GENOS - Suomen Sukututkimusseuran aikakauskirja

risti18.gif (70 bytes)

Werner Hjelmman

O. D.

Marraskuun 28 p:nä 1932 kuoli Helsingissä senaattori Fredrik Werner Hjelmman. Vainaja, jonka vanhemmat olivat Iisalmen tuomiokunnan tuomari, laamanni Fredrik Wilhelm Hjelmman ja Sofia Lovisa Grenman, oli syntynyt Mikkelissä lokak. 12 p:nä 1857. H. toimi aikaisemmin Turun kuritusvankilan johtajana ja sittemmin Kuopion läänin lääninsihteerinä. Vv. 1902-1905 hän oli oikeusosaston senaattorina. Joku vuosi tämän jälkeen H. kutsuttiin Kansallis-Osake-Pankin pääjohtokunnan jäseneksi, jossa toimessa hän oli vuoteen 1918.

H. oli suuri genealogian tutkimuksen ystävä, vaikkei hän painosta julkaissutkaan kuin 1906 monografian omasta suvustaan "Uppgifter angående slägten Hjelmman i Finland, för slägtens medlemmar samlade", josta hän toimitti aivan kokonaan uusitun, laajennetun painoksen 1929. Nämä molemmat vihot osoittavat erinomaista tarkkuutta ja luotettavaisuutta sekä suurta harrastusta saada tiedot niin täydellisiksi kuin suinkin. Empimättä voi sanoa, että H. on esimerkillisellä tavalla osoittanut, miten sukuselvitys on laadittava.

Viimeisinä elinvuosinaan vainaja ryhtyi käsittelemään Helsingin kaupungin vanhimpia perunkirjoja tarkoituksella painattaa ne Suomen Sukututkimusseuran "Julkaisuissa", mutta heikkenevät voimat keskeyttivät työn, jonka hän varmaankin olisi suorittanut hyvin tuloksin.

Sukututkimuksen ystävät kunnioittavat kiitollisina Werner Hjelmmanin muistoa.


Genos 4(1933), s. 48

© Tekijät ja Suomen Sukututkimusseura - Författarna och Genealogiska Samfundet i Finland

Aiheenmukainen hakemisto | Vuoden 1933 hakemisto | Vuosikertahakemisto