WEB SERVICES

Verkkopalvelut

Suomen Sukututkimusseura tarjoaa erilaisia verkkopalveluita, joita sukututkijat voivat hyödyntää tehdessään omaa tutkimustaan. Palveluista tunnetuin on HisKi eli seurakuntien historiakirjojen hakutietokanta. Lisäksi Seuran palveluihin kuuluu muun muassa jäsenpalveluna SukuHaku, joka sisältää hakemistoja ja digitoitujen aineistoja, sekä kaikille käyttäjille avoin Omat Juuret tutkimukseen ja tulosten esittämiseen.


Kotisivut

Seuran kotisivuille on koottu tietoa Seurasta ja sen toiminnasta sekä tietosivuja, joilta löytyy tietoa sukututkimuksesta ja linkkejä sukututkijalle hyödyllisiin verkkoaineistoihin. Sukututkimuksesta kertovilta sivuilta löytyy esimerkiksi vinkit oman tutkimuksen aloittamiseen sekä tietoa peruslähteistä ja niiden käytöstä. Sukututkijan lähteet -kokonaisuus on puolestaan järjestetty temaattisesti ja näillä sivuilla on tietoa esimerkiksi siirtolaisuuteen, henkilönimiin ja sotilaisiin liittyen sekä erilaisia sanastoja ja sanakirjoja.


Seuran ensimmäiset kotisivut avattiin 1990-luvulla. Nykyiset kotisivut ovat järjestyksessään viidennet. Aiemmin kotisivuja on uudistettu vuosina 2008, 2012 ja 2014.


Suku Forum

Suku Forum on Seuran ylläpitämä sukututkijoiden yhteinen, kaikille avoin ja maksuton keskustelupalsta, jossa voi esittää kysymyksiä ja esimerkiksi jakaa omia tutkimuslöytäjä. Keskustelupalstan selaaminen on kaikille avointa, mutta osallistuminen keskusteluihin ja omien avausten tekeminen vaatii rekisteröitymisen.

Lue lisää Suku Forumista


HisKi

HisKi eli Historiakirjat-tietokanta on apuväline seurakuntien historiakirjojen eli kastettujen, vihittyjen ja haudattujen luetteloiden tietojen hakemiseen. Tietokanta ei sisällä tietoja kaikista Suomen seurakunnista, vaan tietojen määrä vaihtelee seurakuntakohtaisesti vapaaehtoisten voimin edistyvän tallennuksen mukaan. Tällä hetkellä tietokannasta on haettavana hieman yli 10 miljoonaa tapahtumaa ja vuosittain tietokannassa tehdään noin 13 miljoonaa hakua.

Lue lisää HisKistä


SukuHaku

SukuHaku on jäsenpalvelu, joka avattiin Seuran 100-vuotispäivänä vuonna 2017. Palvelu toimii porttina suomalaisen sukututkimuksen aineistoihin ja se sisältää muun muassa digitoitua kirjallisuutta sekä hakemistoja erilaisiin arkistoaineistoihin ja julkaisuihin, esimerkiksi pitäjänhistorioihin. Tähän mennessä palveluun on tallennettu yli 4 miljoonaa riviä hakemistoja ja digitoitu lähes 210 000 sivua kirjoja. Uutta aineistoa lisätään palveluun jatkuvasti sen mukaan kuin materiaalia saadaan digitoiduksi ja hakemistoja laadituiksi.

Lue lisää SukuHausta


Hautakivitietokanta

Seuran ylläpitämään hautakivitietokantaan on tallennettu yli 300 000 hautamuistomerkin tiedot haettavaan muotoon. Yhteensä tietokannasta on haettavissa yli 700 000 hautatietoa. Suurin osa tallennetuista muistomerkeistä on Suomesta, mutta joukossa on myös tietoja Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Ruotsiin haudatuista. Hautakivitietokanta siirrettiin osaksi SukuHakua vuoden 2021 lopussa ja vanha hautakivitietokanta on poistunut käytöstä.

Lue lisää hautakivitietokannasta

 

Digihakemisto

Digihakemisto on Kari Kujansuun yksityisesti luoma palvelu, joka koostuu hakemistoista ja linkeistä Kansallisarkiston julkaisemiin digitaalisiin aineistoihin. Palvelun ideana on ollut joukkoistamalla nopeuttaa ja yksinkertaistaa hakemistojen laatimista aineistoihin, jotta niiden käyttö olisi helpompaa. Seura ja Kujansuu ovat solmineen yhteistyösopimuksen, jonka mukaisesti Seura tarjoaa Digihakemiston palvelintilan ja Kujansuu toimii verkkopalvelun ylläpitäjänä ja kehittäjänä. Tarkemmat ohjeet palvelun käytöstä julkaistaan sen etusivulla. Digihakemisto on Kansallisarkistosta riippumaton palvelu.

Siirry Digihakemistoon


Isotammi

Isotammi on vapaaehtoisvoimin toteutettava verkkopalvelu, joka nojaa avoimen lähdekoodin ohjelmistoihin ja on täysin epäkaupallinen. Taustalla toimivan työryhmän tavoitteena on luoda Isotammesta verkkopalvelu, joka huomio suomalaisen sukututkimuksen erityispiirteet, ja jonka sisältämä tietovaranto on niin korkeatasoista, että sitä voidaan hyödyntää yhteiskunnallisessa ja historiallisessa tutkimuksessa. Palvelu tarjoaa käyttäjilleen myös laatuohjeita, suosituksia ja työkaluja oman sukututkimusaineiston laadun nostoon.

Lue lisää Isotammesta

 

Omat Juuret

Omat Juuret on uudenlainen, suomalainen verkkopalvelu suku- ja paikallishistorian tutkimukseen ja esittämiseen. Palvelussa jokainen voi synnyttää omannäköisensä kokonaisuuden omista juuristaan. Kokonaisuutta voi ajan oloon täydentää ja muokata haluamallaan tavalla. Omat Juuret on maksuton ja kaikille avoin palvelu.

Siirry Omiin Juuriin


Opastusvideot: Seuran verkkopalvelut

Alla olevalla opastusvideolla Seuran palveluvastaava Juha Vuorela kertoo mikä SukuHaku-verkkopalvelu on ja miten sitä käytetään. Lisää verkkopalveluihin liittyviä opastusvideoita löydät Seuran YouTube-kanavalta omalta soittolistalta.