AKTUELLA

Podcast

I Genealogiska Samfundets podcast publiceras korta ljudinspelningar om släktforskning och historia. Avsnitten görs av Samfundets medarbetare och forskarledamöter, men även andra släktforskare kan bidra. Podcasten är underhållande informationsförmedling och ett trevligt sätt att lära sig mer om släktforskning.


Lyssna på podcasten

Samfundets podcast finns på Podcasters och Spotify, där alla avsnitt är fritt tillgängliga för alla. Det kostar inget att följa podcasten och lyssna på avsnitten, och man måste inte prenumerera på de nämnda tjänsterna. Vi informerar om nya avsnitt på sidan Aktuellt på Samfundets webbplats och i sociala medier. Information om avsnitten finns i förteckningen nedan.


Bidra till podcasten

Alla släktforskare är välkomna att delta i Samfundets podcast. Om du vill göra ett eller flera cirka 20 minuter långa avsnitt, skicka ditt förslag till Samfundets verksamhetsledare på adressen pt.kuusiluoma@genealogia.fi. För inspelningen krävs utöver ett intressant tema även en dator, en mikrofon och en lugn inspelningsplats. Samfundet kan vid behov låna ut sin mikrofon.

Om podcasten inte rätt format för dig, kan du erbjuda egna texter om släktforskning och historia för publicering i Samfundets blogg eller Medlemsbrevet Jalmari


Podcastens avsnitt

I förteckningen nedan finns alla avsnitt i Samfundets podcast i kronologisk ordning. Genom att klicka på Spela upp kan du lyssna på önskat avsnitt. Via knappen Dela kan du dela önskat avsnitt till exempel som en länk eller i sociala medier.