Genos 1/2024 on ilmestynyt - teemana geneettinen sukututkimus

07.02.2024

"Suomen Sukututkimusseura on jo jonkin aikaa järjestänyt geneettisen sukututkimuksen tapahtumia ja julkaissut toiminnanjohtaja P. T. Kuusiluoman toimittaman opaskirjan Johdatus geneettiseen sukututkimukseen (2017). Nyt Genoksen on aika näyttää tietä sen suhteen, millainen on geneettistä sukututkimusta käsittelevä tieteellinen artikkeli.", toteaa Genoksen päätoimittaja Katja Tikka uusimman numeron pääkirjoituksessa.

Genos 1/2024on geneettisen sukututkimuksen teemanumero. Numero on ilmestynyt jo digitaalisena ja ilmestyy myös paperisena lähiaikoina. Teemanumero sisältää seuraavat vertaisarvioidut artikkelit: Jukka Palo: Geneettisen sukututkimuksen juurilla ja Ari Kolehmainen: Kolehmaisten suvun synty ja haarautuminen: isälinjaisen DNA-tutkimuksen pioneerihanke.

Lisäksi numero sisältää Jere Markkasen artikkelin Kuinka tunnetusta tuli tuntematonta ja taas tunnettua – isoisää selvittämässä DNA-testeillä sekä Puolet minusta -dokumenttisarjasta tuttujen Sanna Milanin ja Henna Meriläisen jutun Tuntemattoman isän jalanjäljillä. Numero sisältää myös kirja-arvostelut seuraavista kirjoista: Gunilla Boëthius: Elämänmittainen salaisuus (Siltala, 2023) ja Karin Bojs: Euroopan esiäidit. 43 000 vuotta nykyihmisen historiaa (Minerva, 2023).

Seuran jäsenet saavat Genoksen automaattisesti joko digitaalisena tai paperisena kotiin kannettuna. Kaikki Seuran jäsenet voivat lukea Genoksen SukuHaun kautta. Digi-Genoksen voi myös ostaa Sukututkijan verkkokaupasta ja paperisen sen ilmestyttyä Tiedekirjasta. Mikäli olet Seuran jäsen ja haluat muuttaa Genos-tilaustasi, otathan yhteyttä osoitteella seura@genealogia.fi.

Mukavia lukuhetkiä!