KOULUTUSPALVELUT

Seuran koulutuspäivät

Suomen Sukututkimusseura on järjestänyt laadukkaita sukututkijoille suunnattuja koulutuspäiviä vuodesta 2014 lähtien. Koulutuspäivien aiheet käsittelevät sukututkimuksen lähdeaineistojen käyttöä ja kirjoittajakoulutusta. Osa koulutuspäivistä järjestetään etäyhteydellä ja osa lähiopetuksena eri puolilla Suomea. Osallistuminen Seuran koulutuspäiviin on maksullista.


Koulutuspäivät kevätkaudella 2023


ETÄKOULUTUSPÄIVÄ: Opi käyttämään kirkonkirjoja

Mitä ne kirkonkirjat oikein ovat? Miten sieltä löytää oikean henkilön? Kannattaako alkuperäisiä kirkonkirjoja edes tutkia? Tässä käytännönläheisessä etäkoulutuksessa opetellaan tekemään sukututkimusta kirkonkirjoista esimerkkien avulla. Koulutus keskittyy evankelisluterilaisten seurakuntien asiakirjoihin ja se soveltuu erityisesti sukututkimusta aloitteleville. Etäkoulutus koostuu kolmesta peräkkäisillä viikoilla pidettävistä Zoom-tapaamisesta. Osallistujilla on mahdollisuus esittää kouluttajalle aiheeseen liittyviä kysymyksiä.

 • Aika: Tiistai 10.1., 17.1. ja 24.1.2023 klo 18.00-19.30
 • Paikka: Zoom-etäyhteys
 • Kouluttaja: FM Mervi Lampi on Hämeeseen arkistoitunut karjalainen sukututkija ja sukututkimusopettaja, joka on perehtynyt erityisesti arkisto- ja asiakirjalähteisiin. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus sukututkimuksen opettamisesta, alkeista syventäviin kursseihin.
 • Koulutus on katsottavissa Videokirjastossa.


ETÄKOULUTUSPÄIVÄ: Erilaiset torpat ja monenlaiset torpparit Suomen historiassa

"Alussa oli suo kuokka ja Jussi", näin alkaa Väinö Linnan fiktiivisen torppariperheen tarina. Torppari on sanana tuttu monelle, mutta millainen ryhmä he oikeastaan olivat? Mitä tekivät verotorpparit, päivätyötorpparit, kruununtorpparit ja muonatorpparit, ja miten he erosivat toisistaan? Kurssilla selvitetään, mitä seikkoja tulee huomioida torpparisukujen tutkimuksessa ja millaisia lähteitä löytyy torpista ja torppareista 1600-luvulta vuoteen 1918.

 • Aika: Tiistaina 14.2., 21.2. ja 28.2.2023 klo 18.00-19.30
 • Kouluttaja: FT Tiina Miettinen on historiantutkija Tampereen yliopistossa, jonka erityisalana on Hämeen talonpoikaisväestön historia Ruotsin ajalla. Hän on kirjoittanut kirjoja ja artikkeleita mm. naisten ja perheiden historiasta sekä kartanohistoriasta.
 • Ilmoittautuminen Sukututkijan verkkokaupassa
 • Osallistumismaksu: 33 € (jäsenhinta 23,10 €)
 • Osallistuminen Zoomin välityksellä


ETÄKOULUTUSPÄIVÄ: Sukututkimuksen erityispiirteitä Varsinais-Suomessa

Etäkoulutuksessa keskitytään sukututkimukseen Varsinais-Suomessa ja siihen hallinnollisesti liittyvässä Satakunnassa. Mitä erityispiirteitä liittyy tämän alueen sukututkimukseen keskiajalta 1900-luvulle? Koulutuksessa keskitytään alueen väestöä koskevien asiakirjojen lisäksi sen sosiaaliseen rakenteeseen ja elinkeinoelämän sekä hallinnon erityispiirteisiin. Alueen paikallisten ilmiöiden tunteminen antaa sukututkijalle uusia keinoja juurien etsintään. Etäkoulutus koostuu kolmesta Zoom-tapaamisesta. Osallistujat voivat esittää kouluttajalle aiheeseen liittyviä kysymyksiä.

 • Aika: Torstai 9.3., 16.3. ja 23.3.2023 klo 18.00-19.30
 • Kouluttaja: Kouluttaja FT Veli Pekka Toropainen on Suomen historian tutkija Turun yliopistossa, jonka erityisalaa ovat 1500- ja 1600-luvut sekä kaupunkihistoria. Hän on kirjoittanut laajasti aihepiiriä koskevia kirjoja ja artikkeleita.
 • Ilmoittautuminen Sukututkijan verkkokaupassa
 • Osallistumismaksu: 33 € (jäsenhinta 23,10 €)
 • Osallistuminen Zoomin välityksellä


Osallistuminen koulutuspäiviin

Seuran koulutuspäiviin ilmoittaudutaan Sukututkijan verkkokaupassa. Koulutuksen ostamisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin, jossa on linkki tarkempiin osallistumisohjeisiin. Eteläkoulutusten osallistumislinkki löytyy ladattavasta tiedostosta.  Mikäli sinulla on kysyttävää koulutuksista tai ongelmia osallistumisessa, voit lähettää viestin Seuran sähköpostiosoitteeseen seura@genealogia.fi.


Koulutuspäivien ehdot

Ostamalla Seuran koulutuksen samalla ilmoittaudut siihen. Koulutuksiin ilmoittautumista ja osallistumismaksua ei voi lähtökohtaisesti perua, eikä koulutukseen tulematta jättäminen ei oikeuta osallistumismaksun palauttamiseen. Osallistumismaksu voidaan kuitenkin palauttaa, mikäli peruutuksen syy on sairaus, josta ilmoittautunut esittää lääkärintodistuksen, tai ylivoimainen ennalta-arvaamaton este, kuten julkisen liikenteen lakko tai luonnonmullistus.

Seura pidättää oikeuden perua koulutuksen, jolloin osallistumismaksut palautetaan maksaneille. Peruutuksista ja muutoksista ilmoitetaan henkilökohtaisesti kaikille ilmoittautuneille. Maksamalla osallistumismaksun sitoudut mainittuihin ehtoihin.  


Etäkoulutuspäivien tallenteet

Seuran kaikkien etäyhteydellä järjestetyt koulutuspäivät tallennetaan ja ne tulevat viikon sisällä koulutuksen päättymisestä jäsenten vapaasti katseltaviksi Seuran videokirjastoon. Videokirjaston hakemisto löytyy SukuHausta ja sen käyttö vaatii kirjautumisen SukuHakuun. Seuran etäkoulutusten tallenteisiin videokirjastossa pääset klikkaamalla tästä.

Opastusvideo: Seuran koulutuksiin ilmoittautuminen

Alla olevalla opastusvideolla Seuran palveluvastaava Juha Vuorela kertoo miten ilmoittaudut Seuran koulutuksiin Sukututkijan verkkokaupassa. Seuran kaikki opastusvideot löydät Seuran YouTube-kanavalta.