VERKKOPALVELUT

SukuHaku

SukuHaku on Suomen Sukututkimusseuran jäsenpalvelu, joka avattiin Seuran 100-vuotispäivänä vuonna 2017. Palvelu toimii porttina suomalaisen sukututkimuksen aineistoihin ja se sisältää muun muassa digitoitua kirjallisuutta sekä hakemistoja erilaisiin arkistoaineistoihin ja julkaisuihin. Tähän mennessä palveluun on tallennettu lähes 4,5 miljoonaa riviä hakemistoja ja digitoitu noin 280 000 sivua kirjoja. Uutta aineistoa lisätään palveluun jatkuvasti sen mukaan kuin materiaalia saadaan digitoiduksi ja hakemistoja laadituiksi.

Siirry SukuHakuun


Käyttö ja kirjautuminen

SukuHaku on Seuran jäsenpalvelu ja aineistojen katseleminen vaatii kirjautumisen, pois lukien hautakivitietokanta, joka on SukuHaussa kaikkien vapaasti käytettävissä. Käyttäjätunnuksena toimii Seuran jäsenrekisteriin liitetty sähköpostiosoite. Mikäli olet Seuran jäsen, etkä ole aiemmin kirjautunut SukuHakuun tai olet unohtanut salasanasi, voit palauttaa salasanan SukuHaun etusivulla kohdasta Unohditko salasanasi? 


Aineistot

SukuHakuun on tallennettu miljoonia rivejä hakemistoja ja digitoitu satojatuhansia sivuja kirjoja. SukuHakuun on digitoitu erityisesti sukukirjoja ja matrikkeleita. Hakemistoja on laadittu arkistoaineistoihin ja julkaisuihin, joiden tarkoituksena on edistää ja helpottaa erilaisten aineistojen käyttöä.

SukuHaun käytetyimmät aineistot:

 

Hakuohjeet

SukuHaun etusivun hakulomake eli Normaali haku on tarkoitettu ensisijaisesti henkilöiden hakemiseen erilaisista hakemistoista. Palveluun tallennettuja aineistoja ja esimerkiksi digitoituja kirjoja pääset selaamaan klikkaamalla hakulomakkeen yläpuolelta Näytä kaikki aineistot. Digitoidut kirjat on tekstitunnistettu ja niiden sisältöön pääset tekemään hakuja kohdasta Vapaatekstihaku. Tarkemmat hakuohjeet SukuHaun käyttöön löydät palvelun etusivulta kohdasta Hakuohjeet.

 

SukuHaku-aineistopalvelun etusivu ja sen hakulomake


Täydentäminen

Uutta aineistoa lisätään SukuHakuun jatkuvasti sen mukaan, kun materiaalia saadaan digitoiduksi ja hakemistoja laadituiksi. Lisäki palvelu täydentyy vapaaehtoisten tallennusprojektien kautta, joissa indeksoidaan painettuja ja painamattomia hakemistoja ja aineistoja haettavaan muotoon. Uusimmat SukuHakuun lisätyt aineistot on listattu SukuHaun etusivulla, ja ne tulevat haun piiriin aina lisäämisen jälkeisen yön aikana.

 

Ylläpito ja palaute

SukuHaun käytössä ja mahdollisissa ongelmatilanteissa neuvoo Seuran asiakaseuvoja Susanna Lahtinen. Seuran kaikkien toimijoiden yhteystiedot löytyvät täältä.


Sivu päivitetty:
 31.5.2024 

Opastusvideo: SukuHaku

Alla olevalla opastusvideolla sukututkija Juha Vuorela kertoo SukuHaun käytöstä ja hakujen tekemisestä. Kaikki opastusvideot ovat vapaasti Seuran YouTube-kanavalla omalla soittolistalla.