisen Pietarin Pyhän Katariinan seurakunnan kirkonkirjoja. Seurakunnassa oli kirjoilla paljon suomalaisia. Emigranten Populär ja matkustajaluetteloita Göteborgin kautta lähteneistä siirtolaisista.

Siirtolaisrekisterin täyshaku. Siirtolaisuusinstituutin hakutietokannat, mm. passi- ja matkustajaluettelot, tietokannat Australian ja Uuden-Seelannin suomalaisista, metsäsuomalaisista, venäjänsuomalaisista vainonuhreista, ulkomailla kuolleita suomalaisia koskeva ulkoasiainhallinnon aineisto ym.

 

CD-ROM- ja DVD-levyt

Kirjastossa on käytettävissä tietokantoja myös CD-ROM- ja DVD-levyinä. Uusimmat tallenteet on luetteloitu kirjastotietokantaan.

 

Kirjastolinkkejä

Tiedekirja mainos 2016 (Tiedekirjan mainos 180px.png)