Ajankohtaista

17.01.2019

Jäsenmaksulaskutus 2019 on alkanut

...

Vuoden 2019 jäsenmaksulaskujen lähetys on alkanut ja se saataneen päätökseen tammikuun loppuun mennessä. Jäsenmaksulasku tulee sähköpostiin kaikille jäsenille, joiden sähköpostiosoite on Seuran tiedossa. Kannattaa siis tarkistaa kaikki omat sähköpostipalvelut, jollet ole varma, mikä osoite on Seuran jäsentiedoista. Myös roskapostikansio kannattaa tarkistaa, mikäli laskua ei kuulu. Mikäli jäsentiedoissasi ei ole sähköpostiosoitetta, lasku tulee postitse paperisena. Jos haluat ilmoittaa tai vaihtaa sähköpostiosoiteesi, sen voi tehdä osoitteeseen seura(a)genealogia.fi. Samasta osoitteesta voi myös tarvittaessa pyytää uuden kopion laskusta, ja se vastaa kaikkiin jäsenmaksulaskuja koskeviin tiedusteluihin ja ongelmiin.

Hartaana toiveenamme olisi myös, että laskut maksettaisiin eräpäivään mennessä ja, mikäli olet jättämässä Seuramme, ilmoittaisit asiasta osoitteeseen seura(a)genealogia.fi. Näin Seuralla säästyy aikaa ja rahaa mukavampiin toimintoihin ja palveluihin kuin karhulaskujen lähettäminen. 

Seura toivottaa kaikille hyvää alkanutta vuotta!

15.01.2019

Tammikuun Jalmari on ilmestynyt

...

Tässä numerossa mm: Hallituksen ääni: Kiitävi aika, Kansallisarkiston digitoidut perukirjat julkaistaan Digitaaliarkistossa, Kadonnut sukuhaara ja internet, Sukututkijoiden aineistot talteen, Alma Fohström – ensimmäinen primadonna, Suku 2019, Kuulumisia meiltä ja maailmalta ja Seuran kevään koulukset.

Tämän ja jo ilmestyneet Jalmarit voit lukea myös JäsensivuiltaJäsensivujen tunnukset löydät Genoksen osoitetarrasta tai Digi-Genoksen sähköpostista. Lue lisää JalmaristaMikäli Jalmari ei ole tullut sähköpostiisi, vaikka olet jäsen, otathan yhteyttä Seuraan osoitteella seura(a)genealogia.fi! Huom! Tarkista kuitenkin ensin roskapostikansiosi.

Jalmarin toimitus toivottaa kaikille sukututkijoille mukavaa alkanutta vuotta!

02.01.2019

Tutustu Seuran kevään koulutuksiin!

...

Näin vuoden aluksi kannattaa tutustua Seuran kevään koulutustarjontaan, sillä ensimmäiset koulutukset järjestetään jo tällä viikolla!

Kevään aikana Seura järjestää koulutuspäiviä Helsingissä, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Porissa sekä muita koulutustilaisuuksia edellä mainittujen lisäksi Espoossa, Huittisissa, Hämeenlinnassa, Kotkassa, Kouvolassa, Mikkelissä ja Seinäjoella. Lisäksi järjestetään webinaareja, joihin voi osallistua omalta kotisohvalta.

Tutustu koulutuksiin täällä!

Seura toivottaa kaikille oikein hyvää alkanutta vuotta!

09.12.2018

Huomionosoitukset syyskokouksessa 24.11.2018

...

Seuran huomionosoituskäytännön mukaan hallitus voi myöntää jäsenelle kunniamaininnan erityisestä aktiivisuudesta vapaaehtoistoiminnassa, mikä käytännössä tarkoittaa vähintään 10 vuoden toimintaa, tai kiitettävästä aktiivisuudesta vapaaehtoistoiminnassa, mikä käytännössä tarkoittaa vähintään 5 vuoden toimintaa. Tunnuksena erityisestä aktiivisuudesta luovutetaan kunniakirja sekä Seuran pöytäviiri ja kiitettävästä aktiivisuudesta kunniakirja.

Hallitus on päättänyt myöntää kunniamaininnan erityisestä aktiivisuudesta seuraaville jäsenille: Christer Kuvajalle, joka on ollut vuodesta 2009 lähtien Teemalauantai-työryhmän jäsen, ja Markku Vainiolle, joka on ollut vuodesta 2009 lähtien Suku Forumin moderointityöryhmän jäsen.

Hallitus on päättänyt myöntää kunniamaininnan kiitettävästä aktiivisuudesta seuraaville jäsenille: Kari T. Ahoselle, joka on ollut vuodesta 2014 Juridisen toimikunnan jäsen ja Juha Mäkeläiselle, joka on ollut vuodesta 2014 Suomi-tietokantahankkeen projektiryhmän jäsen.

24.11.2018

Sukutarinakilpailun 2018 voittajat palkittiin

...

