VERKKOPALVELUT

Henkikirjahaku

Henkikirjahaku on Suomen Sukututkimusseuran vuonna 2023 julkaistava verkkopalvelu, jossa voidaan tehdä hakuja indeksoitujen henkikirjojen sisältöihin esimerkiksi henkilöiden ja paikkojen nimillä. Palvelulla pyritään edistämään ja helpottamaan henkikirjojen käyttöä sukututkimuksessa. Henkikirjoja voidaan käyttää myös korvaavana lähteenä tuhoutuneille kirkonkirjoille. Henkikirjahaun kehittämistä ovat tukeneet Karjalan Kulttuurirahasto, Waldemar von Frenckells stiftelse ja Föreningen Konstsamfundet.

Siirry Henkikirjahakuun (julkaistaan vuonna 2023) 


Indeksointi

Seura etsii vapaaehtoisia indeksoimaan Haapaveden, Lumijoen, Savitaipaleen ja Viipurin kaupungin henkikirjoja vuosilta 1880-1920. Aineistot julkaistaan myöhemmin uudessa Henkikirjahaku-verkkopalvelussa, joka julkaistaan vuonna 2023.


Infotilaisuus

Henkikirjojen indeksoinnista järjestetään seuraava infotilaisuus perjantaina 31.3.2023 kello 14-15. Tilaisuus on tarkoitettu uusille vapaaehtoisille. Tilaisuudessa perehdytetään uudet vapaaehtoiset indeksointiin, käydään läpi ohjeet sekä annetaan käytännön esimerkkejä ja vinkkejä. Vastaavia tilaisuuksia järjestetään säännöllisesti kevätkauden aikana.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen ei ole alkanut.

Opastusvideo: Henkikirjahaku

Alla julkaistaan opastusvideo Henkikirjahaun käytöstä vuonna 2023.