KOULUTUSPALVELUT

Koulutuspalvelut

Suomen Sukututkimusseura järjestää sukututkijoille korkeatasoisia tutkimustyötä edistäviä koulutustilaisuuksia. Niiden aihepiirit koskevat lähdeaineistojen käyttöä, sukututkimuksen digitaalisia palveluita, kirjoittajakoulusta, genomitiedon käyttöä sukututkimuksessa ja esivanhempien elämään liittyviä historiallisia ilmiöitä ja tapahtumia. Seuran koulutuspalvelut koostuvat iltaluennoista, seminaareista ja koulutuspäivistä. Pääosa koulutustilaisuuksista järjestetään etäyhteydellä ja niiden tallenteet ovat myöhemminkin katseltavissa.  


Seuran koulutuspäivät

Sukututkimusseuran koulutuspäivien aiheet käsittelevät sukututkimuksen lähdeaineistojen käyttöä ja kirjoittajakoulutusta. Osa koulutuspäivistä järjestetään etäyhteydellä, osa lähiopetuksena. Osallistuminen koulutuspäiviin on maksullista.

Etäkoulutuspäivät ovat pääosin Seuran jäsenten katseltavissa tallenteina Seuran videokirjastossa ja osa on myynnissä Sukututkijan verkkokaupassa. Koko videokirjaston sisällön ja etäkoulutuspäivien tallenteet löydät SukuHaun hakemistosta, jonka käyttö vaatii kirjautumisen SukuHakuun.

Lue lisää Seuran koulutuspäivistä


Sukututkimusseuran kuukausikahvit

Sukututkimusseuran kuukausikahvit on Suomen Sukututkimusseuran jäsenille tarkoitettu verkossa järjestettävä tilaisuus, jossa kuullaan ja keskustellaan sukututkimukseen liittyvistä aiheista. Jokaisella tapaamiskerralla on uusi vierailija, teema ja juontaja. Kahveilla on tarkoituksena saada aikaan keskustelua ja ajatustenvaihtoa osallistujien kesken. 

Lue lisää kuukausikahveista


Sukututkijan jatkokurssi

Sukututkijan jatkokurssin asiantuntijaluennot pidetään pääsääntöisesti kuukauden ensimmäisen ja kolmannen viikon keskiviikkoiltana. Noin tunnin kestävät luennot käsittelevät erilaisia sukututkimuksen lähdeaineistoja sekä sukututkimukseen liittyvistä kulttuurihistoriallisista aiheita. Jatkokurssin luennot ovat kaikille osallistujille maksuttomia ja ne striimataan suorana Seuran YouTube-kanavalle. Sukututkijan jatkokurssia ei järjestetä keväällä 2024.

Lue lisää Sukututkijan jatkokurssista


Koulutuspäivien ehdot

Ostamalla koulutuksen Sukututkijan verkkokaupasta samalla ilmoittaudut siihen. Koulutuksiin ilmoittautumista ja osallistumismaksua ei voi lähtökohtaisesti perua. Myöskään koulutukseen tulematta jättäminen ei oikeuta osallistumismaksun palauttamiseen.

Osallistumismaksu voidaan palauttaa vain perustellusta syystä (esim. lääkärintodistuksella todennettu sairaus tai ylivoimainen ennalta-arvaamaton este, kuten julkisen liikenteen lakko).

Seura pidättää oikeuden perua koulutuksen, jolloin osallistumismaksut palautetaan maksaneille. Peruutuksista ja muutoksista ilmoitetaan henkilökohtaisesti ilmoittautuneille. Maksamalla osallistumismaksun sitoudut mainittuihin ehtoihin.


Anna palautetta

Oliko koulutustilaisuus erityisen hyvä? Vai jäikö jotain uupumaan? Oliko kouluttaja selkeä ja innostava? Toivoisitko muita koulutustilaisuuksia kotikaupunkiisi? Vastasiko koulutus ennakkotietoja? Miten ilmoittautuminen ja koulutuksen maksaminen sujuivat?

Anna palautetta koulutuksista