AJANKOHTAISTA

Jäsenmatka Narvaan

Muutaman vuoden tauon jälkeen Seura järjestää jälleen suositun Viron matkan 13.8.–15.8.2024. Tällä kertaa on suuntana Itä-Viro ja Narva. Ohjelmassa olevien kohteiden lisäksi matkanjohtaja, Seuran puheenjohtaja ja pitkän linjan estofiili Jouni Elomaa kertoo matkan varren maisemista ja Virumaan historiasta.

Matkan hinta on 452 €/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa tai 525 €/hlö yhden hengen huoneessa. Hinta sisältää: bussi- ja laivamatkat (Eckerö Line), menomatkalla aamiaisen laivalla, 3 x lounas ja 1 x illallinen, hotellimajoituksen (2 yötä) aamiaisella Narva Hotellissa, sisäänpääsyt ja opastukset (Kaivosmuseo, Sinimäki, Narva/Victorian bastion, Hermannin linnoitus, Sillamäki) ja matkanjohtajan palvelut. Hintaa ei kuulu matkavakuutusta vaan se on lähtijöiden omalla vastuulla. 

Matkalle on paikkoja rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen tapahtuu ostamalla matka Sukututkijan verkkokaupasta 7.7.2024 mennessä. Ilmoittautuminen on lähtökohtaisesti sitova. Ilmoittautumisen yhteydessä on ilmoitettava syntymäaika, erikoisruokavaliot ja kahden hengen huoneissa majoittuvan huonetoverin nimi (matkalle ei myydä ns. nais- tai miespaikkoja vaan huonetoverin nimi on oltava tiedossa etukäteen). Kysymyksiin matkajärjestelyistä ja matkan ohjelmasta vastaa Seuran puheenjohtaja Jouni Elomaa (jouni.elomaa@genealogia.fi).

Narvan ja Ivangorodin linnat
Narvan ja Ivangorodin linnat

Ohjelma

Tiistai 13.8.2024

Eckerö Linen alus lähteen Helsingin Länsisatamasta Tallinnaan. Matkan aikana nautitaan laivalla aamiainen. Laiva saapuu Tallinnaan klo 11.15, josta lähdetään kohti Itä-Viroa. Lounas nautitaan Länsi-Virumaan maakuntakeskuksessa Rakveressa, vain parin sadan metrin päässä sen linnasta. Rakveresta jatkamme Viron Kaivosmuseoon Kohtla-Nõmmelle tutustumaan palavan kiven historiaan Virossa. Sen jälkeen siirrymme Sinimäkien taistelupaikalle, jossa kuulemme niin suuren Pohjan sodan, Viron vapaussodan kuin toisen maailmansodankin muistoista. Illalla majoitumme Narva Hotelliin.

Keskiviikko 14.8.2024

Aamiaisen jälkeen lähdetään opastetulle kiertokävelylle rajakaupunki Narvassa. Tutustumme myös 1600-luvulla Ruotsin suurvalta-ajalla rakennettuun Victorian bastioniin. Iltapäivän aluksi nautimme lounaan, jonka jälkeen vierailemme Hermannin linnoituksessa, jota rakensivat niin tanskalaiset, liiviläinen ritarikunta, ruotsalaiset kuin venäläiset ja virolaisetkin. Illalla yhteinen päivällinen.

Torstai 15.8.2024

Aamiaisen jälkeen lähdemme Sillamäen kaupunkiin, joka oli jo 1800-luvulla pietarilaisten suosittu kesänviettopaikka, ja jonka keskustaa voidaan pitää yhtenä tyylikkäimmistä esimerkeistä 1950-luvun stalinistisesta arkkitehtuurista. Sieltä jatkamme lounaalle Lahemaan kansallispuistossa sijaitsevalle Palmsen barokkityyliselle kartanolle. Tallinnaan saavuttua vähän vapaa-aikaa. Eckerö Linen alus lähtee Tallinnasta klo 18.30 ja saapuu Helsinkiin klo 21.00.

Sillamäe
Sillamäe