Ajankohtaista

19.02.2019

Genos 1/2019 on ilmestynyt!

...

Genos 1/2019 on ilmestynyt digitaalisena. Digi-Genoksen tilaajilla on myös mahdollisuus ladata numerot omalle laitteelle pdf-tiedostoina ja näin nauttia Genoksesta missä vain, myös ilman nettiyhteyttä, ja arkistoida lehdet sähköisesti. Tässä numerossa: FT Juha-Matti Granqvistin "Nämä ovat komppanian säärystimiä!" Sotilaskäsityö ja sotilaskäsityöoikeudenkäynnit 1700-luvun lopun Helsinki–Viaporissa, FT Ville Sarkamon Tykkimies Lars Dahlberg (1746–1818), FM Markku Uusitalon Qvantarnas kamp för Finland 1808 ja FT Heikki Vuorimiehen Sotavuosina 1789–1790 Henkikaartissa vihityt suomalaismorsiamet. Genos 1/2019 kolahtaa myös paperisen lehden tilaajille postilaatikkoon lähiviikkoina.

Mukavia lukuhetkiä!

19.02.2019

Helmikuun Jalmari on ilmestynyt

...

Tässä numerossa mm: Hallituksen ääni: Sukututkimus osana evoluutiobiologista tutkimusta, Seuran hallitus järjestäytyi - Samfundets styrelse konstituerade sig, Polkupyörätehtailija Kustaa Merilä, Antti Matikkala 1979-2019, Huumorintajuiset turkulaiset, Kuulumisia meiltä ja maailmalta ja Seuran kevään koulukset.

Tämän ja jo ilmestyneet Jalmarit voit lukea myös JäsensivuiltaJäsensivujen tunnukset löydät Genoksen osoitetarrasta tai Digi-Genoksen sähköpostista. Lue lisää JalmaristaMikäli Jalmari ei ole tullut sähköpostiisi, vaikka olet jäsen, otathan yhteyttä Seuraan osoitteella seura(a)genealogia.fi! Huom! Tarkista kuitenkin ensin roskapostikansiosi.

Jalmarin toimitus toivottaa kaikille sukututkijoille aurinkoista kevättalvea!

02.01.2019

Tutustu Seuran kevään koulutuksiin!

...

Näin vuoden aluksi kannattaa tutustua Seuran kevään koulutustarjontaan, sillä ensimmäiset koulutukset järjestetään jo tällä viikolla!

Kevään aikana Seura järjestää koulutuspäiviä Helsingissä, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Porissa sekä muita koulutustilaisuuksia edellä mainittujen lisäksi Espoossa, Huittisissa, Hämeenlinnassa, Kotkassa, Kouvolassa, Mikkelissä ja Seinäjoella. Lisäksi järjestetään webinaareja, joihin voi osallistua omalta kotisohvalta.

Tutustu koulutuksiin täällä!

Seura toivottaa kaikille oikein hyvää alkanutta vuotta!

09.12.2018

Huomionosoitukset syyskokouksessa 24.11.2018

...

Seuran huomionosoituskäytännön mukaan hallitus voi myöntää jäsenelle kunniamaininnan erityisestä aktiivisuudesta vapaaehtoistoiminnassa, mikä käytännössä tarkoittaa vähintään 10 vuoden toimintaa, tai kiitettävästä aktiivisuudesta vapaaehtoistoiminnassa, mikä käytännössä tarkoittaa vähintään 5 vuoden toimintaa. Tunnuksena erityisestä aktiivisuudesta luovutetaan kunniakirja sekä Seuran pöytäviiri ja kiitettävästä aktiivisuudesta kunniakirja.

Hallitus on päättänyt myöntää kunniamaininnan erityisestä aktiivisuudesta seuraaville jäsenille: Christer Kuvajalle, joka on ollut vuodesta 2009 lähtien Teemalauantai-työryhmän jäsen, ja Markku Vainiolle, joka on ollut vuodesta 2009 lähtien Suku Forumin moderointityöryhmän jäsen.

Hallitus on päättänyt myöntää kunniamaininnan kiitettävästä aktiivisuudesta seuraaville jäsenille: Kari T. Ahoselle, joka on ollut vuodesta 2014 Juridisen toimikunnan jäsen ja Juha Mäkeläiselle, joka on ollut vuodesta 2014 Suomi-tietokantahankkeen projektiryhmän jäsen.

22.05.2018

Seloste henkilötietojen käsittelytoimista Seurassa

...
Suomen Sukututkimusseura on julkaissut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 30 artiklan mukaisen henkilötietojen käsittelytoimia koskevan selosteen. Siinä tiedotetaan Seuran varsinaiseen toimintaan liittyvästä henkilötietojen käsittelystä. Kunkin käsittelytoimen osalta kerrotaan oikeudellinen peruste, rekisteröityjen ryhmät, käsiteltävät henkilötiedot ja säilytysajat. Lisäksi selosteessa ilmoitetaan käsittelyn turvatoimet ja rekisteröityjen oikeudet. Lue seloste tästä. 

07.05.2018

Sukututkimuksen käytännesääntötyö on käynnistynyt

...

Suomen Sukututkimusseura on ilmoittanut tietosuojavaltuutetulle käynnistäneensä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 40 artiklan mukaisten käytännesääntöjen laatimisen sukututkimustoimialalle. Tehtävässä Seura noudattaa tietosuoja-asetuksen johdantolausekkeessa 99 esitettyä periaatetta, jonka mukaan laatimisessa on kuultava sidosryhmiä.

Käytännesääntöjen toteutus tapahtuu siten, että Seura laatii alustavia linjauksia tietosuoja-asetuksen soveltamisesta sukututkimuksessa. Niitä julkaistaan Jäsenviesti Jalmarissa huhti-, touko- ja kesäkuussa. Sukututkijoilla on mahdollisuus kommentoida alustavia linjauksia lähettämällä niitä koskevat lausunnot toiminnanjohtajalle osoitteella pt.kuusiluoma(a)genealogia.fi. Lausunnot huomioidaan käytännesääntöjen luonnosta laadittaessa. Se lähetetään kesällä tietosuojavaltuutetun hyväksyttäväksi. Lue tästä Milloin henkilötietojen käsittely sukututkimuksessa on laillista?

Tiedekirja mainos 2016 (Tiedekirjan mainos 180px.png)