Sukututkimusneuvonta

Suomen Sukututkimusseura järjestää suku- ja henkilöhistoriaa käsittelevien koulutusten lisäksi myös sukututkijoille suunnattua neuvontaa. Seura tarjoaa yleisneuvontaa sukututkimuksen tekemisestä ja lähteiden käytöstä sekä tietosuojaneuvontaa tietosuojalainsäädännön soveltamisesta sukututkimuksessa. Neuvonnan lisäksi Seura järjestää verkossa kerran kuukaudessa kaikille avoimen keskustelutilaisuuden, Hyvän Seuran kuukausikahvit.

 

Hyvän Seuran kuukausikahvit

Hyvän Seuran kuukausikahvit on verkossa järjestettävä kaikille sukututkijoille ja sukuharrastajille avoin tilaisuus, jossa keskustellaan sukututkimukseen liittyvistä aiheista. Kyseessä ei ole koulutus tai neuvonta, eikä tilaisuutta tallenneta, vaan tarkoituksena on saada aikaan aitoa keskustelua ja ajatustenvaihtoa osallistujien kesken reaaliajassa.

Kuukausikahvit kokootuu Zoom-yhteydellä kuukauden viimeisenä torstaipäivänä klo 18–19, lukuun ottamatta kesä- ja joulutaukoja. Syyskauden 2021 tapaamispäivät ovat seuraavat:

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Jokaisella tapaamiskerralla on oma teema ja tulevan syyskauden 2021 kuukausikahvien alustavat aiheet julkaistaan myöhemmin. Ehdotuksia mahdollisiksi teemoiksi ja vierailijouksi voi lähettää kuukausikahvien vetäjille. Osallistumislinkki julkaistaan tällä sivulla päivää ennen tapahtuman alkua.

Vetäjät: Juha Vuorela ja Mikko Kuitula

Kuukausikahvit on kaikille avoin ja maksuton keskustelutilaisuus.

 

Yleisneuvonta

Suomen Sukututkimusseura tarjoaa etäyhteydellä neuvontaa sukututkimuksen lähteiden käyttämisestä. Jokaisella kokoontumiskerralla on lyhyt alustus, jonka jälkeen keskustellaan esiin tulevista kysymyksistä.

Sukututkimusneuvonta kokoontuu seuraavan kerran syksyllä Zoom-etäyhteydellä klo 18–20.

Jokaiseen kokoontumiseen ilmoittaudutaan erikseen osoitteella seura@genealogia.fi. Osallistujien määrä on rajallinen ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistujille lähetetään osallistumislinkki.

Vetäjä: FM Mikko Kuitula.

Sukututkimusneuvonta on Suomen Sukututkimusseuran jäsenetu.

 

Tietosuojaneuvonta

Toiminnanjohtaja P. T. Kuusiluoma antaa Suomen Sukututkimusseuran jäsenille tietosuojaa koskevaa neuvontaa puhelimitse. Neuvonta-aika tilataan sähköpostitse osoitteella pt.kuusiluoma@genealogia.fi.

 

Genomitiedon iltakoulu

Genomitiedon iltakoulu on tilaisuus, jossa on mahdollisuus saada ajankohtaista tietoa ja neuvontaa geneettisestä sukututkimuksesta, esimerkiksi DNA-testeistä ja niiden käytöstä sukututkimuksessa. Jokaisella kokoontumiskerralla on lyhyt alustus tietystä aiheeseen liittyvästä teemasta, jonka jälkeen keskustellaan esiin tulevista kysymyksistä.

Lue lisää Genomitiedon iltakoulusta täältä.

 

Kerro sukututkimusneuvonnoista kaverille!
facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button
sharethis sharing button

tiedekirja mainos (mainos 1 - Tiedekirja.png)