Ajankohtaista

01.10.2020

Sukutarinakilpailuun 2020 lähetettiin ennätykselliset 123 tarinaa!

...

Eilen päättyneeseen Sukutarinakilpailuun 2020 lähetettiin määräaikaan mennessä ennätysmäärä sukutarinoita; kaiken kaikkiaan 123 kappaletta! Sukutarinakilpailuun ei siis enää oteta vastaan tarinoita tänä vuonna. Tarinat ovat nyt lähteneet asiantuntevan esiraadin luettaviksi ja yleisö pääsee äänestämään esiraadin valitsemista tarinoista lempitarinaansa toivottavasti parin viikon päästä. Yleisöäänestyksen alkamisesta tiedotetaan Seuran verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Lämmin kiitos kaikille kilpailuun kirjoittaneille mahtavista tarinoista!

29.09.2020

Kirjasto on avoinna 7.10.2020 klo 14.00-18.00

...

Seura kirjasto on avoinna keskiviikkona 7.10. klo 14.00-18.00. Korona-tilanteen vuoksi kirjastossa noudatetaan turvaohjeita, joten varaathan tarpeeksi aikaa kirjastokäyntiäsi varten.

Säännöt:
 • Sisään pääsee kerrallaan enintään neljä asiakasta – varaathan tarpeeksi aikaa kirjastokäyntiäsi varten.
 • Kirjastossa on käytettävä suojamaskia.
 • Noudata turvaväliä – vain yksi henkilö kerrallaan hyllyvälissä.
 • Huolehdi käsihygieniasta.
 • Yski oikein.
 • Älä tule kipeänä kirjastoon.
Kirjastoon voi tulla ainoastaan lainaamaan ja palauttamaan kirjoja. Lainaamisessa ei käsitellä kirjastokortteja vaan kirjat lainataan omalla nimellä (päivystäjä voi kuitenkin pyytää nähtäväksi henkilöllisyystodistuksen). Lukusali ja käytävän tietokoneet eivät ole käytettävissä.
 
Kirjaston tarjontaa voit tutustua etukäteen kirjastotietokannassa ja näin sujuvoittaa kirjastokäyntiäsi.
 
Tervetuloa!

28.09.2020

Vuoden Sukukirja 2020 -kilpailu - Tävlingen Årets 2020 Släktbok

...

Suomen Sukututkimusseura on vuodesta 1991 lähtien vuosittain järjestänyt Vuoden Sukukirja -kilpailun. Vuoden 2020 Sukukirja-kilpailuun voi ilmoittaa vuonna 2020 ilmestyneen sukukirja, josta toimitetaan yksi kappale tammikuun 2021 loppuun mennessä Suomen Sukututkimusseuran kirjastoon osoitteella Liisankatu 16 A, 00170 Helsinki.

HUOM! Toivoisimme, että postipaketit ohjattaisiin Postin automaattiin K-Supermarket Kaisaniemeen ja Postille annettaisiin vastaanottajan yhteystiedoksi sähköpostiosoite laura.aho(a)genealogia.fi ja/tai 050 3733 716.

Kilpailun tulokset julkistetaan keväällä 2021 Suku 2021 -tapahtumassa.

Lisätiedot ja yhteydenotot osoitteella tiedottaja(a)genealogia.fi.

****

Tävlingen Årets Släktbok har anordnats sedan år 1991. Till tävlingen kan anmälas en släktbok som utkommit år 2020 och som senast i januari 2021 levererats till Genealogiska Samfundets i Finland bibliotek, Elisabetsgatan 16 A, 00170 Helsingfors.

OBS! Om du skickar ett postpaket, onskar vi att paketet skickas till paketautomaten på K-Supermarket Kaisaniemi med kontaktinformation laura.aho(a)genealogia.fi och/eller 050 3733 716.

Resultatet kungörs vid Suku 2021.

På förfrågningar svarar Genealogiska Samfundets informatör Laura Aho, e-post tiedottaja(a)genealogia.fi.

17.09.2020

Seuran kunniajäsen Pertti Vuorinen kuollut

...

Elokuun lopulla Suomen Sukututkimusseuran saavutti tieto siitä, että kunniajäsen Pertti Vuorinen on kuollut. Vuorinen työskenteli Seurassa vuosina 1982–1999 osa-aikaisena asiamiehenä. Hän teki pitkän työuran tutkijana Kansallisarkistossa, mistä monet sukututkijat muistavat hänet ystävällisenä ja avuliaana lähteiden asiantuntijana.

