SUKUTUTKIMUS

Sukututkijan lähteet

Digitalisaatio on mullistanut sukututkimuksen ja tämän ansiosta sukututkimuksen suosio kasvaa jatkuvasti. Nykyään merkittävä osa sukututkimuksen peruslähteistä on saatavilla digitoituina ja niitä pääsee tutkimaan vaikka kotisohvalta käsin. Tässä osiossa on esiteltynä tarkemmin kirkonkirjat ja muut sukututkimuksen peruslähteet. Lisäksi osiosta löytyy temaattisesti järjestettynä linkkejä erilaisiin verkosta löytyviin sukututkimusaineistoihin ja -kirjallisuuteen, linkkiluettelo sukututkijalle hyödyllisistä verkkosivustoista sekä omalle tietosivulle koottuna tietoa suomalaisista arkistoista ja kirjastoista, jotka säilyttävän sukututkimuksen kannalta merkittäviä lähdeaineistoja.

Sukututkijan lähteiden tietosivut:


Verkkopalvelut

Seura tarjoaa erilaisia verkkopalveluita, joita sukututkijat voivat hyödyntää tehdessään omaa sukututkimustaan. Palveluista tunnetuin on HisKi eli seurakuntien historiakirjojen hakutietokanta, joka on usein korvaamaton apuväline sukututkimuksessa. HisKin lisäksi Seuran verkkopalveluihin kuuluvat muun muassa SukuHaku ja sen yhteydestä löytyvät hautakivitietokanta. SukuHausta löytyy esimerkiksi digitoitua kirjallisuutta sekä hakemistoja erilaisiin arkistoaineistoihin ja julkaisuihin. 


Digitaalisen sukututkimukseen opas

Suomen Sukututkimusseuran oppaita -sarjassa on julkaistu digitaalisen sukututkimuksen opas, joka esittelee sukututkijan työn kannalta hyödyllisimmät verkkosivut sekä muut digitaalisen sukututkimuksen apukeinot. Opas sananmukaisesti tuo sukututkimuksen arkistoholveista kotisohville. Opas on julkaistu avoimena verkkojulkaisuna Seuran kotisivuilla. 

Opastusvideo: Sukututkimuksen tietosivut

Alla olevalla opastusvideolla Seuran palveluvastaava Juha Vuorela kertoo Seuran kotisivuilla olevista sukututkimuksen tietosivuista ja niiden sisällöistä. Lisää sukututkimuksen liittyviä opastusvideoita löydät Seuran YouTube-kanavalta.