Koulutukset

Suomen Sukututkimusseuran koulutustoiminnan tehtävä on järjestää suku- ja henkilöhistoriaa käsitteleviä seminaareja ja muita alan tutkijoille suunnattuja korkeatasoisia koulutustilaisuuksia aihepiireistä, jotka edesauttavat tutkimustyötä. Seura tuottaa esitelmäohjelmaa suku- ja henkilöhistorian tutkimukseen ja lähdeaineistoihin liittyvistä aiheista sekä koulutusta sukukirjojen kirjoittamisesta ja julkaisemisesta. 

 

Koulutukset keväällä 2018

 

Koulutuspäivien osallistumismaksu on 59 euroa, josta Seuran jäsenet saavat 30%-alennuksen.

 

Selaa koulutuksia ja ilmoittaudu mukaan tästä!

 

Maksullisten koulutuspäivien ehdot

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu

Ostamalla koulutuksen samalla ilmoittaudut siihen. Koulutuksiin ilmoittautumista ja osallistumismaksua ei voi lähtökohtaisesti perua. Myöskään koulutukseen tulematta jättäminen ei oikeuta osallistumismaksun palauttamiseen. Osallistumismaksu voidaan kuitenkin palauttaa, mikäli peruutuksen syy on sairaus, josta ilmoittautunut esittää lääkärintodistuksen, tai ylivoimainen ennalta-arvaamaton este (esimerkiksi julkisen liikenteen lakko, luonnonmullistus). Suomen Sukututkimusseura pidättää oikeuden perua koulutuksen, jolloin osallistumismaksut palautetaan maksaneille. Peruutuksista ja muutoksista ilmoitetaan henkilökohtaisesti ilmoittautuneille. Maksamalla osallistumismaksun sitoudut em. ehtoihin. 

 

Muu koulutustarjonta

Sukututkimus-webinaareja syksyllä 2017

Suomen Sukututkimusseura tarjoaa syksyllä 2017 kaksi webinaaria yhteistyössä Snellman kesäyliopiston ja sukututkimusopettaja Ritva Sampion kanssa. Kaikilla on mahdollisuus osallistua webinaareihin oman tietokoneen, puhelimen tai tabletin välityksellä. 25.9., 23.10 ja 13.11.2017 järjestetään Sukututkimustiedot kirjaksi-verkkokurssi. Webinaarissa käydään läpi muun muassa henkilötietolakia, tekijänoikeuksia ja käytännesääntöjä sekä perehdytään kirjan tekemiseen liittyviin käytännön toimiin. Lue lisää ja ilmoittaudu tästä. 9.11., 16.11. ja 23.11.2017 järjestetään Henkikirjojen käyttö sukututkimuksessa-verkkokurssi. Kurssilla käydään läpi henkikirjojen rakennetta 1600-, 1700-, 1800- ja 1900-luvuilla, tulkitaan käsialoja ja tutustutaan niiden käyttöön sukututkimuksessa ja tilojen historian selvittämisessä. Lue lisää ja ilmoittaudu tästä. Huomaa myös Snellman kesäyliopiston muut sukututkimuskurssit.

Lisäksi erittäin suositut Enemmän irti sukututkimuksen lähteistä -illat sekä Genomitiedon iltakoulut jatkuvat syksyllä 2017. Enemmän irti sukututkimuksen lähteistä-illoissa kouluttaja Juha Vuorelan johdolla käsitellään erilaisia sukututkimuksen lähteitä sekä niiden hyödyntämistä tehokkaalla tavalla.

Genomitiedon iltakouluissa keskustellaan vapaamuotoisesti omista kokemuksista genomitiedon hyödyntämisestä sukututkimuksessa. Sekä asiaan perehtyneet konkarit että aloittelijat ovat tervetulleita. Voit siis tulla mukaan, jos DNA-sukututkimus kiinnostaa, mutta sinulla ei ole vielä omia testituloksia.

Myös Teemalauantai- ja Pääkaupunkiseutu-työryhmä järjestävät luentotilaisuuksia ja vierailuja syksyllä.

Tämän koulutustarjonnan ilmoittautumis- ja maksullisuuskäytännön vaihtelevat. Tarkistathan ne ylläolevista linkeistä. 

 

Anna palautetta tai toivo lisää koulutusta

Oliko koulutustilaisuus erityisen hyvä? Vai jäikö jotain uupumaaan? Oliko kouluttaja selkeä ja innostava? Toivoisitko muita koulutustilaisuuksia kotikaupunkiisi? Vastasiko koulutus ennakkotietoja? Miten ilmoittautuminen ja koulutuksen maksaminen sujuivat?  

Anna palautetta koulutuksista tästä!

Tiedekirja mainos 2016 (Tiedekirjan mainos 180px.png)