Podcast

Suomen Sukututkimusseuran podcastissa julkaistaan lyhyitä kuunneltavia äänitallenteita sukututkimuksesta ja historiasta. Jaksoja ovat tekemässä Seuran toimijat ja tutkijajäsenet, mutta mukaan pääsee kukatahansa sukututkija. Podcastit ovat viihdyttävää tiedonvälitystä ja mukava tapa oppia myös uutta. Sukututkimusseuran podcastiin pääset tästä.

 

Suomen Sukututkimusseuran podcastin jaksot

 

27.3.2020 Juha Vuorela, Mitä löytyy Seuran nettisivuilta?
Suomen Sukututkimusseuran internet-sivut ovat todellinen sukututkijan aarreaitta. Seuran järjestökoordinaattori käy tässä podcastissa läpi sivujen sisältöä. Kuuntele jakso.

 

4.4.2020 Juha Vuorela, SukuHaun tehokas käyttö
SukuHaku on Suomen Sukututkimusseuran jäsenpalvelu, mistä voit tehdä löytöjä omista esivanhemmistasi. Tämä podcast esittelee kohokohtia ja käyttövinkkejä tästä alati laajenevasta palvelusta. Kuuntele jakso.

 

13.4.2020 Teppo Ylitalo, Quo vadis, sukututkimus?
Suomen Sukututkimusseuran puheenjohtaja Teppo Ylitalo pohtii sukututkimuksen olemusta. Kuuntele jakso.

 

20.4.2020 Juha Vuorela, Taudit ja epidemiat
Taudit ja epidemiat — lyhyt katsaus sairauksiin ja epidemioihin, joihin sukututkija saattaa tutkimuksissaan törmätä. Kuuntele jakso.

 

27.4.2020 Veli Pekka Toropainen, Pitäjänkokousten pöytäkirjat sukututkijan lähteenä
Pitäjänkokousten ja kirkonkokousten pöytäkirjat avaavat mielenkiintoisen kuvan paikallisyhteisön historiaan. Niissä käsiteltiin ennen kaikkea seurakuntaa koskevia asioita, mutta myös muita yhteisiä hankkeita. Pöytäkirjoista löytyy myös seurakuntalaisten yksityiselämään liittyviä asioita. Kuuntele jakso.

 

4.5.2020 Veli Pekka Toropainen, Naisten tutkimisesta
Suomen Sukututkimusseuran tutkijajäsen ja Aikakauskirja Genoksen toimituskunnan jäsen Veli Pekka Toropainen kertoo meille naisten tutkimisesta. Kiehtova aihe, sillä monesti naisista on jäänyt lähteisiin vähemmän tietoja. Kuuntele jakso.

 

11.5.2020 Veli Pekka Toropainen, Kirjoittaminen ja nootitus
Veli Pekka Toropainen pohtii kirjoittamisen prosessia. Kuuntele jakso.

 

18.5.2020 P. T. Kuusiluoma, Mitä sukututkimus oikeastaan on?
Suomen Sukututkimusseuran toiminnanjohtaja on perimmäisten kysymysten äärellä ja kysyy mitä sukututkimus oikeastaan on. Kuuntele jakso.

 

25.5.2020 Jere Markkanen, Tuntemattoman isän etsinnästä
Jere Markkanen kertoo tuntemattoman isän etsinnästä tässä Suomen Sukututkimusseuran podcastissa. Kuuntele, miten mm. DNA-tutkimus voi tässä auttaa. Kuuntele jakso.

 

2.6.2020 P. T. Kuusiluoma, Sukutarinoista ja Sukutarinakilpailusta
Sukutarinakilpailulla Suomen Sukututkimusseura rohkaista sukututkijoita jalostamaan sukutietoa lyhytproosan avulla lukijaystävällisempään muotoon. Kuuntele jakso.

 

8.6.2020 Mikko Kuitula, Suomen ritaristo ja aateli
Mitä aateluus ja aateloiminen tarkoittavat? Miten sukututkimus liittyy aateliin ja Ritarihuoneen toimintaan? Mikko Kuitula kertoo Suomen ritariston ja aatelin historiasta ja nykypäivästä. Kuuntele jakso.

 

29.6.2020 Mervi Lampi, Kun sukututkimus alkaa kiinnostaa
Suomen Sukututkimusseuran hallituksen jäsen Mervi Lampi, pohtii sukututkimuksen aloittamista. Kuuntele jakso.

 

14.9.2020 Ulla Koskinen, Isovaarin isä: tietymättömissä
Suomen Sukututkimusseuran tutkijajäsen, dosentti Ulla Koskinen johdattelee sukututkimuksen lähdekritiikin jäljille vuosikymmeniä kestäneen tuntemattoman isovaarin etsinnän myötä. Kuuntele jakso.
 
21.4.2021 Jouko Paija, Jouluks kottii
Jouko Paijan pieni murretarina. Kuuntele jakso.
 
 

Tee sinäkin oma jakso

Podcastin tekeminen on helppoa. Tarvitaan vain kiinnostava aihe sekä tietokone, mikrofoni ja rauhallinen tila äänitystä varten. Jos olet kiinnostunut tekemään Suomen Sukututkimusseuran podcastiin yhden tai useamman noin 20 minuutin jakson, ota yhteys toiminnanjohtajaan osoitteella pt.kuusiluoma@genealogia.fi. Kerro myös mistä aiheesta haluaisit podcastin tehdä. Sukututkimusseura voi tarvittaessa tarjota mikrofonin.

 

tiedekirja mainos (mainos 1 - Tiedekirja.png)