VERKKOPALVELUT

Hautakivitietokanta

Suomen Sukututkimusseuran hautakivitietokantaan on tallennettu yli 400 000 hautamuistomerkin tiedot haettavaan muotoon. Yhteensä SukuHaussa käytettävissä olevassa tietokannassa on haettavissa noin 800 000 hautatietoa. Suurin osa tallennetuista muistomerkeistä on Suomesta, mutta joukossa on myös tietoja Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Ruotsiin haudatuista. Tämän sivun alaosaan on koottu linkkejä myös verkosta löytyviin muihin tunnetuimpiin hautatietokantoihin.


Hakuohjeet

Hautakivitietokantaa voi tehdä hakuja käyttäen suku- ja etunimeä tai toista näistä. Hakuehdot kirjataan SukuHaun etusivulla avautuvaan hakulomakkeeseen, minkä jälkeen lomakkeen oikealla puolella olevasta alasvetovalikosta haku rajataan kohdistuvaksi hautakivitietokantaan. Haun voi rajata tietyn paikkakunnan hautausmaille lisäämällä hakulomakkeen Paikkakunta-kenttään haluamansa paikkakunnan nimen, joka esiintyy pudotusvalikossa. Hakutuloksista hautatiedot ja jaettavan linkin saa esiin klikkaamalla valittua tulosta ja tämän jälkeen avautuvaa Hautatiedot-painiketta. Hautatiedoissa hautamuistomerkin kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla. 


Hakeminen hautakivitietokannasta tapahtuu SukuHaun etusivun hakulomakkeella ja rajaamalla haku pudotusvalikon kautta tietokantaan.


Täydentäminen

Seura jatkaa suomalaisten hautamuistomerkkien tallennusta ja ottaa vastaan uusia aineistoja lisättäväksi SukuHaun hautakivitietokantaan. Uusien hautausmaiden kuvaamista suositellaan toteutettavan hautausmaittain, mutta myös yksittäisiä kuvia voidaan lisätä tietokantaa esimerkiksi silloin, kun ne täydentävät sitä. Tarkemmat ohjeet hautakivitietokannan täydentämisestä, hautakivien kuvaamisesta ja indeksoinnista sekä luettelo hautausmaiden tallennustilanteesta on ladattavissa alta. Täydennysohjeissa on linkki indeksoinnin mallitiedostoon. Mahdolliset useampia kuvia koskevat korjaukset ja päivitykset lähetetään erillisillä tiedostoilla.


Ylläpito ja palaute

Hautakivitietokannan ylläpidosta vastaa ja hautamuistomerkkien tallennuksen koordinaattorina toimii Seuran palveluvastaava Juha Vuorela, joka neuvoo tietokannan käytössä, opastaa tallennuksessa sekä ottaa vastaan uusia aineistoja lisättäväksi tietokantaan. Seuran kaikkien toimijoiden yhteystiedot löydät täältä.


Ulkomaisia tietokantoja

Opastusvideo: Hautakivitietokanta

Alla olevalla opastusvideolla Seuran palveluvastaava Juha Vuorela kertoo hautakivitietokannan käytöstä ja hakujen tekemisestä SukuHaussa. Kakki opastusvideot ovat vapaasti Seuran YouTube-kanavalla omalla soittolistalla.