KOULUTUSPALVELUT

Seuran koulutuspäivät

Suomen Sukututkimusseura on järjestänyt laadukkaita sukututkijoille suunnattuja koulutuspäiviä vuodesta 2014 lähtien. Koulutuspäivien aiheet käsittelevät sukututkimuksen lähdeaineistojen käyttöä ja kirjoittajakoulutusta. Osa koulutuspäivistä järjestetään etäyhteydellä ja osa lähiopetuksena eri puolilla Suomea. Osallistuminen Seuran koulutuspäiviin on maksullista.


Koulutuspäivät kevätkaudella 2022


LÄHIKOULUTUSPÄIVÄ: Sukutarinan kirjoittaminen 2

Sukututkija kerää nimien, päivämäärien ja paikkakuntien lisäksi runsaasti aineistoa, joita voi käyttää sukutarinoiden aineksina. Sukutarina on kertomus todellisista henkilöistä ja tapahtumista. Koulutus on ensisijaisesti suunnattu sukututkijoille, jotka haluavat muokata tutkimustensa tuloksia sukutarinoiksi.

  • Aika: Lauantai 21.5.2022 klo 10.00-16.00
  • Paikka: Pääkirjasto Metso, Kanervasalo (Pirkankatu 2, Tampere)
  • Kouluttaja: FM Mervi Lampi
  • Osallistumismaksu: 49,00 € (Seuran jäsenille 34,30 €)
  • Ilmoittautuminen on päättynyt


ETÄKOULUTUSPÄIVÄ: Kartat ja maanmittausasiakirjat

Maanmittaustoimitusten tuloksena Suomessa on vuosisatojen aikana syntynyt laaja paikallisten karttojen ja niitä selittävien hyvin yksityiskohtaisten asiakirjojen kokoelma. Karttojen ja maanmittausasiakirjojen avulla voidaan saada runsaasti tietoa esivanhempien asuinympäristöstä ja elämän edellytyksistä. Tämän koulutuspäivän aikana perehdytään sukututkijan kannalta keskeisimpiin kartta-aineistoihin ja niiden käyttämiseen.

  • Aika: Maanantai 7.3.2022 ja 14.3.2022 klo 17.00-20.00
  • Paikka: Zoom-etäyhteys
  • Kouluttaja: FT Veli Pekka Toropainen
  • Osallistumismaksu: 49,00 € (Seuran jäsenille 34,30 €)
  • Ilmoittautuminen on päättynyt


Osallistuminen koulutuspäiviin

Seuran koulutuspäiviin ilmoittaudutaan Sukututkijan verkkokaupassa. Koulutuksen ostamisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin, jossa on linkki tarkempiin osallistumisohjeisiin. Eteläkoulutusten osallistumislinkki löytyy ladattavasta tiedostosta.  Mikäli sinulla on kysyttävää koulutuksista tai ongelmia osallistumisessa, voit lähettää viestin Seuran sähköpostiosoitteeseen seura@genealogia.fi.


Koulutuspäivien ehdot

Ostamalla Seuran koulutuksen samalla ilmoittaudut siihen. Koulutuksiin ilmoittautumista ja osallistumismaksua ei voi lähtökohtaisesti perua, eikä koulutukseen tulematta jättäminen ei oikeuta osallistumismaksun palauttamiseen. Osallistumismaksu voidaan kuitenkin palauttaa, mikäli peruutuksen syy on sairaus, josta ilmoittautunut esittää lääkärintodistuksen, tai ylivoimainen ennalta-arvaamaton este, kuten julkisen liikenteen lakko tai luonnonmullistus.

Seura pidättää oikeuden perua koulutuksen, jolloin osallistumismaksut palautetaan maksaneille. Peruutuksista ja muutoksista ilmoitetaan henkilökohtaisesti kaikille ilmoittautuneille. Maksamalla osallistumismaksun sitoudut mainittuihin ehtoihin.  


Etäkoulutuspäivien tallenteet

Seuran kaikkien etäyhteydellä järjestetyt koulutuspäivät tallennetaan ja ne tulevat viikon sisällä koulutuksen päättymisestä jäsenten vapaasti katseltaviksi Seuran videokirjastoon. Videokirjaston hakemisto löytyy SukuHausta ja sen käyttö vaatii kirjautumisen SukuHakuun. Seuran etäkoulutusten tallenteisiin videokirjastossa pääset klikkaamalla tästä.

Opastusvideo: Seuran koulutuksiin ilmoittautuminen

Alla olevalla opastusvideolla Seuran palveluvastaava Juha Vuorela kertoo miten ilmoittaudut Seuran koulutuksiin Sukututkijan verkkokaupassa. Seuran kaikki opastusvideot löydät Seuran YouTube-kanavalta.