Sukutarinakilpailun 2018 yleisöäänestyksen voittajaksi nousi nimimerkki Serafiinan eli Anita Hoppendorffin tarina "Isovanhempieni perhe-elämän ristiaallokossa" huimalla 37,7% ääniosuudella. Toiseksi tuli nimimerkki Pelleriini eli Leena Linhola tarinalla "All Hands and Feet" 19,3% ääniosuudella ja kolmanneksi nimimerkki Pojantytär eli Asta Ihamäki tarinalla "Kirje Toivo-ukille", joka sai 14,9% äänistä. Voittajat palkittiin Seuran syyskokouksen yhteydessä 24.11.2018 Helsingissä Tieteiden talolla. Kilpailun tarinoita äänestettiin taas vilkkaasti ja kaikkien äänestäneiden kesken arvoittiin Tiedekirjan lahjakortti. Arpaonni osui tällä kertaa Rauno Sarantauksen kohdalle. Onnittelut Raunolle! Jos et ole vielä lukenut tämän vuoden sukutarinakilpailun satoa, voit uppoutua tarinoihin täällä.

Lämpimät onnitelut kaikille voittajille sekä kiitokset kaikille osallistujille ja tarinoita äänestäneille!

17.10.2018

Suku 2019 -tapahtuman liput myynnissä

...

Suku 2019 -tapahtuman liput ovat nyt myynnissä Sukututkijan verkkokaupassa. Suomen Sukututkimusseuran jäsenet saavat osallistumismaksusta 20 prosentin alennuksen alennuskoodilla Suku2019. Valittavana on neljä eri hyttivaihtoehtoa:

Vaihtoehto 1. Seaside Standard -hytti (ikkunallinen) kannella 4, 5 tai 6; yksi henkilö hytissä. Hinta 283 €/henkilö, Suomen Sukututkimuseuran jäsenille 226,40 € (alennus 56,60 €).

Vaihtoehto 2. Inside Standard -hytti (ikkunaton) kannella 4, 5 tai 6; yksi henkilö hytissä. Hinta 259 €/henkilö, Suomen Sukututkimuseuran jäsenille 207,20 € (alennus 51,80 €).

Vaihtoehto 3. Seaside Standard -hytti (ikkunallinen) kannella 4, 5 tai 6; kaksi henkilöä hytissä. Hinta 217 €/henkilö, Suomen Sukututkimuseuran jäsenille 173,60 € (alennus 43,40 €).

Vaihtoehto 4. Inside Standard -hytti (ikkunaton) kannella 4, 5 tai 6; kaksi henkilöä hytissä. Hinta 204 €/henkilö, Suomen Sukututkimuseuran jäsenille 163,20 € (alennus 40,80 €).

Tapahtuman osallistumismaksuun kuuluu ohjelma laivalla, buffet-illallinen perjantaina ja lauantaina sekä meriaaminen lauantaina ja sunnuntaina. Tukholmassa tehtävät retket tulevat myyntiin erikseen lähiaikoina.

Lippuihin sovelletaan verkkokaupan koulutusten toimitusehtoja.

Tervetuloa mukaan!

22.05.2018

Seloste henkilötietojen käsittelytoimista Seurassa

...
Suomen Sukututkimusseura on julkaissut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 30 artiklan mukaisen henkilötietojen käsittelytoimia koskevan selosteen. Siinä tiedotetaan Seuran varsinaiseen toimintaan liittyvästä henkilötietojen käsittelystä. Kunkin käsittelytoimen osalta kerrotaan oikeudellinen peruste, rekisteröityjen ryhmät, käsiteltävät henkilötiedot ja säilytysajat. Lisäksi selosteessa ilmoitetaan käsittelyn turvatoimet ja rekisteröityjen oikeudet. Lue seloste tästä. 

15.05.2018

Sukutarinat 2017

...

Suku 2018 -tapahtumassa 10.3.2018 Tampereella julkistettiin Maria Vasenkarin ja P. T. Kuusiluoman toimittama teos Sukutarinat 2017. Tähän antologiaan on koottu Sukutarinakilpailun satoa ja tarinat on ryhmitelty viiteen temaattiseen osaan: naiskohtaloita, mieskohtaloita, perheen ja suvun vaiheita, siirtoja ja siirtymiä sekä vuosi 1918. Jokaisessa tarinassa kirjoittaja antaa omalla persoonallisella tavallaan äänen menneiden polvien ihmisille. Sanoittamalla heidän elämäänsä kirjoittaja osoittaa, että jokaisella on tarina.

Sukutarinat 2017 -antologiaa voi ostaa 10 € hintaan Tiedekirjasta sekä Seuran kirjastosta.

07.05.2018

Sukututkimuksen käytännesääntötyö on käynnistynyt

...

Suomen Sukututkimusseura on ilmoittanut tietosuojavaltuutetulle käynnistäneensä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 40 artiklan mukaisten käytännesääntöjen laatimisen sukututkimustoimialalle. Tehtävässä Seura noudattaa tietosuoja-asetuksen johdantolausekkeessa 99 esitettyä periaatetta, jonka mukaan laatimisessa on kuultava sidosryhmiä.

Käytännesääntöjen toteutus tapahtuu siten, että Seura laatii alustavia linjauksia tietosuoja-asetuksen soveltamisesta sukututkimuksessa. Niitä julkaistaan Jäsenviesti Jalmarissa huhti-, touko- ja kesäkuussa. Sukututkijoilla on mahdollisuus kommentoida alustavia linjauksia lähettämällä niitä koskevat lausunnot toiminnanjohtajalle osoitteella pt.kuusiluoma(a)genealogia.fi. Lausunnot huomioidaan käytännesääntöjen luonnosta laadittaessa. Se lähetetään kesällä tietosuojavaltuutetun hyväksyttäväksi. Lue tästä Milloin henkilötietojen käsittely sukututkimuksessa on laillista?

Tiedekirja mainos 2016 (Tiedekirjan mainos 180px.png)