Pertti Vuorisen ajatuksia sukututkimuksesta ja Seurasta voi kuunnella vuonna 2017 tehdystä Jokaisella on tarina -videosta YouTube-kanavalla.

14.09.2020

Kuuntele uusi Isovaarin isä -podcast!

Suomen Sukututkimusseuran tutkijajäsen dosentti Ulla Koskinen johdattelee sukututkimuksen lähdekritiikin jäljille vuosikymmeniä kestäneen tuntemattoman isovaarin etsinnän myötä.

 

19.08.2020

Kirjaston aukioloajat syyskaudella 2020

...

Seuran kirjasto on syksyllä 2020 avoinna seuraavina keskiviikkopäivinä klo 14–18: 9.9.2020, 7.10.2020, 4.11.2020 ja 2.12.2020. Tartuntatilanteen vaikeutuessa Seura voi kuitenkin päättää, että kirjastopalvelujen tarjoaminen lopetetaan kokonaan toistaiseksi.

Säännöt:

- Sisään pääsee kerrallaan enintään neljä asiakasta – varaathan tarpeeksi aikaa kirjastokäyntiäsi varten.
- Kirjastossa on käytettävä suojamaskia.
- Noudata turvaväliä – vain yksi henkilö kerrallaan hyllyvälissä.
- Huolehdi käsihygieniasta.
- Yski oikein.
- Älä tule kipeänä kirjastoon.

Kirjastoon voi tulla ainoastaan lainaamaan ja palauttamaan kirjoja. Lukusali ja käytävän tietokoneet eivät ole käytettävissä. Kirjaston tarjontaa voit tutustua etukäteen kirjastotietokannassa ja näin sujuvoittaa kirjastokäyntiäsi. Lainaamisessa ei käsitellä kirjastokortteja vaan kirjat lainataan omalla nimellä (päivystäjä voi kuitenkin pyytää nähtäväksi henkilöllisyystodistuksen). Lainattavat kirjat jätetään pöydälle, josta päivystäjä noutaa ne ja vie takaisin lainaamisen jälkeen. Palautettavat kirjat jätetään toiselle pöydälle niille varattuun laatikkoon. Palautettavat kirjat voi kirjaston aukioloaikana jättää myös laatikkoon oven ulkopuolella.

Tervetuloa asioimaan turvallisesti!

29.06.2020

Kun sukututkimus alkaa kiinnostaa -podcast

Seuran uudessa podcastissa Seuran hallituksen jäsen Mervi Lampi pohtii, mitä pitäisi tehdä, kun sukututkimus alkaa kiinnostaa.

09.06.2020

Muuta mielenkiintoista Videokirjastossa

...

Videokirjaston sisältöä esittelevän sarjan viimeiseen osaan on koottu monenlaisia mielenkiintoisia esitelmätallenteita pyöveleistä nuijasotaan ja Sibeliuksesta presidentteihin. Videokirjaston tarjonta antaa hyvän kuvan Seuran esitelmätoiminnan korkeasta tasosta. Tällä kertaa mukana on myös kaikille vapaasti katsottavissa oleva esitelmä; Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio: Perusoikeudet sukututkimuksessa (Suku 2017 -tapahtuma).

Videokirjastoon pääsee Suomen Sukututkimusseuran verkkosivustolta valikosta Seuran toiminta —> Jäsensivut. Videokirjasto on Sukututkimusseuran jäsenetu ja sinne pääseminen edellyttää kirjautumista sivustolle. Jäseneksi voi liittyä näppärästi jäsenlomakkeella osoitteessa liity.genealogia.fi.

HUOM! Suorat linkit oikeille Videosivuille löydät Seuran verkkosivun etusivulta Ajankohtaista-osiosta!

