Sukutarinakilpailu 2018

På sveanska

Suomen Sukututkimusseura julistaa kirjoituskilpailun Sukutarinakilpailu 2018. Kilpailulla etsitään asiakirja-aineistoon, muistitietoon tai omakohtaisiin kokemuksiin perustuvia tarinoita, jotka kertovat henkilöiden ja perheiden vaiheista.

Tarinat voivat kertovat omassa tai jonkun toisen suvussa tapahtuneista merkittävistä hetkistä tai mielenkiintoisista tapahtumista. Niiden lähdeaineistona voi käyttää esimerkiksi kirkonkirjoja, tuomiokirjoja tai sotilaspäiväkirjoja tai yksityisarkistojen aineistoja, kuten kirjeitä tai päiväkirjoja. Tarinat voivat pohjautua suvussa kerrottuun, haastattelemalla kerättyyn tai muuten kuultuun kertomusperinteeseen. Kilpailuun voi lähettää myös omiin kokemuksiin perustuvia tarinoita.

Sukutarinoissa voi olla myös fiktiivisiä piirteitä, vaikka ne kertovat historiallisista henkilöistä ja todellisista tapahtumista. Kirjoittaja voi itse valita tarinansa näkökulman, tyylin ja luonteen. Tarinat voi kirjoittaa suomeksi tai ruotsiksi.

 

Osallistuminen

Sukutarinakilpailu 2018 on avoin kaikille kirjoittajille. Kirjoittaja voi lähettää kilpailuun useamman kuin yhden tarinan, mutta jokaisella tarinalla on oltava eri nimimerkki. Kirjoittaja ei saa olla tunnistettavissa nimimerkistä. Sukututkijoiden keskustelufoorumeilla käytettyä nimimerkkiä tai käyttäjänimeä on vältettävä.

Kilpailuun tarkoitetut tarinat lähetetään 1.3.–31.7.2018 sähköpostitse osoitteeseen sukutarinakilpailu@genealogia.fi. Sähköpostiviestissä ilmoitetaan kirjoittajan nimi, yhteystiedot ja nimimerkki. Sukutarina lähetetään viestin liitteenä doc-, docx- tai rtf-muotoisena tekstitiedostona.

Sukutarinat voivat olla pituudeltaan korkeintaan 15 000 merkkiä välilyönteineen. Kirjoittaja voi halutessaan lähettää tarinan yhteydessä enintään kolme siihen liittyvää valokuvaa tai piirrosta. Kirjoittajalla on oltava kuvien ja piirrosten käyttöoikeus.

 

Voittajan valinta

Sukutarinakilpailun esiraati valitsee loppukilpailuun kaikista lähetetyistä teksteistä 7–10 tarinaa, jotka julkaistaan Suomen Sukututkimusseuran verkkosivustolla. Yleisö valitsee äänestämällä voittajan raadin asettamista ehdokkaista. Äänestysaika on 1.–31.10.2018.

Kolme eniten ääniä saanutta sukutarinaa ja niiden kirjoittajat julkistetaan marraskuussa 2018. Voittajat palkitaan Tiedekirjan lahjakorteilla.

Suomen Sukututkimusseura julkaisee maaliskuussa 2019 Sukutarinakilpailuun lähetetyistä teksteistä kokoelman Sukutarinat 2018. Lähettämällä tarinan kilpailuun kirjoittajat antavat luvan mahdolliselle julkaisemiselle verkkosivustolla ja julkaisuna.

Kaikki kilpailuun lähetetyt sukutarinat tallennetaan arkistoon, missä ne ovat määräajan kuluttua tutkijoiden käytössä.

 

Vuoden 2017 sukutarinat:

 

Sukutarinat 2017 -antologiaa voit ostaa Tiedekirjasta ja Seuran kirjastosta sen aukioloaikoina. 

 

Tiedekirja mainos 2016 (Tiedekirjan mainos 180px.png)