Suku 2017 – Koko Suomen sukujuhla, 13.–19.3.2017

Suomen Sukututkimusseuran juhlavuoden päätapahtuma on Suku 2017 - Koko Suomen sukujuhla, jota vietetään maanantaista sunnuntaihin 13.19.3.2017. Viikon aikana Seura järjestää runsaasti ohjelmaa pääkaupunkiseudulla, minkä lisäksi paikallisilla sukututkimusyhdistyksillä on omaa ohjelmaansa. Viikko huipentuu sukututkimuspäiviin viikonloppuna 18.–19.3.2017 Espoossa Otaniemessä. Suku 2017 -tapahtuma on hyväksytty itsenäisyyden juhlavuoden viralliseen Suomi 100 -ohjelmaan.

Suku 2017 -ohjelma liittyy Seuran merkkivuoden teemaan ”Jokaisella on tarina”. Tapahtuman ohjelma käsittelee eri tavoin suku- ja henkilöhistorian kerronnallisuutta sekä tarinoiden kertomista, keräämistä ja jakamista sukututkimuksessa tänä päivänä.

Suku 2017 -viikko

Suku 2017 -viikolla viisi muistiorganisaatiota esittelee maanantaista perjantaihin 13.17.3.2017 suku- ja henkilöhistorian kannalta hyödyllisiä digitaalisia aineistoja omissa toimitiloissaan Helsingissä. Mukana ovat seuraavat yhteistyökumppanit:

Suku 2017 -viikonlopputapahtuma

Aalto-yliopiston KandidaattikeskusSuku 2017 huipentuu viikonlopputapahtumaan, joka pidetään Alvar Aallon suunnittelemassa Aalto-yliopiston Kandidaattikeskuksessa Espoon Otaniemessä. Siellä esitetään kahtena päivänä kahdessa salissa sukututkimusaiheisia esitelmiä aamusta iltapäivään. Paikalla on mm. tutkijoita ja kirjailijoita, jotka ovat eri tavoin kertoneet suvun ja sukulaisten tarinoita.

Tapahtumassa arvioidaan, mikä on totta ja tarua Uumajan Tegissä eli missä ovat Suomen tunnetuimman sukutarinan, Sursillin suvun todelliset lähtökohdat. Kandidaattikeskuksessa kysytään myös, onko 1700-luvun alussa Hämeeseen tulleilla maahanmuuttajilla ja tämän päivän tulijoilla jotakin yhtäläisyyksiä tai kuinka metsäsuomalaiset ja nykypäivän ruotsalaisprisessat liittyvät toisiinsa.

Viikonlopun esitelmäohjelmassa tarkastellaan tämän päivän sukututkimuksen ajanmukaisia keinoja ja kanavia kerätä, tallentaa ja jakaa suvun tarinaa. Samoin keskustellaan, onko jokaisen ulottuvilla olevalla genomitiedolla käyttöä sukututkimuksessa. Modernin tietotekniikan ja bioteknologian sovellukset suvun tarinan kertomisessa ovat Suku 2017 -tapahtumassa rinta rinnan perinteisten lähestymistapojen kanssa.

100-vuotisjuhlaillallinen

Koko Suomen sukujuhlan kohokohta on Suomen Sukututkimusseuran 100-vuotisjuhlaillallinen lauantaina 18.3.2017 Ritarihuoneella. Illalliskortin hinta on 65€. Ilmoittautumiset viimeistaan 9.3. sähköpostitse laura.aho(a)genealogia.fi. Ilmoitathan samassa yhteydessä laskutusosoitteesi sekä mahdolliset ruoka-aineallergiat ja erikoisruokavaliot. Lauantaina tapahtuman ohjelmassa on myös palkitsemistilaisuus, jossa luovutetaan ensimmäiset Suomalaisen Sukututkimuksen Ansiomitalit sekä julistetaan Vuoden Sukukirja -kilpailun tulokset.

Tule mukaan näytteilleasettajaksi

Suku 2017 -tapahtumassa on valtakunnallisten sukututkimuspäivien perinteiseen tapaan sukututkimusnäyttely. Siellä niin yksityishenkilöt ja yhdistykset kuin julkishallinnon yhteisöt ja yrityksetkin voivat esitellä sukututkimukseen eri tavoin liittyvää toimintaansa.

Suku 2017 on suomalaisen sukututkimuksen suurtapahtuma ja kävijöitä Otaniemeen odotetaan runsaasti niin pääkaupunkiseudulta kuin kauempaakin. Näyttelypaikkoja on rajoitetusti, joten oma paikka kannattaa varata viivyttelemättä.

Lisätiedot ja näyttelypaikkojen varaukset:

Tiedottaja Laura Aho, puh. 010 387 7901, laura.aho@genealogia.fi

Varaa edullinen hotellimajoitus

Suku 2017 -viikonloppuna voi majoittua edullisesti lähellä Kandidaattikeskusta. Radisson Blu Hotel ja Sokos Hotel Tapiola Garden tarjoavat Suku 2017 -vieraille majoittumisen perjantaista sunnuntaihin 17.19.3.2017 erikoishintaan.

Kandidaattikeskuksen läheisyydessä sijaitsevassa Radisson Blu Hotellissa huoneen hinta on 100 €/1hh ja 115 €/2hh sekä Tapiola Gardenissa 70 €/1hh ja 85 €/2hh. Huonehintaan sisältyy kummassakin hotellissa runsas buffet-aamiainen, saunavuoro ja langaton internetyhteys.

Puhelimitse tai sähköpostitse tehtävän varauksen yhteydessä on mainittava varauskoodi SUKU2017:

Varauksen voi tehdä myös verkossa:

Varauskoodit ovat voimassa 17.2.2017 saakka. Edullisia kiintiöhuoneita on tarjolla rajoitetusti.

Suomi 100 tunnus (SuomiFinland100-tunnus_sininen_RGB.jpg)

Tiedekirja mainos 2016 (Tiedekirjan mainos 180px.png)