SUOMEN SUKUTUTKIMUSSEURA

Käsikirjasto

Suomen Sukututkimusseuran käsikirjasto sijaitsee Seuran toimitilassa Tieteiden talolla Helsingissä. Noin 100 hyllymetriä käsittävä kokoelma koostuu pääasiassa suomalaisista sukukirjoista ja sukututkimusoppaista. Käsikirjasto on kaikille avoin toimitilan aukioloaikoina. Toimitilassa on myös mahdollisuus käyttää digitoitua kirjallisuutta SukuHaun avulla.


Aukiolo ja lukupaikat

Käsikirjasto on asiakkaiden vapaasti käytettävissä Seuran toimitilan aukioloaikoina, maanantaisin kello 13-18 sekä tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 12-17.

Asiakkaiden käytössä toimitilassa on neljä lukupaikkaa ja tietokonetta sekä tulostin ja valokuvaskanneri. Asiakaspäätteillä on vapaasti käytettävissä Seuran kaikki verkkopalvelut, kuten aineistopalvelu SukuHaku, sekä ulkomaisia tietokantapalveluja.


Kopio- ja tulostushinnasto

Kopiot ja tulosteet maksetaan paikan päällä käteiselle. Laitteista johtumattomista epäonnistuneista ja turhista kopioista ja tulosteista peritään myös maksu. Skannaaminen toimitilassa on maksutonta.

  • A4 (mustavalkoinen) 0,20 €/sivu
  • A4 (värillinen) 0,40 €/sivu
  • A3 (mustavalkoinen) 0,50 €/sivu
  • A3 (värillinen) 1,00 €/sivu


Käsikirjaston hakemisto

Käsikirjaston kokoelman hakemisto julkaistaan SukuHaussa syksyllä 2022. Hakemiston kautta on mahdollista hakea kokoelmaan sisältyviä teoksia esimerkiksi nimikkeellä tai tekijän nimellä.


Digitaaliset aineistot

Osa käsikirjaston kokoelmasta on digitoitu ja kokoelmaan kuuluviin paikallishistorioihin ja matrikkeleihin on laadittu sähköisiä henkilöhakemistoja. Digitoidut kirjat ja hakemistot ovat Seuran jäsenten käytettävissä ja haettavissa SukuHaussa. Seuran toimitilan asiakaspäätteillä SukuHaku on kaikkien vapaasti käytettävissä. Digitoituihin kirjoihin SukuHaussa voi tutustua palvelun etusivun painikkeen Näytä kaikki aineisto kautta.

Siirry SukuHakuun