Sukukirjojen mentorointipalvelu

Suomen Sukututkimusseura tarjoaa sukukirjojen ja talo- ja kylähistorioiden kirjoittajille ym. historian harrastajille julkaisujen mentorointipalvelua. Mentoroinnissa kokenut asiantuntija neuvoo ja tukee kahdenkeskisessä yhteistyössä kirjoittajaa julkaisun eri vaiheissa. Mentori on opettaja, valmentaja ja kannustaja, jonka tehtävänä on auttaa kirjoittajaa saavuttamaan päämääränsä.

 

Mentoroinnin aloittaminen

Mentorointiyhteistyö lähtee käyntiin seuraavasti:

  1. Valitse oheisista asiantuntijoista yksi mentoriehdokas ja lähetä hänelle sähköposti, jossa kerrot lyhyesti julkaisuhankkeestasi ja yhteistyötoiveistasi. Voit myös lähettää mentorille ko. julkaisuhanketta koskevan suunnitelmasi tai jo kirjoittamaasi tekstiä.
  1. Mentori vastaa sinulle sähköpostitse ja kertoo esittämiesi toiveiden ja lähettämäsi tekstin perusteella ehdotuksensa yhteistyöstä. Samalla hän esittää arvionsa siitä, paljonko aikaa käsikirjoituksesi käsittelyyn saattaa kulua.
  1. Mikäli hyväksyt mentorin ehdotuksen, ilmoita siitä hänelle sähköpostitse. Tämän jälkeen voitte tarkemmin sopia yhteistyön käynnistämisestä.

 

Mentorointiyhteistyön eteneminen

Julkaisuhankkeen mentoroinnissa edetään aina kirjoittajan toiveiden ja tarpeiden mukaan ja mentori sopeuttaa antamansa ohjauksen niihin. Yhteistyö voi kirjoittajan tarpeiden mukaan olla joko kertaluonteista tai se voi koostua useista eri mentorointi-istunnoista.

Sukukirja on yleensä pitkäkestoinen hanke ja sen mentorointi saattaa viedä runsaastikin aikaa. Siksi yhteistyö on usein hyödyllistä jakaa useisiin yhden tai kahden tunnin mentorointi-istuntoihin, joiden välillä kirjoittaja mentorilta saamansa palautteen pohjalta työstää käsikirjoitustaan.

Yhteistyö etenee kirjoittajan haluamaan tahtiin ja joka tapauksessa voit aina itse tarkkaan määritellä ajan, jonka haluat mentorointiin käyttää.

 

Palvelun hinta

Tekstin lukeminen: 50 snt/sivu

Mentorointi: 45 €/tunti, veloitus jokaiselta alkavalta puolelta tunnilta

 

Mentorit

Fil. tri Jukka Partanen jukka.partanen@genealogia.fi

Jukka Partanen on historiantutkija, joka on toiminut opettajana mm. yliopistossa ja kansalaisopistoissa. Hän on lisäksi kirjoittanut ja toimittanut useita paikallishistoriallisia tutkimuksia.

 

Tiedustelut

Seuran toimisto, puh. 050 3733 715 tai seura@genealogia.fi

Tiedekirja mainos 2016 (Tiedekirjan mainos 180px.png)