 • FT Veli Pekka Toropainen: Turun pyövelit (Valtakunnalliset sukututkimuspäivät Turku 2010)
 • Sami Männistö: Turun tuomiokirkon haudat (Valtakunnalliset sukututkimuspäivät Turku 2010)
 • FT Anu Lahtinen: Rouvat, vaimot ja vakoojat – valtapeliä nuijasodan kulisseissa (Valtakunnalliset sukututkimuspäivät Lapua 2008)
 • FM Emmi Lahti: Rakkaustaikoja, kotitalouden ja terveyden suojaamista. Naisten harjoittama taikuus Suomessa 1700-luvun jälkipuoliskolla (Valtakunnalliset sukututkimuspäivät Kuopio 2012)
 • FT Tina Miettinen: Suurvaltakauden sukupuut kultausta, väärennöstä vai vakavaa sukututkimusta (Kuulutko sukuuni 2012)
 • Anto Leikola: Kuka kuuluu sukuun, mitä suku tarkoittaa tänä päivänä (Kuulutko sukuuni 2012)
 • FM Arto Hautala: Keskipohjalaisten parlamentaarikkojen keskinäisiä sukulaisuussuhteita (Valtakunnalliset sukututkimuspäivät Kokkola 2013)
 • FT Ülle Tarkiainen: Viro Ruotsin valtakunnan osana (Teemalauantai kevät 2014)
 • Pääjohtaja Jussi Nuorteva: Kirkkojen hautajaisvaakunat ja Europeana Heraldica -tietokanta sukututkimuksen lähteenä (Valtakunnalliset sukututkimuspäivät Salo 2015)
 • FT Tiina Miettinen: Totta ja tarua Uumajan Tegistä. Sursillin suku 1500-luvun voudintilien asiakirjoissa (Suku 2017 -tapahtuma)
 • FT Arja Rantanen: Vad kan personhistorisk uppgifter berätta om lokala förtroendemän i gången tid? (Suku 2017 -tapahtuma)
 • FM Arto Hautala: Suomen presidenttien sukujuuret (Suku 2017 -tapahtuma)
 • Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio: Perusoikeudet sukututkimuksessa (Suku 2017 -tapahtuma) KATSOTTAVISSA ILMAN KIRJAUTUMISTA
 • FT Pasi Saarimäki: ”Muualta se on sen hankkinut, pitäköön kiinni oikeasta isästä!” – Aviottoman lapsen elättämisen ongelmat (Teemalauantai syksy 2018)
 • FT Tiina Miettinen: Raffinoitua kärsimystä – Jean Sibelius sukututkimuksen uhrina (Syyskokousesitelmä 2018)
 • Heikki S. Vuorinen: Suomalaisten kuolinsyyt 1700–1800-luvuilla (Teemalauantai, syksy 2019)
 • FT Tiina Miettinen: Turmeltuneet suvut biologista sukututkimusta 1900-luvun alussa (Teemalauantai, syksy 2019)
 • Suvi Rytty: Aatteellinen rokotusvastaisuus Suomessa (Teemalauantai, syksy 2019)
 • FT Tiina Miettinen: Suomalaisen sukututkimuksen vaiheita keskiajalta tähän päivään (Syyskokousesitelmä 2019)

08.06.2020

Podcastissa Suomen ritaristo ja aateli

Mitä aateluus ja aateloiminen tarkoittavat? Miten sukututkimus liittyy aateliin ja Ritarihuoneen toimintaan? Mikko Kuitula kertoo Suomen ritariston ja aatelin historiasta ja nykypäivästä.

 

02.06.2020

Podcast sukutarinoista ja Sukutarinakilpailusta

Toiminnanjohtaja P. T. Kuusiluoma kertoo Seuran uusimmassa podcastissa sukutarinoista ja Sukutarinakilpailusta. Sukutarinakilpailulla Seura haluaa rohkaista sukututkijoita jalostamaan sukutietoa lyhytproosan avulla lukijaystävällisempään muotoon.

02.06.2020

Tarinoista ja sukukirjoista Videokirjastossa

...

Videokirjaston esitelmiin pääsee tutustumaan Suomen Sukututkimusseuran verkkosivustolla valikosta Seuran toiminta —> Jäsensivut. Videokirjasto on Sukututkimusseuran jäsenetu ja sinne pääseminen edellyttää kirjautumista sivustolle. Jäseneksi on helppoa liittyä jäsenlomakkeella osoitteessa liity.genealogia.fi.

 • Anna Kortelainen: Tietokone ja iltanuotio – sukututkija tarinankertojana (Suku 2017 -tapahtuma)
 • Hanna Suutela & Maria Lassila-Merisalo: Perustiedoista mikrohistorialliseksi kertomukseksi eli kuinka saat muutkin kiinnostumaan esivanhemmistasi (Suku 2017 -tapahtuma)
 • Taina Ukkonen: Suku- ja henkilöhistoriasta kertovien tarinoiden tietoa (Suku 2017 -tapahtuma)
 • Yrjö Varpio: Miten kirjoitin sukukirjaan tarinan (Suku 2017 -tapahtuma)
 • Eeva-Liisa Oksanen: Sukututkimuksesta historiallinen romaani (Suku 2017 -tapahtuma)

26.05.2020

Aateli ja vähemmistökansallisuudet Videokirjastossa

...

