Uusia tietoja Henkikirjahakuun

04.09.2023

Henkikirjahakuun on tänään lisätty noin 46 000 uutta tietuetta 11 eri paikkakunnalta. Uusien tietojen myötä haettavana on nyt esimerkiksi Tammelan kaikki asukkaat vuodelta 1915. Heidän joukosta löytyy esimerkiksi Osakeyhtiö Forssan puuvillakutomon ja -kehräämön työntekijät. Tällä hetkellä palvelussa on haettavissa yhteensä noin 140 000 tietuetta. Kaikki haettavissa olevat paikkakunnat ja vuodet on lueteltu Henkikirjahaun tietosivulla.

Henkikirjahaku on Suomen Sukututkimusseuran uusi viime maaliskuussa julkaistu verkkopalvelu, jossa voi tehdä hakuja indeksoitujen henkikirjojen sisältöihin esimerkiksi henkilöiden ja paikkojen nimillä. Palvelulla pyritään edistämään ja helpottamaan henkikirjojen käyttöä sukututkimuksessa. Tietokantaan lisätään uusia tietoja kerran kuukaudessa.

Henkikirjahaun täydentäminen perustuu vapaaehtoiseen henkikirjojen indeksointiin, johon voi osallistua kuka tahansa. Mukaan on lähtenyt jo noin 30 vapaaehtoista. Ensimmäisessä vaiheessa Henkikirjahakuun indeksoidaan Haapaveden, Lumijoen, Savitaipaleen ja Viipurin kaupungin henkikirjoja vuosilta 1880–1920 sekä kaikkien Suomen paikkakuntien vuoden 1915 henkikirjoja. Seuraava infotilaisuus uusille vapaaehtoisille järjestetään keskiviikkona 27.9.2023 kello 15, johon ilmoittautuminen on jo auki.

Henkikirjahakuun hakutoimintoja on uudistettu kesän aikana ja näistä uudistuksista kerrotaan tarkemmin syyskuun Jäsenviesti Jalmarissa. Henkikirjahaun kehittämistä ovat tukeneet Karjalan Kulttuurirahasto, Waldemar von Frenckells stiftelse ja Föreningen Konstsamfundet.

Lue lisää Henkikirjahausta


Forssan osakeyhtiön työntekijöitä Tammelan vuoden 1915 henkikirjassa. Tehtaan isännöitsijöinä toimivat tuolloin vapaaherra Evert Palmén ja kunnallisneuvos Rudolf Meijer.