en

THE GENEALOGICAL SOCIETY OF FINLAND

since 1917

This page is under constructionSuomen Sukututkimusseura on koulutus- ja muistiorganisaatio, joka tieteellisenä seurana edistää suomalaista suku- ja henkilöhistorian tutkimusta sekä levittää sen tuloksia.

Koulutukset

Seura järjestää sukututkijoille korkeatasoisia tutkimustyötä edistäviä erilaisia koulutustilaisuuksia.

Lue lisää

Jäsenyys

Jäsenetujen lisäksi Seuran jäsenyys on hieno tapa tukea järjestön toimintaa ja suomalaista sukututkimusta.

Lue lisää

Tapahtumat

Seuran tapahtumakalenterista löydät kaikki Seuran omat tapahtumat, koulutukset ja tilaisuudet.

Lue lisää


Mitä sukututkimus on?

Sukututkimus eli genealogia on sukulaisuussuhteiden selvittämistä ja henkilöhistoriallista tutkimusta. Tuhansille suomalaisille sukututkimus on mielenkiintoinen ja antoisa harrastus, joka vie usein mukanaan. Sukututkimuksen myötä historia muuttuu uudella tavalla kiinnostavaksi ja läheiseksi. Sukututkimuksen sanotaankin usein olevan yksi näkökulma historiaan. 

HisKi

HisKi eli Historiakirjat-tietokanta on apuväline seurakuntien historiakirjojen eli kastettujen, vihittyjen ja haudattujen luetteloiden tietojen hakemiseen.

Lue lisää

SukuHaku

SukuHaku on jäsenpalvelu, joka avattiin Seuran 100-vuotispäivänä vuonna 2017. Palvelu toimii porttina suomalaisen sukututkimuksen aineistoihin

Lue lisää

Suku Forum

Suku Forum on sukututkijoiden yhteinen, kaikille avoin keskustelupalsta, jossa voi esittää kysymyksiä ja jakaa omia tutkimuslöytäjä.

Lue lisää


Sukututkijan lähteet

Digitalisaatio on mullistanut sukututkimuksen ja tämän ansiosta sukututkimuksen suosio kasvaa jatkuvasti. Merkittävä osa sukututkimuksen peruslähteistä on nykyään saatavilla digitaalisina ja niitä pääsee tutkimaan vaikka kotisohvalta käsin. Verkosta löytyy myös paljon muita aineistoja, joita sukututkijat voivat hyödyntää omissa tutkimuksissaan.


Sukututkijan verkkokaupasta voit hankkia Seuran omia julkaisuja sekä välitysmyynnissä olevia suku-, henkilö- ja paikallishistoriaan liittyvä tuotteita. Verkkokauppa toimii myös ilmoitusalustana koulutuksiin.

Koulutukset

Verkkokaupassa ilmoittaudutaan Seuran omiin lähi- ja etäkoulutuksiin sekä seminaareihin ja tapahtumiin.

Selaa tuotteita

Julkaisut

Verkkokaupassa on myynnissä Seuran omia julkaisuja sekä välitysmyynnissä olevia sukukirjoja ja oppaita.

Selaa tuotteita

Klassikot

Verkkokaupasta voi hankkia itselleen digitaalisessa muodossa sukututkimuksen klassikkoteoksia.

Selaa tuotteitaSeuran yhteistyökumppanit