Lähdeaineisto-koulutuspäivät

Koulutuspäivien osallistumismaksu on 59 euroa, josta Seuran jäsenet saavat 30%-alennuksen.

 

Geni-, MyHeritage- ja FamilySearch-koulutus

Koulutuspäivän aikana tutustutaan sellaisiin internetin sukututkimuspalveluihin kuin Geni, MyHeritage ja FamilySearch. Kouluksessa perehdytään niiden tehokkaaseen käyttöön ja käydään läpi seikkoja, jotka sukututkijan on syytä ottaa huomioon niihin tietoja syöttäessään.

Ilmoittautumispainike KYLLÄ (Ilmoittautumispainike.png)

 

Kirkonkirjat sukututkimuksen lähdeaineistona

Koulutuspäivän aikana tutustutaan niihin asiakirjakokonaisuuksiin, joita seurakunnat ovat aikojen kuluessa esivanhemmistamme tuottaneet. Koulutus antaa selkeän kuvan käytettävissä olevista lähteistä ja niiden hyödyntämisestä sukututkimuksessa. Se sopii sekä aloittelijoille että pitemmälle ehtineille.

Ilmoittautumispainike KYLLÄ (Ilmoittautumispainike.png)

 

Sotilasaineistot suku- ja henkilöhistorian lähteinä

Koulutuspäivän aikana tutustutaan sotilaslähteisiin ja niiden käyttöön Ruotsin suurvaltakaudelta toiseen maailmansotaan saakka.

Ilmoittautumispainike KYLLÄ (Ilmoittautumispainike.png)

 

Sukututkimus 1500- ja 1600-lukujen veroluetteloista. Mikä on mahdollista ja mikä mahdotonta?

Koulutuspäivän aikana perehdytään voudin- ja läänintilien materiaaliin henkilöhistoriallisesta näkökulmasta. Millaisia tietoja veroluetteloista löytää ja miten niitä etsitään? Lisäksi kerrotaan havainnollisten esimerkkien avulla, kuinka sukututkimuksessa edetään 1600- ja 1500-luvuille ilman Suomen asutuksen yleisluettelon apua. Perehdymme lisäksi siihen, mitä tietoja erilaisista veroluetteloista löytää nimien lisäksi. Koulutuksessa saa myös harjoitusta vanhojen käsialojen tulkintaan.

Ilmoittautumispainike KYLLÄ (Ilmoittautumispainike.png)

 

Sukututkimustietojen tallentaminen ja muokkaaminen esitettävään muotoon

Koulutuspäivän aikana tutustutaan sukututkimusohjelmien ja erilaisten internetin tallennuspalveluiden käyttöön. Koulutuksessa käydään esimerkkien avulla läpi kotisivujen tekemistä, blogin kirjoittamista ja kirjallisten julkaisujen tekemistä. Lisäksi kurkistetaan äänen ja kuvan yhdistämiseen sukutietojen esityksessä. Päivän antaa lähtökohdat jo kerättyjen tietojen yhdistämiseen ja julkaisuun kiinnostavana kokonaisuutena.

Ilmoittautumispainike KYLLÄ (Ilmoittautumispainike.png)

 

Tuomiokirjat, lainhuudot ja sanomalehtiarkistot suku- ja henkilöhistorian lähteinä

Koulutuspäivän aikana käydään tuomiokirjoja läpi paitsi rikosasioiden, myös siviiliasioiden kuten lainhuutojen ja perukirjojen osalta. Lisäksi perehdytään sanomalehtien käyttämiseen sukututkimuksessa ja talohistorian tutkimisessa. Päivä antaa sukututkijalle lähtökohdat näiden lähteiden omatoimiseen tutkimiseen.

Ilmoittautumispainike KYLLÄ (Ilmoittautumispainike.png)

 

Vuoden 1918 sodan ja heimosotien keskeiset henkilöhistorian lähdeaineistot

Koulutuspäivän aikana käydään läpi vuoden 1918 sodan punaisen ja valkoisten keskeisimmät henkilöhistoriaa valottavat lähdeaineistot ja niiden käyttö. Lisäksi tutustutaan vuosien 1918–1922 heimosotiin osallistuneita suomalaisia koskeviin lähteisiin.
 
  • HELSINKI 17.11.2017 Tieteiden talo (Kirkkokatu 6, sali 404) klo 9–16. Opettaja Jukka Partanen, viim. ilmoittautumispäivä 9.11.2018.

Ilmoittautumispainike KYLLÄ (Ilmoittautumispainike.png)

 

 

Muista myös Enemmän irti sukututkimuksen lähteistä-illat.

 

Anna palautetta tai toivo lisää koulutusta

Oliko koulutustilaisuus erityisen hyvä? Vai jäikö jotain uupumaaan? Oliko kouluttaja selkeä ja innostava? Toivoisitko muita koulutustilaisuuksia kotikaupunkiisi? Vastasiko koulutus ennakkotietoja? Miten ilmoittautuminen ja koulutuksen maksaminen sujuivat?  

Anna palautetta koulutuksista tästä!

 

Koulutuspäivien ehdot

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu

Ostamalla koulutuksen samalla ilmoittaudut siihen. Koulutuksiin ilmoittautumista ja osallistumismaksua ei voi lähtökohtaisesti perua. Myöskään koulutukseen tulematta jättäminen ei oikeuta osallistumismaksun palauttamiseen. Osallistumismaksu voidaan kuitenkin palauttaa, mikäli peruutuksen syy on sairaus, josta ilmoittautunut esittää lääkärintodistuksen, tai ylivoimainen ennalta-arvaamaton este (esimerkiksi julkisen liikenteen lakko, luonnonmullistus). Suomen Sukututkimusseura pidättää oikeuden perua koulutuksen, jolloin osallistumismaksut palautetaan maksaneille. Peruutuksista ja muutoksista ilmoitetaan henkilökohtaisesti ilmoittautuneille. Maksamalla osallistumismaksun sitoudut em. ehtoihin. 

 

Tiedekirja mainos 2016 (Tiedekirjan mainos 180px.png)