Videokirjaston esitelmiin pääsee tutustumaan Suomen Sukututkimusseuran verkkosivustolla valikosta Seuran toiminta —> Jäsensivut. Videokirjasto on Sukututkimusseuran jäsenetu ja sinne pääseminen edellyttää kirjautumista sivustolle. Jäseneksi on helppoa liittyä jäsenlomakkeella osoitteessa liity.genealogia.fi.

25.05.2020

Tuntemattoman isän etsinnästä

Jere Markkanen kertoo tuntemattoman isän etsinnästä tässä Suomen Sukututkimusseuran podcastissa. Kuuntele, miten mm. DNA-tutkimus voi tässä auttaa.

20.05.2020

Suomi vuosina 1917–1918 Videokirjastossa

...

Suomen poliittisen historian vaiheet vuosina 1917–1918 ovat hyvin edustettuina Videokirjastossa.  Kokoelmassa on monen tämän ajanjakson eturivin asiantuntijan pitämää esitelmää, jotka kiinnostavat, vaikkeivat ne omaan sukutaustaan liittyisikään.

Videokirjastoon pääsee Suomen Sukututkimusseuran verkkosivustolta valikosta Seuran toiminta —> Jäsensivut. Videokirjasto on Sukututkimusseuran jäsenetu ja sinne pääseminen edellyttää kirjautumista sivustolle. Jäseneksi voi liittyä näppärästi jäsenlomakkeella osoitteessa liity.genealogia.fi.

18.05.2020

Mitä sukututkimus oikeastaan on?

Suomen Sukututkimusseuran toiminnanjohtaja on perimmäisten kysymysten äärellä ja kysyy mitä sukututkimus oikeastaan on.

12.05.2020

Kirjoittaminen ja nootitus

FT Veli Pekka Toropainen pohtii seuran uusimmassa podcastissa kirjoittamisen prosessia.

11.05.2020

Varsinais-Suomi ja Satakunta Videokirjastossa

...

Videokirjastossa on runsaasti historiantutkijoiden pitämiä esitelmiä historiallisista ilmiöistä ja ihmiselämän eri osa-alueista. Varsinais-Suomi ja Satakunta ovat Videokirjastossa hyvin edustettuina. Maamme eturivin historiantutkijoiden pitämät esitelmät avaavat mielenkiintoisia näköaloja Lounais-Suomen historiaan.

Näihin esitelmiin pääsee tutustumaan Suomen Sukututkimusseuran verkkosivustolla valikosta Seuran toiminta —> Jäsensivut. Videokirjasto on Sukututkimusseuran jäsenetu ja sinne pääseminen edellyttää kirjautumista sivustolle. Jäseneksi on helppoa liittyä jäsenlomakkeella osoitteessa liity.genealogia.fi.

05.05.2020

Sukututkimuksen lähdeaineistoista Videokirjastossa

...

Videokirjastossa on yli 20 sukututkimuksen lähdeaineistoja käsittelevän esitelmän tallenteet. Nämä esitelmät hyödyttävät pääasiassa kirkonkirjatutkimuksista pitemmälle edenneitä sukututkijoita.

Videokirjastoon pääsee Suomen Sukututkimusseuran verkkosivustolta valikosta Seuran toiminta —> Jäsensivut. Videokirjasto on Sukututkimusseuran jäsenetu ja sinne pääseminen edellyttää kirjautumista sivustolle. Jäseneksi voi liittyä näppärästi jäsenlomakkeella osoitteessa liity.genealogia.fi.

04.05.2020

Naisten tutkiminen nyt podcastissa

Suomen Sukututkimusseuran tutkijajäsen ja Aikakauskirja Genoksen toimituskunnan jäsen FT Veli Pekka Toropainen kertoo meille naisten tutkimisesta. Kiehtova aihe, sillä monesti naisista on jäänyt lähteisiin vähemmän tietoja.

29.04.2020

Kaupunkitutkimusta Videokirjastossa

...

Videokirjastossa on 10 kaupunkeja käsittelevän asiantuntijaesitelmän tallenteet useasta eri seminaarista. Mukana on kiinnostavia esitelmiä aina keskiaikaisista käsityöläisistä viime vuosisadan kauppiaisiin asti.

