Lähdeaineisto-koulutuspäivät

Koulutuspäivien osallistumismaksu on koulutuksesta riipuen 39-59 euroa, josta Seuran jäsenet saavat 30%-alennuksen.

 

Esivanhempien tarinat talteen

Tule oppimaan, mistä voit löytää sukututkimukseesi lihaa luiden ympärille ja kuinka voit muokata sukutietoa tarinoiksi. Koulutuspäivän aikana tulevat tutuiksi pitäjänkokousten pöytäkirjat, kartat, sanomalehdet, tuomiokirjat sekä monet muut harvemmin käytetyt lähteet. Aloittelija löytää kurssilta paljon uutta tietoa ja pidemmälle ehtinyt keksii uusia keinoja rakentaa sukupuutaan. Päivän jälkeen sinulla on valmiudet perehtyä esivanhempiesi elämään paljon syvällisemmin.

Ilmoittautumispainike KYLLÄ (Ilmoittautumispainike.png)

 

Geni-, MyHeritage- ja FamilySearch-koulutus

Koulutuspäivän aikana tutustutaan sellaisiin internetin sukututkimuspalveluihin kuin Geni, MyHeritage ja FamilySearch. Kouluksessa perehdytään niiden tehokkaaseen käyttöön ja käydään läpi seikkoja, jotka sukututkijan on syytä ottaa huomioon niihin tietoja syöttäessään.

Ilmoittautumispainike KYLLÄ (Ilmoittautumispainike.png)

 

Suvun vaiheet tarinoiksi 

Oletko haaveillut sukusi tarinan kirjoittamisesta? Koulutuksessa paneudutaan siihen, kuinka eri lähteistä kerätty tieto koostetaan sukutarinaksi. Päivän aikana tutustutaan myös tarinoiden kirjoittamisen kannalta hyödyllisiin lähdeaineistoihin ja niiden tarjoamaan tietosisältöön.

Ilmoittautumispainike KYLLÄ (Ilmoittautumispainike.png)

 

Talohistorian päivä 

Talohistorian päivä opastaa sinua löytämään aineksia maatilan historiaan aina 1500-luvulta lähtien. Päivän aikana tutustutaan mm. karttoihin, maanluontoihin, tilojen ostamiseen ja jakamiseen sekä verotuslähteisiin. Päivä antaa valmiuksia maatilan historiallisten vaiheiden tutkimiseen. 

Ilmoittautumispainike KYLLÄ (Ilmoittautumispainike.png)

 

Vuoden 1918 sodan ja heimosotien keskeiset henkilöhistorian lähdeaineistot

Koulutuspäivän aikana käydään läpi vuoden 1918 sodan punaisen ja valkoisten keskeisimmät henkilöhistoriaa valottavat lähdeaineistot ja niiden käyttö. Lisäksi tutustutaan vuosien 1918–1922 heimosotiin osallistuneita suomalaisia koskeviin lähteisiin.
 
  • HELSINKI 17.11.2017 Tieteiden talo (Kirkkokatu 6, sali 404) klo 9–16. Opettaja Jukka Partanen, HUOM. hinta 59 €, jäsenille 41,30 €. viim. ilmoittautumispäivä 9.11.2018.

Ilmoittautumispainike KYLLÄ (Ilmoittautumispainike.png)

 

 

Muista myös Enemmän irti sukututkimuksen lähteistä-illat.

 

Anna palautetta tai toivo lisää koulutusta

Oliko koulutustilaisuus erityisen hyvä? Vai jäikö jotain uupumaaan? Oliko kouluttaja selkeä ja innostava? Toivoisitko muita koulutustilaisuuksia kotikaupunkiisi? Vastasiko koulutus ennakkotietoja? Miten ilmoittautuminen ja koulutuksen maksaminen sujuivat?  

Anna palautetta koulutuksista tästä!

 

Koulutuspäivien ehdot

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu

Ostamalla koulutuksen samalla ilmoittaudut siihen. Koulutuksiin ilmoittautumista ja osallistumismaksua ei voi lähtökohtaisesti perua. Myöskään koulutukseen tulematta jättäminen ei oikeuta osallistumismaksun palauttamiseen. Osallistumismaksu voidaan kuitenkin palauttaa, mikäli peruutuksen syy on sairaus, josta ilmoittautunut esittää lääkärintodistuksen, tai ylivoimainen ennalta-arvaamaton este (esimerkiksi julkisen liikenteen lakko, luonnonmullistus). Suomen Sukututkimusseura pidättää oikeuden perua koulutuksen, jolloin osallistumismaksut palautetaan maksaneille. Peruutuksista ja muutoksista ilmoitetaan henkilökohtaisesti ilmoittautuneille. Maksamalla osallistumismaksun sitoudut em. ehtoihin. 

 

Tiedekirja mainos 2016 (Tiedekirjan mainos 180px.png)