Suomalaisia hautoja VenäjälläTämä on kuvalinkki! = Linkki näyttää kuvia hautamuistomerkeistä. Linkki ilman oranssia neliötä näyttää hautausmaaluetteloita ilman kuvia.

Näillä sivuilla julkaistaan kuvia hautamuistomerkeistä Suomen ulkopuolella olevilta hautausmailta. Hautamuistomerkit ovat pystytetty suomalaisten sukulaiskansoihin kuuluvien henkilöiden muistoksi tai Suomesta lähteneiden siirtolaisten tai heidän jälkeläistensä muistoksi.

Tarkoituksena on luoda tietokanta, jossa on kuvia suomalaisilta hautausmailta ja sellaisilta hautausmailta, jossa vain haudattujen vähemmistöllä on yhteyksiä Suomeen.

Hautamuistomerkit ovat harvoin pysyviä. Ne tuhotaan taloudellisista syistä tai ne tuhoutuvat itsestään ajan kuluessa. Niillä on kuitenkin tärkeä henkilö- ja kulttuurihistoriallinen merkitys ja ne on syytä säilyttää ainakin kuvamuodossa. Valitettavasti ei löydy tahoa, joka olisi kiinnostunut hautamuistomerkkien valokuvaamisesta ja kerätyn aineiston säilyttämisestä. Suomen Sukututkimusseura on siksi ottanut tehtäväkseen julkaista kuvat www:llä ja myös hoitaa käytännön työt. Vastaava työ tehdään Suomessa sijaitsevilla hautausmailla.

Kaikki asiasta kiinnostuneet voivat toimittaa kuvia tietokantaan. Kuvien mukaan on liitettävä sekä hautausmaan että hautausmaan sijaintipaikkakunnan nimi, kuvaajan nimi sekä ajankohta, jolloin kuva on otettu.

Valmiiksi skannatut kuvat tai digitalikameralla otetut kuvat voi lähettää sähköpostiviestin liitteenä osoitteeseen migrant@genealogia.fi. Paperi- tai diakuvat lähetetään postitse osoitteeseen Suomen Sukututkimusseura. Liisankatu 16 A, 00170 Helsinki. Muista liittää mukaan palautusosoite, mikäli haluat kuvat takaisin. Kuvia voi myös lähettää CD-ROM- tai DVD-levyllä. Huomaa, että kuvien leveyden on oltava vähintään 640 kuvapistettä.

Huom! Osa linkeistä vasemmassa ikkunassa antaa virheilmoituksen vanhoilla Netscape-versioilla. Ainoa tapa korjata virhe on päivittää Netscape uudemmaksi versioksi.