Lähdeaineisto-koulutuspäivät

Koulutuspäivien osallistumismaksu on Seuran jäsenille 35 euroa ja muille kuin jäsenille 49 euroa.

 

Sukututkimuksen peruskurssi

Käydään läpi sukututkimuksen aloittaminen ja peruslähteet. Opettaja Juha Vuorela.

Ilmoittautumispainike KYLLÄ (Ilmoittautumispainike.png)

 

Henkikirjat, SAY ja maakirjat suku- ja talohistorian lähteinä

Kurssilla perehdytään syvällisesti henkikirjojen, Suomen Asutuksen Yleisluettelon (SAY) ja maakirjojen käyttöön suku- ja talohistorian lähdeaineistoina. Kurssi sopii erityisen hyvin kaikille suku- ja talohistorian harrastajille, jotka haluavat laajentaa aiempaa lähdeaineisto-osaamistaan.

Ilmoittautumispainike KYLLÄ (Ilmoittautumispainike.png)

 

Kirkonkirjat sukututkimuksen lähdeaineistona

Kurssilla tutustutaan niihin asiakirjakokonaisuuksiin, mitä seurakunnat ovat aikojen kuluessa esivanhemmistamme tehneet. Päivä antaa selkeän kuvan käytettävissä olevista lähteistä ja niiden hyödyntämisestä sukututkimuksessa. Kurssi sopii sekä aloittelijoille että pidemmälle ehtineille.

Ilmoittautumispainike KYLLÄ (Ilmoittautumispainike.png)

 

Ruotusotamiesten tutkiminen

Tämän kurssin avulla voit saada sukusi ruotusotilaista enemmän tietoa. Kurssin aikana tutustutaan esimerkiksi Kansallisarkiston Militaria-kokoelmaan ja opitaan lukemaan ns. sotilasrullia.

Ilmoittautumispainike KYLLÄ (Ilmoittautumispainike.png)

 

Siirtolaisten ja heidän jälkeläistensä jäljittäminen

Yli miljoona suomalaista on muuttanut aikojen saatossa Suomesta ulkomaille, joten jokaisella meistä on suvussamme siirtolaisia. Tällä kurssilla perehdytään siirtolaisuuteen liittyviin lähdeaineistoihin sekä siirtolaiseksi lähteneiden sukulaisten myöhempään jäljittämiseen. Kurssi sopii kaikille suku- ja henkilöhistorian tutkijoille lähtötasosta riippumatta.

Ilmoittautumispainike KYLLÄ (Ilmoittautumispainike.png)

 

Sotilasaineistot suku- ja henkilöhistorian lähteinä

Koulutuspäivän aikana tutustutaan sotilaslähteisiin ja niiden käyttöön Ruotsin suurvaltakaudelta toiseen maailmansotaan saakka.

Ilmoittautumispainike KYLLÄ (Ilmoittautumispainike.png)

 

Sukututkimus 1500- ja 1600-lukujen veroluetteloista. Mikä on mahdollista ja mikä mahdotonta?

Koulutuspäivän aikana perehdytään voudin- ja läänintilien materiaaliin henkilöhistoriallisesta näkökulmasta. Millaisia tietoja veroluetteloista löytää ja miten niitä etsitään? Lisäksi kerrotaan havainnollisten esimerkkien avulla, kuinka sukututkimuksessa edetään 1600- ja 1500-luvuille ilman Suomen asutuksen yleisluettelon apua. Perehdymme lisäksi siihen, mitä tietoja erilaisista veroluetteloista löytää nimien lisäksi. Koulutuksessa saa myös harjoitusta vanhojen käsialojen tulkintaan.

Ilmoittautumispainike KYLLÄ (Ilmoittautumispainike.png)

 

Tuomiokirjat, lainhuudot ja sanomalehtiarkistot suku- ja henkilöhistorian lähteinä

Kurssilla käydään läpi oikeuskäytäntöjä sekä rikosten että muiden käräjillä käsitellyiden asioiden osalta. Kurssipäivän toisessa osassa perehdytään sanomalehtien käyttämiseen sukututkimuksessa sekä talohistoriassa. Päivä antaa sukututkijalle lähtökohdat omatoimiseen tutkimiseen näissä arkistolähteissä.

Ilmoittautumispainike KYLLÄ (Ilmoittautumispainike.png)

 

Muista myös Enemmän irti sukututkimuksen lähteistä-illat ja Henkikirjojen käyttö sukututkimuksessa-verkkokurssit 9.11., 16.11. ja 23.11.2017 . Kurssilla käydään läpi henkikirjojen rakennetta 1600-, 1700-, 1800- ja 1900-luvuilla, tulkitaan käsialoja ja tutustutaan niiden käyttöön sukututkimuksessa ja tilojen historian selvittämisessä. Lue lisää ja ilmoittaudu tästä. Huomaa myös Snellman kesäyliopiston muut sukututkimuskurssit.

 

Anna palautetta tai toivo lisää koulutusta

Oliko koulutustilaisuus erityisen hyvä? Vai jäikö jotain uupumaaan? Oliko kouluttaja selkeä ja innostava? Toivoisitko muita koulutustilaisuuksia kotikaupunkiisi? Vastasiko koulutus ennakkotietoja? Miten ilmoittautuminen ja koulutuksen maksaminen sujuivat?  

Anna palautetta koulutuksista tästä!

 

Koulutuspäivien ehdot

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu

Ostamalla koulutuksen samalla ilmoittaudut siihen. Koulutuksiin ilmoittautumista ja osallistumismaksua ei voi lähtökohtaisesti perua. Myöskään koulutukseen tulematta jättäminen ei oikeuta osallistumismaksun palauttamiseen. Osallistumismaksu voidaan kuitenkin palauttaa, mikäli peruutuksen syy on sairaus, josta ilmoittautunut esittää lääkärintodistuksen, tai ylivoimainen ennalta-arvaamaton este (esimerkiksi julkisen liikenteen lakko, luonnonmullistus). Suomen Sukututkimusseura pidättää oikeuden perua koulutuksen, jolloin osallistumismaksut palautetaan maksaneille. Peruutuksista ja muutoksista ilmoitetaan henkilökohtaisesti ilmoittautuneille. Maksamalla osallistumismaksun sitoudut em. ehtoihin. 

 

Tiedekirja mainos 2016 (Tiedekirjan mainos 180px.png)