VERKKOPALVELUT

Verkkopalvelut

Suomen Sukututkimusseura tarjoaa erilaisia verkkopalveluita, joita sukututkijat voivat hyödyntää tehdessään omaa tutkimustaan. Palveluista tunnetuin on HisKi eli seurakuntien historiakirjojen hakutietokanta. Lisäksi Seuran palveluihin kuuluu muun muassa jäsenpalveluna SukuHaku, joka sisältää hakemistoja ja digitoitujen aineistoja, sekä Henkikirjahaku indeksoitujen henkikirjojen sisältöihin.


Kotisivut

Seuran kotisivuille on koottu tietoa Seurasta ja sen toiminnasta sekä tietosivuja, joilta löytyy tietoa sukututkimuksesta ja linkkejä sukututkijalle hyödyllisiin verkkoaineistoihin. Sukututkimuksesta kertovilta sivuilta löytyy esimerkiksi vinkit oman tutkimuksen aloittamiseen sekä tietoa peruslähteistä ja niiden käytöstä. Useita alasivuja käsittävä Sukututkijan lähteet -kokonaisuus on puolestaan järjestetty temaattisesti, ja näillä sivuilla löydät tietoa esimerkiksi siirtolaisuuteen, henkilönimiin ja sotilaisiin liittyen sekä erilaisia sanastoja ja sanakirjoja.


Seuran ensimmäiset kotisivut avattiin 1990-luvulla. Nykyiset kotisivut ovat järjestyksessään viidennet. Aiemmin kotisivuja on uudistettu vuosina 2008, 2012 ja 2014.


Suku Forum

Suku Forum on Seuran ylläpitämä sukututkijoiden yhteinen, kaikille avoin ja maksuton keskustelupalsta, jossa voi esittää kysymyksiä ja esimerkiksi jakaa omia tutkimuslöytäjä. Keskustelupalstan selaaminen on kaikille avointa, mutta osallistuminen keskusteluihin ja omien avausten tekeminen vaatii rekisteröitymisen.

Lue lisää Suku Forumista


HisKi

HisKi eli Historiakirjat-tietokanta on apuväline seurakuntien historiakirjojen eli kastettujen, vihittyjen ja haudattujen luetteloiden tietojen hakemiseen. Tietokanta ei sisällä tietoja kaikista Suomen seurakunnista, vaan tietojen määrä vaihtelee seurakuntakohtaisesti vapaaehtoisten voimin edistyvän tallennuksen mukaan. Tällä hetkellä tietokannasta on haettavana hieman yli 10 miljoonaa tapahtumaa ja vuosittain tietokannassa tehdään miljoonaa hakua.

Lue lisää HisKistä


SukuHaku

SukuHaku on jäsenpalvelu, joka avattiin Seuran 100-vuotispäivänä vuonna 2017. Palvelu toimii porttina suomalaisen sukututkimuksen aineistoihin ja se sisältää muun muassa digitoitua kirjallisuutta sekä hakemistoja erilaisiin arkistoaineistoihin ja julkaisuihin, esimerkiksi pitäjänhistorioihin. Tähän mennessä palveluun on tallennettu miljoonia rivejä hakemistoja ja digitoitu satojatuhansia sivua kirjoja. Uutta aineistoa lisätään palveluun jatkuvasti sen mukaan kuin materiaalia saadaan digitoiduksi ja hakemistoja laadituiksi.

Lue lisää SukuHausta


Hautakivitietokanta

Seuran ylläpitämään kaikille avoimeen hautakivitietokantaan on tallennettu haettavaan muotoon yli 835 000 hautatietoa. Suurin osa tallennetuista muistomerkeistä on Suomesta, mutta joukossa on myös tietoja Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Ruotsiin haudatuista. 

Lue lisää hautakivitietokannasta

 

Henkikirjahaku

Henkikirjahaku on Seuran verkkopalvelu, jossa voi tehdä hakuja indeksoitujen henkikirjojen sisältöihin esimerkiksi henkilöiden ja paikkojen nimillä. Palvelulla pyritään edistämään ja helpottamaan henkikirjojen käyttöä sukututkimuksessa. Henkikirjoja voidaan käyttää myös korvaavana lähteenä tuhoutuneille kirkonkirjoille. 

Lue lisää Henkikirjahausta


Tietoja Suomen seurakunnista

Tietoja Suomen seurakunnista on Seuran ylläpitämä tietokanta, joka sisältää tietoja Suomen luterilaisten ja ortodoksisten seurakuntien historiasta, papistosta ja kirkonarkistoista. Näiden lisäksi tietokannassa on mukana Suomen rajaseurakuntia Pohjois-Ruotsista ja Pohjois-Norjasta sekä Inkerin luterilaiset seurakunnat.

Lue lisää tietokannasta


Digihakemisto

Digihakemisto on Kari Kujansuun yksityisesti luoma palvelu, joka koostuu hakemistoista ja linkeistä Kansallisarkiston digitaalisiin aineistoihin Astia-palvelussa. Digihakemiston ideana on ollut joukkoistamalla nopeuttaa ja yksinkertaistaa hakemistojen laatimista aineistoihin, jotta niiden käyttö olisi helpompaa. Seura ja Kujansuu ovat solmineen yhteistyösopimuksen, jonka mukaisesti Seura tarjoaa Digihakemiston palvelintilan ja Kujansuu toimii verkkopalvelun ylläpitäjänä ja kehittäjänä. Tarkemmat ohjeet palvelun käytöstä julkaistaan sen etusivulla. Digihakemisto on Kansallisarkistosta riippumaton palvelu.

Siirry Digihakemistoon


Sivu päivitetty:
 31.5.2024 

Opastusvideot: Seuran verkkopalvelut

Alla olevalla opastusvideolla Seuran palveluvastaava Juha Vuorela kertoo mikä SukuHaku-verkkopalvelu on ja miten sitä käytetään. Lisää verkkopalveluihin liittyviä opastusvideoita löydät Seuran YouTube-kanavalta omalta soittolistalta.