Videokirjastoon pääsee Suomen Sukututkimusseuran verkkosivustolta valikosta Seuran toiminta —> Jäsensivut. Videokirjasto on Sukututkimusseuran jäsenetu ja sinne pääseminen edellyttää kirjautumista sivustolle. Jäseneksi voi liittyä näppärästi jäsenlomakkeella osoitteessa liity.genealogia.fi.

27.04.2020

Kirkonkokoukset aiheena Seuran uudessa podcastissa

FT Veli Pekka Toropainen kertoo uudessa podcastissa pitäjänkokousten pöytäkirjoista sukututkimuksen lähteenä. Pitäjänkokousten ja kirkonkokousten pöytäkirjat avaavat mielenkiintoisen kuvan paikallisyhteisön historiaan. Niissä käsiteltiin ennen kaikkea seurakuntaa koskevia asioita, mutta myös muita yhteisiä hankkeita. Pöytäkirjoista löytyy myös seurakuntalaisten yksityiselämään liittyviä asioita.

22.04.2020

Savo ja Karjalan historiaa Videokirjastossa

...

Videokirjastossa on runsaasti historiantutkijoiden pitämiä esitelmiä historiallisista ilmiöistä ja ihmiselämän eri osa-alueista. Maantieteellisesti rajaten suurin esitelmäkokonaisuus on Savo ja Karjala, jonne on kertynyt eturivin historiantutkijoiden asiantuntijaesitelmiä monesta eri tilaisuudesta. Nämä esitelmät avaavat mielenkiintoisia ja monelle aivan uusia näköaloja Savon ja Karjalan historiaan.

Näihin esitelmiin pääsee tutustumaan Suomen Sukututkimusseuran verkkosivustolla valikosta Seuran toiminta —> Jäsensivut. Videokirjasto on Sukututkimusseuran jäsenetu ja sinne pääseminen edellyttää kirjautumista sivustolle. Jäseneksi on helppoa liittyä jäsenlomakkeella osoitteessa liity.genealogia.fi.

20.04.2020

Seuran podcastissa ajankohtainen teema

Seuran podcastissa järjestökoordinaattori Juha Vuorela kertoilee taudeista ja epidemioista sukututkijan näkökulmasta.

18.04.2020

Sotilaat Videokirjastossa

...

Videokirjastossa on 12 sotilaita käsittelevän asiantuntijaesitelmän tallenteet useasta eri seminaarista. Mukana on kiinnostavia esitelmiä 1600-, 1700- ja 1800-luvun sotilasaineistoista. Näistä esitelmistä sukututkija saa tietoa sotilasesi-isien vaiheiden tutkimimiseen.

Videokirjastoon pääsee Suomen Sukututkimusseuran verkkosivustolta valikosta Seuran toiminta —> Jäsensivut. Videokirjasto on Sukututkimusseuran jäsenetu ja sinne pääseminen edellyttää kirjautumista sivustolle. Jäseneksi voi liittyä näppärästi jäsenlomakkeella osoitteessa liity.genealogia.fi.

15.04.2020

Vuoden sukukirja 2019 valittu

...

Suomen Sukututkimusseura on valinnut Vuoden sukukirjaksi 2019 teoksen Rautalammin Rossien suku 1. Rossit Ruotsin valtakunnassa. Sen on kirjoittanut HTM Tommy Koukka ja kustantanut Rautalammin Rossien sukuseura ry. 

350-sivuinen sukukirja alkaa 1630-luvulla silloiseen Rautalammin pitäjään kuuluneeseen Kärkkäälän kylään tulleesta Brusius Matinpoika Kaipaisesta, jolle vakiintui 1600-luvun puolivälissä sukunimeksi Rossi. Sukukirja kertoo Brusius Rossin elämänvaiheista ja sisältää suku- eli perhetaulut. 

Sukukirjassa esitellään myös muualla Suomessa (Akaalla, Jääskessä, Mouhijärvellä ja Tyrväällä) esiintyneitä Rossi-sukuja, joilla ei ole todettu olevan yhteyttä Rautalammin Rossien kanssa. 

Rautalammin Rossien suku 1 edustaa perinteistä sukukirjatyyppiä ja täyttää laadukkaan sukututkimuksen kriteerit, mm. lähdeviitteet on tehty esimerkillisesti. Teoksen sisältö on selkeästi rajattu ja se perustuu pitkäjänteiseen ja perusteelliseen sukututkimukseen, jossa on käytetty ansiokkaasti monipuolista lähdeaineistoa. Kovakantinen teoksen taitto on selkeä ja kuvitus onnistunut.

