Verkkopalvelut

Suomen Sukututkimusseura tarjoaa erilaisia verkkopalveluita, joita sukututkijat voivat hyödyntää tehdessään omaa sukututkimustaan. Palveluista tunnetuin on HisKi eli seurakuntien historiakirjojen hakutietokanta. Lisäksi Seuran palveluihin kuuluu muun muassa jäsenpalveluna SukuHaku, joka sisältää hakemistoja ja digitoitujen aineistoja, sekä kaikille käyttäjille avoin Omat Juuret tutkimukseen ja tulosten esittämiseen.

 

HisKi

HisKi eli Historiakirjat-tietokanta on apuväline seurakuntien historiakirjojen eli kastettujen, vihittyjen ja haudattujen luetteloiden tietojen hakemiseen. Tietokanta ei sisällä tietoja kaikista Suomen seurakunnista, vaan tietojen määrä vaihtelee seurakuntakohtaisesti tallennustilanteen mukaan. Tällä hetkellä tietokannasta on haettavana hieman yli 10 miljoonaa tapahtumaa ja vuosittain tietokannassa tehdään noin 13 miljoonaa hakua.

Lue lisää HisKistä ja vinkkejä sen käyttöön täältä.

 

SukuHaku

SukuHaku on jäsenpalvelu, joka avattiin Seuran 100-vuotispäivänä vuonna 2017. Palvelu toimii porttina suomalaisen sukututkimuksen aineistoihin ja se sisältää muun muassa digitoitua kirjallisuutta sekä hakemistoja erilaisiin arkistoaineistoihin ja julkaisuihin, esimerkiksi pitäjänhistorioihin. Tähän mennessä palveluun on tallennettu lähes 4 miljoonaa riviä hakemistoja ja digitoitu lähes 150 000 sivua kirjoja. Uutta aineistoa lisätään palveluun jatkuvasti sen mukaan kuin materiaalia saadaan digitoiduksi ja hakemistoja laadituiksi.

Siirry SukuHakuun klikkaamalla tästä.

 

Omat Juuret

Omat Juuret on uudenlainen, suomalainen verkkopalvelu suku- ja paikallishistorian tutkimukseen ja esittämiseen. Palvelussa jokainen voi synnyttää omannäköisensä kokonaisuuden omista juuristaan. Kokonaisuutta voi ajan oloon täydentää ja muokata haluamallaan tavalla. Palveluna Omat Juuret ei ole valmis, vaan sitä kehitettään ja sen käytettävyyttä parannetaan. Tässä kehitystyössä kaikki Omien Juurien käyttäjät voivat olla mukana lähettämällä palautetta sekä omia kokemuksia ja ideoita.

Siirry Omiin Juuriin klikkaamalla tästä.

 

Isotammi

Isotammi on vapaaehtoisvoimin toteutettava verkkopalvelu, joka nojaa avoimen lähdekoodin ohjelmistoihin ja on täysin epäkaupallinen. Taustalla toimivan työryhmän tavoitteena on luoda Isotammesta verkkopalvelu, joka huomio suomalaisen sukututkimuksen erityispiirteet, ja jonka sisältämä tietovaranto on niin korkeatasoista, että sitä voidaan hyödyntää yhteiskunnallisessa ja historiallisessa tutkimuksessa. Palvelu tarjoaa käyttäjilleen myös laatuohjeita, suosituksia ja työkaluja oman sukututkimusaineiston laadun nostoon.

Siirry Isotammeen klikkaamalla tästä.

 

Verkkosivut ja tietokannat

Seuran verkkosivuille on koottu Sukututkijan lähteet -kokonaisuus, josta löytyy tietoja ja linkkejä sukututkijalle hyödyllisiin aineistoihin. Kokonaisuus on järjestetty temaattisesti ja sivuilla on tietoa esimerkiksi siirtolaisuuteen, henkilönimiin ja sotilaisiin liittyen sekä erilaisia sanastoja ja sanakirjoja.

Verkkosivuilta löytyy Hautakivitietokanta, jonne on tallennettu yli 300 000 hautamuistomerkin tiedot haettavaan muotoon. Suurin osa tallennetuista muistomerkeistä on Suomesta, mutta joukossa on myös tietoja Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Ruotsiin haudatuista. Hautakivitietokanta tullaan siirtämään osaksi SukuHakua, johon on jo aikaisemmin siirretty esimerkiksi Seuran verkkosivuilla aiemmin olleet nimenmuutos- ja merimiestietokannat.

Seuran verkkosivuilla on saatavilla myös Kirjastotietokanta, josta löytyy tiedot Seuran kirjaston, Pohjoismaiden suurimman sukututkimuksen ja henkilöhistorian erikoiskirjaston kokoelmiin kuuluvista teoksista. Kokoelmaan kuuluu nykyisin yli 40 000 nidettä eli noin 710 hyllymetriä. Kirjastotietokanta on hyvä paikka tarkistaa esimerkiksi, onko jostain tietystä suvusta julkaistu aiemmin painettua sukukirjaa.

 

Kerro verkkopalveluista kaverille!

facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button
sharethis sharing button

tiedekirja mainos (mainos 1 - Tiedekirja.png)