Tervetuloa Seuran uusille kotisivuille

15.06.2022

Seuran uudet kotisivut osoitteessa genealogia.fi julkaistaan tänään keskiviikkona 15.6.2022. Kyseessä on järjestyksessään neljäs suurempi sivujen uudistus sen jälkeen, kun Seuran ensimmäiset kotisivut julkaistiin 1990-luvulla. Uuden alustan myötä Seuran kotisivut saavat uuden ilmeen, mutta myös uutta sisältöä.

Seuran kotisivujen uusiminen tuli välttämättömäksi, kun edellisten sivujen alustan palveluntarjoaja lopetti alustan kehittämisen. Vanhassa alustassa oli monia rajoitteita ja osa sen ominaisuuksista oli vanhentuneita. Nyt käyttöön otettava uusi alusta on nykyaikainen ja vastaa Seuran sille asettamia vaatimuksia. Uusien kotisivujen tavoitteena on parantaa käyttäjäkokemusta ja tarjota entistä parempaa viestintää sukututkijoille.

Uusien sivujen valikosta löytyvät kokonaisuuksittain järjestetyt pääsivut ja niiden alisivut. Yksittäisten sivujen osoitteet pyrittiin pitämään uudistuksessa samoina. Esimerkiksi suositut Sukututkijan lähteet -osio ja sukututkimuksen tietosivut löytyvät samoista osoitteista kuin ennenkin. Kaikki sivut löytyvät erillisestä sivukartasta, johon ne on järjestetty temaattisesti.

Seuran uudet kotisivut ovat täysin responsiiviset, eli ne mukautuvat täysin käyttäjien laitteiden selainten ja asetusten mukaan. Esimerkiksi sivujen tekstin suuruutta voitte suoraan muuttaa PC-koneella näppäinyhdistelmällä Ctrl ja + tai Macin Safarilla ⇧ + ⌘ ja plusmerkki (+).

Uusien kotisivujen myötä käyttöön tulee myös niiden mobiiliversio, joka on käytettävissä puhelimilla. Mikäli kuitenkin haluat käyttää mobiililaitteellasi sivujen tietokoneversiotta, se tulee valita laitteesi selaimen omista asetuksista. Mobiiliversiosta löytyy kaikki samat tiedot kuin tietokoneversiostakin.

Seuran kotisivujen sivuista löytyy tällä hetkellä vasta osa ruotsiksi, mutta sivujen kääntäminen on käynnissä ja kaikki ruotsinkieliset sivut julkaistaan tulevana syksynä. Tulevana syksynä käynnistyy myös Seuran kotisivujen uudistamisen toinen vaihe, jossa sukututkimuksen tietosivujen sisältöjä laajennetaan ja sivuilla julkaistaan esimerkiksi verkkoversiona uudistettu digitaalisen sukututkimuksen opas sekä suomeksi että ruotsiksi.

Palautetta ja kommentteja Seuran uusista kotisivuista voi jättää esimerkiksi uusita sivuilta löytyvällä yleisellä palautelomakkeella, joka löytyy Yhteystiedot-sivun alaosasta. Kyseisellä lomakkeella voi jatkossa esimeriksi lähettää palautetta sekä kysyä Seuran toiminnasta, palveluista ja koulutuksista. 

Tutustu uusiin kotisivuihin opastusvideon kautta!