SUOMEN SUKUTUTKIMUSSEURA

Aikakauskirja Genos

Suomen Sukututkimusseuran tärkein julkaisusarja on Aikakauskirja Genos, jonka julkaiseminen aloitettiin vuonna 1930. Genos ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja se on alusta alkaen ollut suomalaisen sukututkimuksen keskeisin julkaisukanava. Genoksessa julkaistaan laadukkaaseen ja perusteelliseen tutkimustyöhön perustuvia tutkimusartikkeleita sekä esimerkiksi lähdeaineistojen esittelyjä, arvioita ja puheenvuoroja.


Genoksen artikkelit

Genoksessa julkaistaan suku- ja henkilöhistorian tuloksia ja lähdeartikkeleita sekä sellaista suku- ja henkilöhistoriaa lähellä olevien tieteenalojen artikkeleita, joka käsittelevät esimerkiksi esivanhempien elämään vaikuttaneita historiallisia ilmiöitä ja lähdeaineistojen taustoja. Lisäksi Genoksessa julkaistaan sukututkimukseen liittyviä arkistojen ja lähdeaineistojen esittelyjä, tutkimuslöytöjä, kirja-arvioita, keskustelupuheenvuoroja ja ajankohtaisia sukututkimusta käsitteleviä artikkeleita. 

Selaa Genoksen artikkelihakemistoa (tulossa)


Kirjoittajaohjeet

Artikkelitarjoukset lähetetään Word-tekstitiedostoina sähköpostitse Genoksen toimituskunnalle. Julkaistava aineisto jakaantuu eri kategorioihin, joihin kaikkiin voi tarjota omaa tekstiään julkaistavaksi: vertaisarvioidut artikkelit, vertaisarvioimattomat artikkelit, tiedonannot ja kirja-arvostelut. Genos on luokiteltu Julkaisufoorumin tasoluokkaan JUFO 1 ja se noudattaa vertaisarvioitujen artikkelien osalta Tieteellisten seurain valtuuskunnan määrittelemiä edellytyksiä vertaisarviointitunnuksen käyttämiselle. Tarkemmat ohjeet on ladattavissa alla olevasta linkistä.

Lue Genoksen kirjoittajaohjeet 


Ilmoitusmyynti

Genos tavoittaa neljä kertaa vuodessa noin 8500 sukututkimuksesta ja historiasta kiinnostunutta lehden tilaajaa Suomessa ja ulkomailla. Tilausten lisäksi lehti on luettavissa useissa kirjastoissa ympäri Suomen.

Seura myy ilmoitustilaa Genokseen seuraavan hinnaston mukaan:

  • Sisäsivu, 1/1 (130 x 210 mm) 500 €
  • Sisäsivu, 1/2 vaaka (150 x 105 mm) 300 €
  • Sisäsivu, 1/2 pysty (65 x 210 mm) 300 €
  • Sisäsivu, 1/4 pysty (65 x 105 mm) 200 €
  • Sukututkijan verkkokaupassa myytävä tuote, sisäsivu, 1/4 150 €
  • Sukututkijan verkkokaupassa myytävä tuote, sisäsivu, 1/8 80 €

Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %.

Ilmoitusmyynnistä vastaa tiedottaja Laura Aho (laura.aho@genealogia.fi tai 050 3733 716). 

Ilmoitukset toimitetaan painovalmiina, korkearesoluutioisina PDF-tiedostoina Genoksen toimitussihteerille (genos@genealogia.fi). Peruutukset on tehtävä kirjallisesti. Painoasua koskevat reklamaatiot on tehtävä kirjallisesti 14 vuorokauden kuluessa lehden ilmestymisestä. Lehden vastuu virheistä tai ilmoituksen poisjäämisestä rajoittuu enintään ilmoitushintaan.

Julkaisu on arvonlisäverollinen. Laista, asetuksista tai viranomaisten toimenpiteistä aiheutuvat kustannuslisäykset korottavat hintoja vastaavasti määräysten voimaantulohetkestä lukien.

Lataa Genoksen mediakortti

   

Vuosikertatilaus

Aikakauskirja Genoksen paperilehden vuosikertatilaus tehdään Sukututkijan verkkokaupassa. Vuosikertatilauksen hinnat ovat Suomeen 52 €/vuosikerta ja ulkomaille 67 €/vuosikerta. Tilaus on voimassa toistaiseksi kalenterivuoden kerrallaan. Mikäli haluat perua tilauksen, se kannattaa tehdä ennen seuraavan kalenterivuoden alkua tai viimeistään ennen seuraavan vuoden ensimmäisen numeron ilmestymistä osoitteella seura@genealogia.fi

Tilaa vuosikerta Sukututkijan verkkokaupassa


Genoksen irtonumerot

Aikakauskirja Genoksen irtonumeroita myy paperisena Tiedekirja ja digitaalisena Sukututkijan verkkokauppa. Seuran jäsenet voivat lukea vapaasti Genoksen kaikki numerot vuodesta 1930 alkaen SukuHaku-palvelun kautta.

Osta irtonumeroita Sukututkijan verkkokaupasta tai tilaa Tiedekirjasta


3/2024

4/2024