AJANKOHTAISTA

Podcast

Suomen Sukututkimusseuran podcastissa julkaistaan lyhyitä kuunneltavia äänitallenteita sukututkimuksesta ja historiasta. Jaksoja ovat tekemässä Seuran toimijat ja tutkijajäsenet, mutta mukaan pääsee myös kuka tahansa sukututkija. Podcast on viihdyttävää tiedonvälitystä ja mukava tapa oppia uutta sukututkimuksesta.


Kuunteleminen ja seuraaminen

Seuran podcast löytyy Anchor-palvelusta ja Spotifysta, joissa molemmissa podcastin kaikki jaksot ovat kaikkien vapaasti kuunneltavissa.  Podcastin seuraaminen ja jaksojen kuunteleminen on maksutonta, eikä vaadi mainittujen palveluiden tilaamista. Uusista jaksoista kerrotaan Seuran kotisivuilla Ajankohtaista-osiossa ja sosiaalisen median kanavissa. Jaksojen tiedot löydät alla olevasta luettelosta.


Mukaan tekijäksi

Seuran podcastin tekijäksi ovat tervetulleita Seuran toimijoiden lisäksi myös kaikki sukututkijat. Mikäli olet halukas tekemään Seuran podcastiin yhden tai useamman noin 20 minuutin jakson, ota yhteys ja kerro ehdotuksesi Seuran toiminnanjohtajaan osoitteella pt.kuusiluoma@genealogia.fi. Jakson nauhoittamiseen tarvitaan kiinnostavan aiheen lisäksi tietokone, mikrofoni ja rauhallisen tila. Seura lainaa tarvittaessa omaa mikrofoniaan.

Mikäli et koe podcastia julkaisuformaattina omaksesi, voit tarjota omia sukututkimukseen ja historiaan liittyvä juttuja julkaistavaksi myös Seuran blogissa ja Jäsenviesti Jalmarissa


Podcastin jaksot

Alla olevaan päivitettävään luetteloon on koottu kaikki Seuran podcastin jaksot aikajärjestykseen uusimmasta vanhimpaan. Klikkaamalla Toista-painiketta pääset suoraan kuuntelemaan haluamaasi jaksoa. Jaa-painikkeen kautta voit jakaa haluamasi jakson esimerkiksi linkkinä tai julkaisuna sosiaaliseen mediaan.

  

Uusin jakso

Vuonna 2014 Karjala-lehti täytti 110 vuotta ja juhlavuoden merkeissä järjestivät kirjoituskilpailun teemalla "Karjalaisuus mielessä ja kielessä". Jouko Paijan teksti "Rietkoi potkaa!" voitti kilpailun. Tarina kertoo hänen tätinsä Miljan lapsuudesta ja nuoruudesta Karjalankannaksella Muolaassa. Lukijana on kansatieteilijä Leena Tiilikainen Turusta. 


Vanhemmat jaksot