Suku 2019

Suomen Sukututkimusseura järjestää Suku 2019 -tapahtuman perjantaista sunnuntaihin 8.–10.3.2019 Viking Linen M/S Mariellan risteilyllä Helsinki—Tukholma—Helsinki. Nyt 42. kerran pidettävät valtakunnalliset sukututkimuspäivät ovat ensimmäisen kerran laivalla. Tapahtuman ohjelmassa on tietoiskuja sukuharrastuksen ajakohtaisista aiheista ja asiantuntijat antavat avointa neuvontaa.

Laivalle pääsee perjantaina klo 13.30 alkaen ja ohjelma alkaa klo 14.00. Mariella lähtee Helsingistä klo 17.30 ja saapuu Tukholmaan lauantaina klo 10.00. Lähtö Tukholmasta on klo 16.30 ja paluu Helsinkiin sunnuntaina klo 10.10.

 

Tietoiskut ja neuvonta

Tapahtuman ohjelmassa on 30 minuutin tietoiskuja Mariellan auditoriossa perjantaina klo 14–18 ja lauantaina klo 16–19. Tapahtumassa kuullaan seuraavat tietoiskut:

 

Perjantai

 • Riikka Piironen: DNA-testien käyttö sukututkimuksessa
 • Riikka Piironen: Geneettisen sukututkimuksen projektit
 • Riikka Piironen: Isoisää etsimään DNA-testien avulla
 • Teppo Ylitalo: Omat Juuret — uusi suomalainen sukututkijan verkkopalvelu
 • P. T. Kuusiluoma: Miten tietosuoja-asetus koskee sukuharrastajia?
 • Juha Vuorela: Sukututkimuksen eteneminen digitoitujen kirkonkirjojen avulla
 • Jukka Partanen: 1900-luvun sotiemme tietokantapalveluja
 • Jukka Partanen: Sanomalehtikirjasto sukututkijan apuna

Lauantai

 • Riikka Piironen: DNA-testit netin sukupuupalveluissa
 • Riikka Piironen: Autosomaalitestien vertailua
 • Teppo Ylitalo: Sukututkijan keskeisimmät aineistopalvelut
 • Teppo Ylitalo: Sukupuupalvelut ja tietosuoja
 •  Jukka Partanen: Muistitieto sukututkimuksen lähdeaineistona
 • Juha Vuorela: Karjala-tietokanta

Auditorion välittömässä läheisyydessä on kaksi salia, joissa annetaan avointa neuvontaa perjantaina klo 14–18  ja lauantaina klo 16–19. Toinen neuvontasali on varattu sukututkimusta yleisesti ja verkkopalveluja koskeville kysymyksille, toinen geneettiseen sukututkimukseen ja sukututkimusjuridiikkaan liittyville kysymyksille. Kysymyksiin vastaavat Teppo Ylitalo, Jukka Partanen, Riikka Piironen, Juha Vuorela ja P. T. Kuusiluoma.

Sukututkimusseuran väki neuvoo ja vastailee osallistujien kysymyksiin koko risteilyn ajan varsinaisten neuvonta-aikojen ulkopuolellakin.

 

Private Shopping

Viking Line järjestää Suku 2019 -tapahtuman osallistujille Mariellan taxfree-myymälässä Private Shopping -ostostapahtuman lauantaina klo 15–16. Private Shopping on sisältää tuote-esittelyjä ja ruuhkatonta ostostentekoa.

 

Osallistumismaksu

Tapahtuman osallistujien käytössä on A-luokan ikkunallisia ja ikkunattomia hyttejä. Suomen Sukututkimusseuran jäsenet saavat osallistumismaksusta 20 prosentin alennuksen. Valittavana on neljä hyttivaihtoehtoa:

Vaihtoehto 1. A-luokan ikkunallinen hytti, jossa on yksi matkustaja. Hinta 283 €/henkilö, Suomen Sukututkimuseuran jäsenille 226,40 € (alennus 56,60 €).  

Vaihtoehto 2. A-luokan ikkunaton hytti, jossa on yksi matkustaja. Hinta 259 €/henkilö, Suomen Sukututkimuseuran jäsenille 207,20 € (alennus 51,80 €).  

Vaihtoehto 3. A-luokan ikkunallinen hytti, jossa on kaksi matkustajaa. Hinta 217 €/henkilö, Suomen Sukututkimuseuran jäsenille 173,60 € (alennus 43,40 €).

Vaihtoehto 4. A-luokan ikkunaton hytti, jossa on kaksi matkustajaa. Hinta 204 €/henkilö, Suomen Sukututkimuseuran jäsenille 163,20 € (alennus 40,80 €).

Osallistumismaksuihin sovelletaan koulutustilaisuuksien toimitusehtoja.

Tapahtuman osallistumismaksuun kuuluu ohjelma laivalla, buffet-illallinen perjantaina klo 20 ja lauantaina klo 19 sekä meriaaminen lauantaina ja sunnuntaina.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtumaan tehdään Sukututkijan verkkokaupassa. Ilmoittautumisaika päättyy 31.1.2019.

      
 

 

Tiedekirja mainos 2016 (Tiedekirjan mainos 180px.png)