GENEALOGISKA SAMFUNDET I FINLAND

Referensbibliotek

Genealogiska Samfundets referensbibliotek finns i Samfundets lokal på Vetenskapernas hus i Helsingfors. Den cirka 100 hyllmeter stora samlingen består i huvudsak av finländska släktböcker och släktforskningshandböcker. Referensbiblioteket är öppet för alla under lokalens öppettider. I lokalen finns också möjlighet att använda digitaliserad litteratur via SukuHaku.


Öppettider och läsplatser 

Referensbiblioteket är fritt tillgängligt för kunderna under öppettiderna i Samfundets lokaler, måndagar klockan 11.00–16.00, tisdagar klockan 9.00–14.00 och torsdagar klockan 12.00–17.00.

Det finns fyra läsplatser och dator, samt en skrivare och en fotoskanner som kunderna kan använda. Kunddator har fri tillgång till Samfundets alla onlinetjänster, såsom SukuHaku, samt inhemska och utländska databastjänster, t.ex. Emigrantregistret, Sveriges Dödbok, Ancestry och FamilySearch.


Kopiera och utskrift prislista 

Kopior och utskrifter betalas kontant på referensbibliotek. En avgift tas också ut för misslyckade och onödiga kopior och utskrifter. Scanning på kontoret är gratis.

  • A4 (svartvitt) 0,20 €/sida
  • A4 (färg) 0,40 €/sida
  • A3 (svartvitt) 0,50 €/sida
  • A3 (färg) 1,00 €/sida


Referensbibliotekets register

Referensbibliotekets register finns i SukuHaku. Registret är tillgängligt för alla och kräver inte inloggning på SukuHaku. Via registret kan man söka på till exempel verkets eller författarens namn. Feedback och utvecklingsförslag kan skickas till referensbiblioteks ansvarig person Jukka Partanen.


Digitala samlingar

En del av referensbibliotekets samlingar har digitaliserats och det finns digitala personregister för de lokalhistoriker och matriklar som ingår i samlingarna. De digitaliserade böckerna och registren är tillgängliga för Samfundets medlemmar i SukuHaku. SukuHaku är tillgängligt för alla på kunddatorerna i Samfundets lokal. De digitaliserade böckerna i SukuHaku kan man ta del av via knappen Visa alla på ingångssidan.

Till SukuHaku 


Ingång till lokalen på Vetenskapshusets innergård