Sukututkijan lähteet

Digitalisaatio on mullistanut sukututkimuksen ja tämän ansiosta sukututkimuksen suosio kasvaa jatkuvasti. Nykyään merkittävä osa sukututkimuksen peruslähteistä on saatavilla digitoituina ja niitä pääsee tutkimaan vaikka kotisohvalta käsin. Tässä osiossa on esiteltynä tarkemmin kirkonkirjat, muut sukututkimuksen peruslähteet sekä HisKi-tietokanta. Lisäksi osiosta löytyy temaattisesti järjestettynä linkkejä erilaisiin verkosta löytyviin sukututkimusaineistoihin ja -kirjallisuuteen, linkkiluettelo sukututkijalle hyödyllisistä verkkosivustoista sekä omalle tietosivulle koottuna tietoa suomalaisista arkistoista ja kirjastoista, jotka säilyttävän sukututkimuksen kannalta merkittäviä lähdeaineistoja.

 

Verkkopalvelut

Suomen Sukututkimusseura tarjoaa erilaisia verkkopalveluita, joita sukututkijat voivat hyödyntää tehdessään omaa sukututkimustaan. Palveluista tunnetuin on HisKi eli seurakuntien historiakirjojen hakutietokanta, joka on usein korvaamaton apuväline sukututkimuksessa. HisKin lisäksi Seuran verkkopalveluihin kuuluvat muun muassa SukuHaku ja Hautakivitietokanta. SukuHausta löytyy esimerkiksi digitoitua kirjallisuutta sekä hakemistoja erilaisiin arkistoaineistoihin ja julkaisuihin. Lisää tietoa Seuran kaikista verkkopalveluista löydät täältä.

 

Opas digitaaliseen sukututkimukseen

Suomen Sukututkimusseuran oppaita -sarjassa on julkaistu digitaalisen sukututkimuksen opas, joka esittelee sukututkijan työn kannalta hyödyllisimmät verkkosivut sekä muut digitaalisen sukututkimuksen apukeinot. Opas sananmukaisesti tuo sukututkimuksen arkistoholveista kotisohville. Oppaan digitaalisen version voi ostaa Sukututkijan verkkokaupasta ja printtiversion voi tilata Tiedekirjan kautta. Sukututkijan verkkokaupasta löytyvät myös muut Seuran julkaisemat oppaat sekä muuta opaskirjallisuutta.

 

Kerro sukututkijan lähteistä kaverille!

facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button
sharethis sharing button

tiedekirja mainos (mainos 1 - Tiedekirja.png)