VERKKOPALVELUT

Henkikirjahaku

Henkikirjahaku on Suomen Sukututkimusseuran vuonna 2023 julkaistava verkkopalvelu, jossa voidaan tehdä hakuja indeksoitujen henkikirjojen sisältöihin esimerkiksi henkilöiden ja paikkojen nimillä. Palvelulla pyritään edistämään ja helpottamaan henkikirjojen käyttöä sukututkimuksessa. Henkikirjoja voidaan käyttää myös korvaavana lähteenä tuhoutuneille kirkonkirjoille. Henkikirjahaun kehittämistä ovat tukeneet Karjalan Kulttuurirahasto, Waldemar von Frenckells stiftelse ja Föreningen Konstsamfundet.

Siirry Henkikirjahakuun (julkaistaan vuonna 2023)


Indeksointi

Seura etsii vapaaehtoisia indeksoimaan Haapaveden, Lumijoen, Savitaipaleen ja Viipurin kaupungin henkikirjoja vuosilta 1880-1920. Indeksoinnissa henkikirjoista kirjataan ennalta määritellyt tiedot Kansallisarkiston digitoimista henkikirjoista Excel-tiedostoon.

Vapaaehtoiset ohjeistetaan ja perehdytetään tehtävään. Indeksointiaineistoa tullaan käyttämään pilottiaineistona tulevassa verkkopalvelussa.

Mikäli olet kiinnostunut vapaaehtoisesta indeksoinnista, jätä vapaamuotoinen viesti Seuran verkkopalveluasiantuntija Mikko Kuitulalle osoiteeseen etunimi.sukunimi@genealogia.fi.


Infotilaisuus 27.1.2023

Henkikirjojen indeksoinnista järjestetään infotilaisuus perjantaina 27.1.2023 kello 13-14. Tilaisuus on tarkoitettu uusille vapaaehtoisille. Tilaisuudessa käydään läpi ohjeet sekä annetaan käytännön esimerkkejä ja vinkkejä. Vastaavia tilaisuuksia tullaan järjestämään säännöllisesti kevätkauden aikana.

Indeksoitavana on Haapaveden, Lumijoen, Savitaipaleen ja Viipurin kaupungin henkikirjoja vuosilta 1880-1920. Aineistot julkaistaan myöhemmin uudessa Henkikirjahaku-verkkopalvelussa, joka julkaistaan vuonna 2023.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt. Kaikille ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti ja osallistumislinkki ennen tilaisuutta.

Opastusvideo: Henkikirjahaku

Alla julkaistaan opastusvideo Henkikirjahaun käytöstä vuonna 2023.