Suku 2021 -tapahtuma

 

Suku 2021 on sukututkimuksen virtuaalinen suurtapahtuma

Valtakunnalliset sukututkimuspäivät järjestetään koronavälivuoden takia jälkeen taas viikonlopppuna 20.–21.3.2021. Suku 2021 -tapahtuma toteutetaan kokonaisuudessaan etänä verkossa. Tässä tapahtumassa ei  sen enempää osallistujien kuin esitelmöitsijöiden tai järjestäjienkään tarvitse lähteä kotoaan pois.

Suomen Sukututkimusseura järjestää valtakunnalliset sukututkimuspäivät ensi vuonna 43. kerran. Ne ovat koko olemassaolonsa ajan olleet maamme suurin sukututkijoiden koulutustapahtuma. Tällä kertaa ohjelman keskiössä ovat tavalla tai toiselle isoonvihaan liittyvät esitelmät. Vuonna 1721 päättynyt isoviha eli venäläismiehitys oli ankaraa aikaa esivanhemmillemme. Suku 2021 -tapahtumassa vietetään vuoden 1721 muistovuotta.

Ohjelmassa on lisäksi reaaliaikaista sukututkimusneuvontaa sekä tietoiskuja videotallenteina. Valtakunnallisten sukututkimuspäivien perinteinen näyttely toteutetaan näytteilleasettajasta riippuen videotallenteena tai reaaliaikaisena etäyhteytenä. Virtuaalisessa messuhallissa näytteilleasettajat voivat videoilla kertoa toiminnastaan tai ne voivat olla omalle etäyhteydellään tapahtuman osallistujien tavattavissa. 

Tapahtuman hubi eli keskuspaikka on verkkosivu, jossa on esitelmäohjelman aikataulu ja kunkin esitelmän esittely. Sieltä löytyvät myös ohjeet, kuinka esitelmäohjelmaan pääsee liittymään. Jokaisen esitelmän tallenne tulee Seuran YouTube-kanavalle sitä mukaa kuin ne saadaan sinne ladattua ja ne ovat vapaasti katseltavissa koko tapahtuman ajan. Kunkin esitelmän tallennelinkki löytyy hubista.  

Hubissa ovat myös linkit YouTubessa katseltaviin tietoiskuihin sekä sukututkimusneuvonnan aikataulu. Samoin sieltä löytyvät kaikki tapahtuman näytteilleasettajat. Suku 2021 -tapahtuman osallistujat voivat siis oman mielensä mukaan surffailla tallenteesta toiseen. Ainoastaan reaaliaikaiset esitelmät ja sukututkimusneuvonta ovat tiettyyn kellonaikaan sidottuja.

Siirry Suku 2021 -tapahtumaan hubiin tästä!

 

Tule virtuaaliseksi näytteilleasettajaksi Suku 2021-tapahtumaan!

Sukuseuroilla, sukututkimusyhdistyksillä, arkistoilla, kirjastoilla, sukututkimukseen liittyvillä yrityksillä ja muilla tahoilla on mahdollisuus esitellä toimintaansa tai sen osa-aluetta Suku 2021 -tapahtumassa. Osallistua voi kahdella tavalla: etukäteen kuvatulla esittelyvideolla (kesto enintään 10 min) tai pitämällä auki omaa messukanavaa.

Messukanava vastaa sukututkimuspäivien esittelyosastoa, jonka äärelle tapahtuman osallistuja tulevat tutustumaan tarjontaan, tekemään kysymyksiä ja saamaan niihin vastauksia. Näytteilleasettajalla on käytössään jokin webinaariohjelma, jolla se tarjoaa tapahtuman aikana vuorovaikutteista ja reaaliaikaista ohjelmaa. Se voi olla näytteilleasettajan toiminnan esittelyä, kysymyksiin vastaamista, etukäteen tehtyjen tallenteiden esittämistä yms. 

Esittelyvideoita pääsee katselemaan ja messukanaville liittymään Suku 2021 -tapahtuman hubissa. Siellä julkaistaan messukanavien aukioloajat ja tiedot tiedot niiden ohjelmasta. 

Esittelyvideoiden ja messukanavien toteutuksesta, sisällöstä ja tekniikasta jokainen näytteilleasettaja vastaa itse. Neuvoja ja opastusta voi tiedustella esimerkiksi Tmi Juhan Suvulta (j.vuorela@gmail.com).

Näyttelypaikka virtuaalisessa messuhallissa on ei-kaupallisille toimijoille maksuton. Valtakunnallisten järjestöjen ja kaupallisten toimijoiden kanssa näyttelypaikan hinta neuvotellaan erikseen.

Esittelyvideot ja tiedot messukanavista on toimitettava viimeistään 1.3.2021 osoitteella laura.aho@genealogia.fi. Lisätietoja: Tiedottaja Laura Aho laura.aho@genealogia.fi.

tiedekirja mainos (mainos 1 - Tiedekirja.png)