KOULUTUSPALVELUT

Kouluttajat kevätkaudella 2024


Lehtori Jouni Elomaa on Suomen Sukututkimusseuran puheenjohtaja ja pitkän linjan sukututkija, joka on viime vuosina perehtynyt sukututkimusta säätelevään lainsäädäntöön ja opettaa mm. humanististen alojen tutkimusetiikkaa. Kasvatustieteen lisensiaatti Jouni Korkiasaari toimi Siirtolaisuusinstituutissa mm. tutkijana ja tietopalvelupäällikkönä 37 vuotta. Työssään hän perehtyi erityisesti suomalaisten siirtolaisuuteen ja ulkosuomalaisiin. Monien julkaisujen ja artikkeleiden lisäksi hän on levittänyt alan tietoa yliopisto-opettajana ja luennoitsijana erilaisilla kursseilla ja seminaareissa.


Filosofian maisteri Mervi Lampi on Hämeeseen kotoutunut karjalainen sukututkija ja sukututkimusopettaja, joka on perehtynyt erityisesti arkisto- ja asiakirjalähteisiin. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus sukututkimuksen opettamisesta, alkeista syventäviin kursseihin.Filosofian maisteri P. T. Kuusiluoma on Suomen Sukututkimusseuran toiminnanjohtaja. 
Filosofian tohtori Tiina Miettinen on historiantutkija, joka on tutkimuksissaan perehtynyt mm. perheisiin ja sukuihin Suomessa Ruotsin ajalla, kartanohistoriaan sekä eurooppalaisen genealogian historiaan. Miettinen on Aikakauskirja Genoksen toimitusneuvoston puheenjohtaja ja Suomen Sukututkimusseuran tutkijajäsen.Santeri Palviainen on Suomen Sukututkimusseuran ja Karjalan Sivistysseuran hallitusten jäsen. Hän on opettanut useita vuosia ortodoksista ja karjalaista sukututkimusta eri yhteyksissä. Hän vetää myös Suomen Sukututkimusseuran koulutustoimikuntaa ja koordinoi sukututkimusopettaja-verkostoa.


Sukututkimuskouluttaja Riikka Piironen on Suomen Sukututkimusseuran Geneettisen sukututkimuksen työryhmän puheenjohtaja ja geneettisen sukututkimuksen asiantuntija.
Filosofian tohtori Veli Pekka Toropainen on Suomen historian tutkija, joka on erikoistunut 1600-luvun historiaan. Toropainen on Suomen Sukututkimusseuran tutkijajäsen ja Aikakauskirja Genoksen toimitusneuvoston jäsen sekä sukututkimuksen opettaja.