Vuoden sukukirja valittiin 29. kerran ja kilpailuun osallistui 35 teosta. Raatiin kuuluivat Mikko Kuitula (puheenjohtaja), Eeva Hasunen, Matti Lehtiö ja Pirjo Terho.

06.04.2020

Siirtolaisuudesta Videokirjastossa

...

Suomen Sukututkimusseuran Videokirjastoon on tallennettu 15 siirtolaisuutta käsittelevän asiantuntijaesitelmän tallenteen. Mukana kolme siirtolaisten jäljittämiseen perehtyneen Elisabeth Uschanovin pitämää esitelmään.

Videokirjasto löytyy Sukututkimusseuran verkkosivustolta valikosta Seuran toiminta —> Jäsensivut. Videokirjasto on Sukututkimusseuran jäsenetu ja se edellyttää kirjautumista sivustolle. Jäseneksi voi liittyä näppärästi jäsenlomakkeella osoitteessa liity.genealogia.fi.

04.04.2020

Seuran uusin podcast

Podcastissa tällä kertaa SukuHaun sisällöstä ja käyttämisestä. Kuuntele vaikka heti!

30.03.2020

Talonpojan elämää Videokirjastossa

...

Vuonna 2011 Porissa pidettyjen Valtakunnallisten sukututkimuspäivien ja syksyn 2012 Teemalauantain esitelmät käsittelivät suomalaisen talonpojan elämää. Näistä kahdesta tilaisuudesta kertyi Videokirjastoon 10 mielenkiintoisen asiantuntijaesitelmän tallenteet, jotka laajentavat sukututkijat näköalaa esivanhempien elämään.

Videokirjasto löytyy Suomen Sukututkimusseuran verkkosivustolta valikosta Seuran toiminta —> Jäsensivut. Videokirjasto on Sukututkimusseuran jäsenetu ja se edellyttää kirjautumista sivustolle. Jäseneksi voi liittyä näppärästi jäsenlomakkeella osoitteessa liity.genealogia.fi.

27.03.2020

Mitä löytyy Seuran nettisivuilta?

Kuuntele seuramme ensimmäinen podcast -lähetys!

25.03.2020

Geneettisen sukututkimuksen koulutusta Videokirjastossa

...

Suomen Sukututkimusseura on vuodesta 2008 lähtien videoinut esitelmöitsijöiden luvalla järjestämissään tilaisuuksissa pidettyjä esitelmiä. Nämä videot ovat Sukututkimusseuran jäsenten katseltavissa verkkosivuston jäsensivuilla sijaitsevassa Videokirjastossa. Sinne on kertynyt jo yli 160 esitelmän videotallenteet.

Videokirjasto tarjoaa laadukkaita ja monipuolisia asiantuntijaesitelmiä, joiden avulla jokainen voi edistää omaa sukututkimusharrastustaan tai vaikka vain rentoutua mielenkiintoisten aiheiden äärellä. Videoiden kuvan taso ei välttämättä aina ole parhaasta päästä, mutta ääni kuuluu.

Videoiden katseleminen edellyttää Sukututkimusseuran verkkosivustolle kirjautumista. Se tapahtuu painamalla sivun oikeassa yläreunassa olevaa Kirjaudu-nappia sekä käyttäjätunnuksen ja salasanan näppäilemistä. Jokainen jäsen on saanut käyttäjätunnuksen ja salasanan jäsenmaksulaskussaan sekä paperi-Genoksen takakannen osoitekentässä ja digi-Genoksen sähköpostiviestissä. Jos et vielä ole Suomen Sukututkimusseuran jäsen, se hoituu helposti jäsenlomakkeella osoitteessa liity.genealogia.fi.

Videokirjastossa on 11 geneettistä sukututkimusta käsittelevää esitelmää perusasioista alkaen. Mukana on kiinnostavia esitelmiä myös aiheessa pitemmälle ehtineille harrastajille. Kannattaa tutustua näihin geneettisen sukututkimuksen asiantuntijoiden pitämiin esitelmiin. Suluissa on tapahtuma, jossa esitelmä on esitetty ja jonka mukaan se löytyy Videokirjastosta.

Tiedekirja mainos 2016 (Tiedekirjan mainos 180px.png)