GENEALOGISKA SAMFUNDET I FINLAND

sedan 1917

Aktuella

Nyheter och evenemang från Genealogiska Samfundet i Finland


Vantaan Seudun Sukututkijat ry järjestää Kuulutko Sukuuni -verkkotapahtuman 8.- 9.10.2022. Ohjelmassa on luentoja ja näytteilleasettajien omaa ohjelmaa. Tutustu tapahtumaan osoitteessa kuulutkosukuuni.com. Myös Seura järjestää omaa ohjelma tapahtumassa.

Seuran on julkaissut päivitetyn ja täydennetyn Digitaalisen sukututkimuksen oppaan verkkoversiona. Opas esittelee sukututkimuksen kannalta keskeisimmät verkkopalvelut ja -sivustot sekä muut digitaalisen sukututkimuksen apukeinot. Oppaan painetun version käsikirjoituksen laati elokuussa 2015 Seuran järjestöpäällikkö Jens Nilsson, joka kuoli...

Samfundets nya svenskspråkiga webbplats på adressen genealogia.fi/sv har lanserats. Det blev nödvändigt att förnya Samfundets webbplats, då tjänsteleverantören upphörde med utvecklingen av den tidigare plattformen. Den tidigare plattformen hade många begränsningar och en del av dess egenskaper var föråldrade. I menyn på den nya webbplatsen har...

Genealogiska Samfundet i Finland är en utbildnings- och minnesorganisation som i egenskap av vetenskapligt samfund främjar finländsk forskning om släkt- och personhistoria och sprider dess resultat.

Utbildningar

Genealogiska Samfundet anordnar olika utbildningsevenemang av hög kvalitet för släktforskare som vill utveckla sin forskning.

Läs mera

Medlemskap

Utöver medlemsförmånerna är medlemskap i Samfundet ett utmärkt sätt att understödja organisationens verksamhet och den finländska släktforskningen.

Läs mera

Evenemang

I Samfundets evenemangskalender hittar du alla Samfundets egna utbildningar och evenemang.

Läs mera


Vad är släktforskning?

Släktforskning eller genealogi handlar om släktutredning och personhistorisk forskning. För tusentals finländare är släktforskningen en intressant och meningsfull hobby, som ofta blir ett livslångt intresse. I och med släktforskningen blir historien intressant och personlig på ett nytt sätt. Släktforskningen sägs vara ett perspektiv på historien.

Genealogiska Samfundet i Finland erbjuder olika webbtjänster som släktforskare kan använda sig av i sin egen forskning.

HisKi

Databsen HisKi är ett verktyg för att hämta information från församlingens historieböcker, dvs. dop-, vigsel- och begravningslängder.

Läs mera

SukuHaku

SukuHaku är en medlemstjänst som öppnades på Samfundets 100-årsdag 2017. Tjänsten innehåller källmaterial för släktforskning.

Läs mera

Suku Forum

Suku Forum är ett diskussionsforum öppet för alla släktforskare, där du kan ställa frågor och dela dina egna forskningsrön.

Läs mera


Källor för släktforskare

Digitaliseringen har revolutionerat släktforskningen och därför blir släktforskning ständigt mer populärt. Numera finns en stor del av de grundläggande källorna i digitalt format och kan studeras till och med hemma i soffan. På nätet finns mycket material som släktforskare kan använda i sin egen forskning.


Du kan köpa Samfundets egna publikationer och produkter relaterade till släkt-, person- och lokalhistoria i Släktforskningens webbutik. Där kan du också anmäla dig till utbildningar.

Utbildningar

I webbutiken anmäler du dig till Samfundets utbildningar, seminarier och evenemang.

Bläddra produkter

Publikationer

I webbutiken säljs Samfundets egna publikationer samt andra släkt- och handböcker.

Bläddra produkter

Klassiker

Du kan till exempel köpa klassiska släktforskningsverk i digital form i webbutiken.

Bläddra produkterSamfundets partner