AJANKOHTAISTA

Vapaaehtoistoiminnan infotilaisuudet

Suomen Sukututkimusseuran järjestää uusille tallentajille ja tallennustyöstä kiinnostuneille infotilaisuuksia. Seuran verkkopalvelujen tallennustyö on vapaaehtoistoimintaa ja sitä voi tehdä omaa tahtia. Tallennustyötä tekevät kuvaavat sitä antoisaksi aivojumpaksi, joka tarjoaa mahdollisuuden sukeltaa syvälle sukututkimuksen lähdeaineistoihin, ja samalla teet lähdeaineistoa paremmin saavutettavaksi ja parannat sukututkimuksen edellytyksiä Suomessa. Infotilaisuuksia järjestetään HisKi-tallennuksesta, henkikirjojen indeksoinnista, SukuTopoteekistä, Hautakivitietokannan täydentämisestä ja Seuran vapaaehtoistoiminnasta yleensä. Lisäksi Seura järjestää tukitunteja ja kertaustilaisuuksia tallennustyön jo aloittaneille.


Vapaaehtoistoiminnan infotilaisuudet keväällä 2024


Hiski-tallennus

Seuraava infotilaisuus HisKi-tallennuksesta järjestetään keskiviikkona 24.4.2024 klo 17. HisKi-tallentajaksi ryhtyminen ei vaadi kuin motivaatiota ja taitoa lukea alkuperäisiä kirkonkirjoja. Tilaisuudessa esitellään HisKi-tallennusalusta ja tallennusohjeet ja -periaatteet. Lisäksi kerrotaan tallentajien saatavilla olevasta vertaistuesta. Tilaisuus toteutetaan etäyhteydellä Zoomin kautta. Osallistu tilaisuuteen tästä linkistä.

Seuran vapaaehtoistoiminta

Seuraava infotilaisuus Seuran vapaaehtoistoiminnasta järjestetään keskiviikkona 8.5.2024 klo 17. Tilaisuudessa kerrotaan esimerkiksi HisKi-tallennuksesta, SukuTopoteekin, Henkikirjahaun ja Hautakivitietokannan täydentämisestä sekä käynnissä olevista tallennusprojekteista. Infotilaisuus on kaikille avoin eikä siihen tarvitse ilmoittautua. Tilaisuus toteutetaan etäyhteydellä Zoomin kautta. Osallistumislinkki tilaisuuteen julkaistaan myöhemmin tällä sivulla ja Facebook-tapahtumassa.

Hautakivitietokannan täydentäminen 

Seuraava infotilaisuus Hautakivitietokannan täydentämisestä järjestetään keskiviikkona 22.5.2024 klo 17. Tilaisuudessa Seuran Hautakivitietokannan koordinaattori Susanna Lahtinen kertoo hautausmaakuvaamisesta sekä hautatietojen indeksoinnista. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki hautausmaakuvaamisesta kiinnostuneet. Tilaisuudessa on mahdollista esittää kysymyksiä sekä keskustella. Mikäli olet vasta harkitsemassa tulemista vapaaehtoiseksi hautakivitietokannan täydentäjäksi, voit tutustua etukäteen täydentäjän ohjeisiin Seuran verkkosivuilla. Myös kokeneet vapaaehtoiset ovat tervetulleita tilaisuuteen. Tilaisuus toteutetaan etäyhteydellä Zoomin kautta. Osallistumislinkki tilaisuuteen julkaistaan myöhemmin tällä sivulla ja Facebook-tapahtumassa.

Henkikirjojen indeksointi 

Henkikirjojen indeksoinnista järjestetään seuraava infotilaisuus syksyllä 2024. Tilaisuus on tarkoitettu uusille vapaaehtoisille ja sen kautta pääsee mukaan Henkikirjahaun täydentämiseen. Tilaisuudessa perehdytetään uudet vapaaehtoiset indeksointiin, käydään läpi ohjeet sekä annetaan käytännön esimerkkejä ja vinkkejä. Tilaisuus toteutetaan etäyhteydellä Zoomin kautta. Osallistumislinkki tilaisuuteen julkaistaan myöhemmin tällä sivulla ja Facebook-tapahtumassa.

SukuTopoteekki

Seuraava infotilaisuus valokuvien luovuttamisesta SukuTopoteekkiin järjestetään seuraava infotilaisuus syksyllä 2024. Tilaisuudessa esitellään SukuTopoteekkiä ja kerrotaan, miten ja millaisia valokuvia palveluun voi tallentaa. Tilaisuudessa kerrotaan myös SukuTopoteekkiin tallennettujen valokuvien tekijänoikeuksista ja lisensseitä sekä metatietojen kirjaamisesta. Palvelun sisällön kartuttamiseen voi osallistua kuka tahansa. Tilaisuus toteutetaan etäyhteydellä Zoomin kautta. 

Opastusvideo: Hautakivitietokannan täydentäminen

Alla olevalla opastusvideolla sukututkija Juha Vuorela kertoo hautakivitietokannan täydentämisestä. Kakki opastusvideot ovat vapaasti Seuran YouTube-kanavalla omalla soittolistalla.