Kirjasto

 

KIRJASTO ON SULJETTU TOISTAISEKSI KORONATILANTEEN VUOKSI HELSINGIN KAUPUNGIN SUOSITUKSEN MUKAISESTI.

Seuran kirjasto on avoinna seuraavina keskiviikkopäivinä klo 14–18:. Tartuntatilanteen vaikeutuessa Seura voi kuitenkin päättää, että kirjastopalvelujen tarjoaminen lopetetaan kokonaan toistaiseksi.

Kirjastoon voi tulla ainoastaan lainaamaan ja palauttamaan kirjoja. Lukusali ja käytävän tietokoneet eivät ole käytettävissä. Kirjaston tarjontaa voit tutustua etukäteen kirjastotietokannassa ja näin sujuvoittaa kirjastokäyntiäsi. Lainaamisessa ei käsitellä kirjastokortteja vaan kirjat lainataan omalla nimellä (päivystäjä voi kuitenkin pyytää nähtäväksi henkilöllisyystodistuksen). Lainattavat kirjat jätetään pöydälle, josta päivystäjä noutaa ne ja vie takaisin lainaamisen jälkeen. Palautettavat kirjat jätetään toiselle pöydälle niille varattuun laatikkoon. Palautettavat kirjat voi kirjaston aukioloaikana jättää myös laatikkoon oven ulkopuolella.

 Säännöt:

 

Suomen Sukututkimusseuran kirjasto sijaitsee Helsingissä Seuran osoitteessa Liisankatu 16 A. Kirjasto on sukututkimuksen ja henkilöhistorian erikoiskirjasto, johon kuka tahansa on tervetullut kirjaston aukioloaikoina. Kirjastosta saa myös kotilainoja. Kaukolainoja ei lähetetä. 

Kirjaston kokoelmaa alettiin rakentaa jo 1917, Suomen Sukututkimusseuran perustamisvuonna. Vuonna 1931 Seuran kirjasto pääsi muuttamaan Säätytalolle monien muiden tieteellisten seurojen muassa. Vuosina 1988–1997 kirjasto toimi osoitteessa Mariankatu 7 ja nykyiset tilat kirjasto sai käyttöönsä vuonna 1997, kun Suomen Sukututkimusseura muutti Liisankadun huoneistoon.

Kokoelmaan kuuluu nykyisin yli 40 000 nidettä eli noin 710 hyllymetriä. Seuran kirjasto on alansa suurin Pohjoismaissa.

Katso kirjaston esittelyvideo Kirjastokanavalla.

Tutustu kirjaston käyttösääntöihin. Yhteystiedot ovat tässä.

 

Kirjastotietokanta

 

Suurin osa kirjaston aineistosta on luetteloitu kirjaston PrettyLib-tietokantaan, jota voi käyttää Seuran verkkosivuilla ja kirjaston asiakaskoneilla. 

 

Lukusali

 

Kirjaston lukusalissa on 11 lukupaikkaa ja lisäksi kaksi asiakaskonetta internetin ja CD-ROM- ja DVD-levyjen käyttöä varten. Aika asiakaskoneelle on hyvä varata etukäteen sähköpostitse kirjasto(at)genealogia.fi. Kirjastossa on langaton verkko, jonka salasanan saa kirjaston päivystäjältä. Kirjastossa voi käyttää kannettavaa tietokonetta ja digikameraa.

 

Osaa kirjaston aineistosta voi käyttää vain lukusalissa. Seuraavaa aineistoa ei lainata: 

• käsikirjoja ja hakuteoksia

• huonokuntoisia, arvokkaita ja harvinaisia julkaisuja

• yli sata vuotta vanhaa aineistoa

• useimpia aikakaus- ja sarjajulkaisuja

• useimpia pienpainatteita

• CD-ROM- ja DVD-levyjä

 

 

Lainaaminen, uusiminen ja palauttaminen

 

Kirjastolla on oma lainauskortti. Kortti on ilmainen Seuran jäsenille, ei-jäsenille lainausoikeus maksaa 8 €. Sitä haetaan paikan päällä kirjastossa. Kotilainoja annetaan niille, joilla on lainausoikeus. Laina-aika on neljä viikkoa. Lainat on palautettava aukioloaikoina. 

Lainat voidaan uusia eräpäivään mennessä, mikäli aineistoon ei ole varauksia. Lainoja voi uusia myös sähköpostitse kirjasto(at)genealogia.fi. Uusimiskertoja voi olla viisi peräkkäin, sen jälkeen aineiston voi pyytää uusittavaksi paikan päällä. Mikäli lainasta on lähetetty muistutus, sen voi uusia vain kirjastossa.

Kirjastotietokannasta voi tarkistaa etukäteen, onko aineisto saatavissa ja lainattavissa. Tämä näkyy nimekkeen tarkemmista tiedoista, kun klikkaa haluamaansa nimekettä hakutuloksessa.  

 

Varaaminen

 

Lainassa olevaa aineistoa voi varata paikan päällä kirjastossa tai sähköpostitse kirjasto(at)genealogia.fi. Asiakkaalle ilmoitetaan postitse tai sähköpostitse, kun aineisto on noudettavissa. Mikäli aineisto ei poikkeuksellisesti ole saatavissa seuraavana aukiolopäivänä, tästä ilmoitetaan asiakkaalle sähköpostitse tai puhelimitse. Aineistoa pidetään varattuna neljä viikkoa. 

 

 

tiedekirja mainos (mainos 1 - Tiedekirja.png)