VERKKOPALVELUT

SukuTopoteekki

SukuTopoteekki on Suomen Sukututkimusseuran ylläpitämä topoteekki eli verkkoarkisto, johon tallennetaan suku- ja henkilöhistoriallisia valokuvia. Sisällön kartuttamiseen voi osallistua kuka tahansa. SukuTopoteekki keskittyy säilyttämään ja esittämään ennen vuotta 1950 otettuja yksityisiä valokuvia henkilöistä ja rakennuksista. Kuvien luovuttajina voivat olla esimerkiksi yksityishenkilöt ja yhteisöt, kuten sukututkijat ja sukuseurat.

Siirry SukuTopoteekkiin (julkaistaan vuonna 2023)


Julkaisu

Seuran julkaisee SukuTopoteekin alkuvuodesta 2023. Yksityisten ja yhteisöjen aineistojen luovuttamisesta julkaistaan tarkemmat ohjeet myöhemmin. Aineistoja otetaan vasta SukuTopoteekin julkaisemin jälkeen. 

Pilottiaineistona palvelussa tullaan julkaisemaan Seuran hallussa olevan Picture Gallery - Life and Times of Finnish Emigrants -kokoelman suomalaissiirtolaisiin liittyvät kuvat, jotka ovat olleet aiemmin julkaistuna Seuran vanhoilla kotisivuilla 2000-luvun alussa.


Seuran tulevan SukuTopoteekki-verkkopalvelun etusivu


Ylläpito ja palaute

SukuTopoteekin ylläpidosta vastaa Seura verkkopalveluasiatuntija. Seuran kaikkien toimijoiden yhteystiedot löydät täältä.


Opastusvideo: SukuTopoteekki

Alla julkaistaan opastusvideo SukuTopoteekin käytöstä vuonna 2023.