UTBILDNINGSTJÄNSTER

Samfundets månadsfika

Samfundets månadsfika är en öppen och avgiftsfri diskussionsträff på nätet för alla släktintresserade. Varje träff har en ny gäst och ett nytt släktforskningsrelaterat tema. Syftet med träffarna är att väcka diskussion och utbyte av tankar mellan deltagarna. 


Delta i månadsfikat

Månadsfika ordnas i januari-maj och i augusti-november via Zoom den sista torsdagen varje månad kl. 17.00-18.00. Träffarna spelas inte in, så de kan inte ses i efterhand. 

Månadsfikat leds av Samfundets personal. Du kan skicka förslag om möjliga teman och gäster till Samfundet på seura@genealogia.fi. 

Länk till månadsfika i mars.


Månadsfika våren 2023

  • Torstai 26.1.2023: Brages Pressarkiv, vieraana arkistonhoitaja Mona Rautelin

  • Torstai 23.2.2023: Karjalan Sivistysseura, vieraina puheenjohtaja Eeva-Kaisa Linna ja hallituksen jäsen, sukututkimustoimikunnan puheenjohtaja Santeri Palviainen

  • Torstai 30.3.2023: Työväen Arkisto, vieraina erikoistutkijat Petri Marjeta ja Pete Pesonen

  • Torstai 26.4.2023 Ulkoministeriön arkisto, vieraana asiantuntija Sami Heino

  • Torstai 26.5.2023: Family Search, vieraana tukiorganisaation Pohjoismaiden aluejohtaja Jarkko Metsätähti


Delta i månadsfikat

Månadsfikat är gratis och öppna för alla. Ingen förhandsanmälning behövs. En deltagarlänk publiceras på förhand på den här sidan och på månadsfikats Facebook-evenemang. Ingen särskild deltagarlänk skickas ut.

Fortsättningskurs för släktforskare

Samfundet har erbjudit expertföreläsningar på fortsättningskursen för släktforskare sedan 2009. Föreläsningarna är avgiftsfria och öppna för alla och ordnas i regel den första och tredje onsdagskvällen varje månad. De cirka en timme långa föreläsningarna handlar om olika slags källmaterial och om kulturhistoriska teman med anknytning till släktforskning.