AJANKOHTAISTA

Seuran uutisia ja tapahtumia

Suomen Sukututkimusseuran ja sukututkimuskentän uutisia julkaistaan Seuran kotisivujen Ajankohtaista-osiossa. Tapahtumakalenterista löytyvät kaikki Seuran tapahtumat, koulutukset ja neuvonnat sekä muut tilaisuudet, joissa Seura on mukana. Paikalliset sukututkimusyhditykset voivat myös ilmoittaa tapahtumakalenterissa omista tapahtumistaan ja tilaisuuksistaan.


Ajankohtaista


Henkikirjahaun täydentäminen perustuu vapaaehtoiseen henkikirjojen indeksointiin, johon voi osallistua kuka tahansa. Ensimmäisessä vaiheessa Seura etsii vapaaehtoisia indeksoimaan Haapaveden, Lumijoen, Savitaipaleen ja Viipurin kaupungin henkikirjoja vuosilta 1880–1920 sekä kaikkien Suomen paikkakuntien vuoden 1915 henkikirjoja.

Tässä numerossa Seuran varapuheenjohtaja Riikka Piironen selvittää DNA-testauksen perusteita ja, mitä pitää ottaa huomioon DNA-testiä tilatessa ja tuloksia tulkittaessa. Jos siis harkitset ensimmäisen DNA-testin teettämistä, lue tämä! Verkkopalvelujutussa puhutaan henkikirjojen indeksoinnista ja vapaaehtoiset indeksoijat kertovat kokemuksistaan ja...

Suomen Sukututkimusseuran hallitus piti järjestäytymiskokouksen lauantaina 10.2.2024 Tieteiden talolla. Syyskokous oli valinnut Seuran puheenjohtajaksi vuodelle 2024 lehtori, herastuomari Jouni Elomaan Turusta. Hallitus valitsi keskuudestaan varapuheenjohtajaksi sukututkimuskouluttaja Riikka Piirosen Lempäälästä.

Kilpailulla etsitään asiakirja-aineistoon, muistitietoon tai omakohtaisiin kokemuksiin perustuvia tarinoita, jotka kertovat henkilöiden ja perheiden vaiheista. Sukutarinoissa voi olla myös fiktiivisiä piirteitä, vaikka ne kertovat historiallisista henkilöistä ja todellisista tapahtumista. Sukutarinakilpailu 2024 on avoin kaikille. Kirjoittaja voi...

Seura sosiaalisessa mediassa

Seura on mukana Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä, joissa kaikissa viestitään ja jaetaan tietoa Seuran toiminnasta ja tapahtumista. Seuraamalla näitä sosiaalisen median tilejä pysyt helposti kartalle Seuran ja koko sukututkimuskentän uutisista ja kuulumisista.