Kokoelma

Suomen Sukututkimusseuran kirjaston kokoelmassa on nykyisin yli 40 000 nidettä, joista valtaosa on saatu lahjoituksina tai vaihtoina. Kirjaston ydinosa ovat sukututkimukset. Sukututkijat ovat kiitettävästi lahjoittaneet kirjastolle julkaisujaan, mutta moni tutkimus jää edelleen vain tekijänsä tai tämän sukulaisten hyllyyn. Tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että sukututkimukset löytyisivät keskitetysti ainakin yhdestä paikasta. 

Seuran kirjastossa on muutakin suku- ja henkilöhistorian tutkijan avuksi sopivaa aineistoa: oppaita, paikallishistoriaa, lähdejulkaisuja, matrikkeleita, koulujen, yritysten ja järjestöjen historiikkeja, siirtolaisuustutkimusta, elämäkertoja sekä koti- ja ulkomaisia sarjajulkaisuja, mm. sukututkimusyhdistysten ja sukuseurojen lehtiä. Kirjastossa on paikan päällä käytettävissä olevia verkkoaineistoja ja CD-ROM- ja DVD-levyjä.

Kirjasto ottaa mielellään vastaan lahjoituksina kokoelmaansa sopivaa kirjallisuutta.  Tässä yhteydessä kannattaa muistaa myös Vuoden Sukukirja -kilpailu.

Kirjaston aineistoa on viime vuosina digitoitu ja kokoelmaan kuuluviin paikallishistorioihin ja matrikkeleihin on laadittu sähköisiä henkilöhakemistoja. Kaikkia näitä voi käyttää SukuHaussa. SukuHaun sisältö on Seuran jäsenetu. Digikirjojen valikoimaan SukuHaussa voi tutustua hakusivun painikkeen Näytä kaikki aineisto kautta.

Kirjaston pohjakaava

Kirjastotietokanta

 

Luokitusjärjestelmä

Luokitusjärjestelmä on säilynyt Säätytalon ajoilta, kun Seuran kirjasto oli osa Tieteellisten seurain kirjastoa. Pieni g on muistona genealogia-huoneesta, eikä se esiinny kirjastotietokannassa.

tiedekirja mainos (mainos 1 - Tiedekirja.png)