Osoiteluettelot


City Directories - kaupunkien osoiteluettelot

Kuten Suomessa myös yhdysvaltalaisissa kaupungeissa on julkaistu mainostajien rahoittamia osoiteluetteloita. Niitä löytyy kongressin kirjastosta, Library of Congress, Washingtonissa ja osavaltioiden suurimmista kirjastoista. Osoiteluettelot on usein mikrofilmattu, ja niitä voi tilata pääkirjastoista ja mormoonien sukututkimuskeskuksesta.

Osoiteluetteloista voi myös tilata hakuja. Sukunimen mukainen haku yhdestä kaupungista maksaa muutamia dollareita. Tällöin saa luettelon kaikista henkilöistä, joilla on haettu nimi. Osoiteluetteloiden listasta on helppo valita, mitä hakea. sieltä löytyy myös osoite, jonne maksu pitää lähettää.

Plat Books - maaseudun osoiteluettelot ja kartat

Monissa piirikunnissa yritykset ovat julkaisseet karttoja, joissa on osoitetiedot kaikista alueen maanomistajista. Nämä ns. Plat Books on kerätty arkistoihin ja kirjastoihin. Kartoista voi nähdä, kuka on omistanut maata, ketkä olivat naapureita jne. Sukututkijalle voi olla suurta hyötyä näistä tiedoista, jos hän tietää alueen, jonne etsitty henkilö on muuttanut, mutta ei tarkkaa osoitetta. Suomalaisten asuttamien alueiden kartoista ei ole selvitystä.