AJANKOHTAISTA

Suku 2023

Suomen Sukututkimusseura järjestää Suku 2023 -tapahtuman Oulussa viikonloppuna 25.-26.3.2023. Nyt 45. kerran järjestettävät valtakunnalliset sukututkimuspäivät on maamme suurin vuosittain järjestettävä sukututkijoiden koulutustapahtuma. Jenny ja Antti Wihurin rahasto tukee tapahtuman järjestämistä.


Teema ja ohjelma

Suku 2023 -tapahtuman teema on "Muuttoliikkeitä yli rajojen". Muuttoa tarkastellaan viidestä maantieteellisestä näkökulmasta: Tornionlaakso, Kuola, Saamenmaa, Ruija ja Finnmark sekä Itä-Karjala. Pääesitelmäohjelmassa käsitellään tapahtuman teemaan liittyviä aiheita. Seura julkaisee tarkemman ohjelman lokakuussa 2022.

Tapahtuman ohjelmassa on perinteiseen tapaan myös sukututkimusaiheinen näyttely, jossa eri tahot voivat esitellä toimintaansa, sekä lauantaina avajaistilaisuus ja illallinen.


Osallistuminen

Tapahtuman paikkana on Oulu-opiston Pohjankartanon koulu (Suvantokatu 1, 90140 Oulu). Tapahtumaan, esitelmäohjelmaan ja näyttelyyn osallistuminen on maksutonta. 

Suku 2023 -tapahtuman avajaistilaisuus ja pääesitelmäohjelma striimataan suorana Seuran YouTube-kanavalle kaikkien vapaasti katsottavaksi.


Valtakunnalliset sukututkimuspäivät järjestetään Oulussa vuonna 2023. (Oulun kaupunki)