Sukutarinakilpailu

Vuoden 2021 Sukutarinakilpailuun ei voi enää lähettää tarinoita. Kiitos kaikille tarinan lähettäneille. Sukutarinakilpailuun 2022 voi alkaa lähettää tarinoita vuoden 2022 alusta lähtien.

 

Kilpailunjulistus

Suomen Sukututkimusseura julistaa kirjoituskilpailun Sukutarinakilpailu 2021. Kilpailulla etsitään asiakirja-aineistoon, muistitietoon tai omakohtaisiin kokemuksiin perustuvia tarinoita, jotka kertovat henkilöiden ja perheiden vaiheista. Sukutarinoissa voi olla myös fiktiivisiä piirteitä, vaikka ne kertovat historiallisista henkilöistä ja todellisista tapahtumista. Kirjoittaja voi itse valita tarinansa näkökulman, tyylin ja luonteen. Tarinat voi kirjoittaa suomeksi tai ruotsiksi.

 

Osallistuminen

Sukutarinakilpailu 2021 on avoin kaikille. Kirjoittaja voi lähettää kilpailuun useamman kuin yhden tarinan kuitenkin korkeintaan kolme tarinaa. Kirjoittaja ei saa olla tunnistettavissa nimimerkistä, esimerkiksi keskustelufoorumeilla käytettyä nimimerkkiä tai käyttäjänimeä ei pidä käyttää.

Kilpailuun tarkoitetut tarinat lähetetään 11.1.–29.8.2021 sähköpostitse osoitteeseen sukutarinakilpailu@genealogia.fi. Sähköpostiviestissä on ilmoitettava kirjoittajan nimi, yhteystiedot ja nimimerkki. Sukutarina lähetetään viestin liitteenä doc-, docx- tai rtf-muotoisena tekstitiedostona ja mahdolliset kuvat erilisinä tiedostoina.

Sukutarinat voivat olla pituudeltaan korkeintaan 15 000 merkkiä välilyönteineen. Kirjoittaja voi halutessaan lähettää tarinan yhteydessä enintään kolme siihen liittyvää valokuvaa tai piirrosta. Kirjoittajalla on oltava kuvien ja piirrosten käyttöoikeus.

 

Voittajan valinta

Sukutarinakilpailun esiraati valitsee loppukilpailuun kaikista lähetetyistä teksteistä 7–10 tarinaa, jotka julkaistaan Suomen Sukututkimusseuran verkkosivustolla. Yleisö valitsee äänestämällä voittajan raadin asettamista ehdokkaista. Kolme eniten ääniä saanutta sukutarinaa ja niiden kirjoittajat julkistetaan Sukututkimusseuran syyskokouksessa marraskuussa 2021.

Suomen Sukututkimusseura julkaisee Sukutarinakilpailuun lähetetyistä teksteistä kokoelman Sukutarinat 2021. Lähettämällä tarinan kilpailuun kirjoittajat antavat Sukututkimusseuralle luvan mahdolliselle julkaisemiselle verkkosivustolla ja julkaisussa. Kaikki kilpailuun lähetetyt sukutarinat tallennetaan Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran, missä ne ovat määräajan kuluttua tutkijoiden käytössä.

 

Lisätietoja

Tiedottaja Laura Aho, tiedottaja@genealogia.fi, puh. 050 3733 716 (ma–ke klo 11–17).

 

Aikaisemmat sukutarinat

Sukutarinat 2017Sukutarinat 2018 ja Sukutarinat 2019 -antologiaa voit ostaa Tiedekirjasta ja Seuran kirjastosta sen aukioloaikoina. 


Sukutarinakilpailun voittajat

 

2020

 1. sija: Vaarinpoika eli Kaisla Savola, Kaksivooninkisen suojissa
 2. sija: Eeli eli Vesa Ämmälä, Fredrik Jalmar
 3. sija: Lo Farnedal, Amerikankirje

 

2019

 1. sija: Karoliinan pojantytär eli Marjatta Kemppainen, Karoliinan kasvunvuodet
 2. sija: Juuret Karjalassa eli Eija Hirvimäki, Kerro minulle, äiti
 3. sija: Mummon kainalossa eli Reetta Väänänen, Matkat mummolaan

 

2018

 1. sija: Serafiinan eli Anita Hoppendorff, Isovanhempieni perhe-elämän ristiaallokossa
 2. sija: Pelleriini eli Leena Linhola, All Hands and Feet
 3. sija: Pojantytär eli Asta Ihamäki, Kirje Toivo-ukille

 

2017

 1. sija: Pelleriini eli Leena Linhola, Orpopojasta Karjalan laulajaksi
 2. sija: Mella eli Merja Aaltonen, Fannyn tarina
 3. sija: Utria Lippo eli Rauno Sarantaus, Kapinanuoret Lohjansaaressa 1917–1918

 

tiedekirja mainos (mainos 1 - Tiedekirja.png)