Seura muisti Helsingin medialukion sukututkimuskurssin priimuksia kirjapalkinnolla

11.06.2024

Suomen Sukututkimusseura myönsi kunniakirjan ja kirjapalkinnon, johon kuuluivat Tiina Miettisen Tasavallan juuret. Suomen Presidenttien esipolvet ja Heikki Vuorimiehen Ruotusotilaiden tutkiminen, Helsingin medialukion opiskelijoille Ia Augustinille ja Sara Merruntaukselle. Augustin ja Merruntaus suoriutuivat erinomaisen hyvin medialukion Minun juureni -opintojaksolla. Kevättalvella pidetty Helsingin medialukion historian kolmas Minun juureni -opintojakso on tarinallisuuteen ja visuaalisuuteen painottuva sukututkimuskurssi. Sukututkimusopintojaksoa pitäneen historian ja yhteiskuntaopin lehtori Jarkko Lieteen mukaan kurssilla hyödynnettiin Seuran verkkosivuja sekä erinomaisia opastusvideoita.

"Minun juureni -sukututkimusopintojaksolla stipendein palkituista Ia Augustinin isoisovanhemmistaan laatima Augustien sukutarina eteni Helsingin pitäjän kirkonkylästä Stenbackasta Vihdin kautta Itä-Pakilaan. Sara Merruntauksen sukutarina käsitteli isoisoisäänsä ja Saarijärven Merruntauksen sukua. Yhteistä molempien palkittujen sukutarinoissa oli monipuoliset haastattelut, visuaalisuus ja erilaisten lähteiden käyttö. Erityisesti sota-ajoista löytyi molempien sukutarinoissa kiinnostavaa kerrottavaa.", lehtori Jarkko Liedes kertoo ja kiittää Suomen Sukututkimusseuraa yhteistyöstä. Kunniakirjat ja kirjapalkinnot ojennettiin Ia Augustinille ja Sara Merruntaukselle Helsingin medialukion ylioppilas- ja kevätjuhlassa lauantaina 1.6. Helsingin messukeskuksessa noin tuhatpäisen juhlayleisön edessä.

Sara Merruntaus (vas.) ja Ia Augustin (oik.) Helsingin medialukion pihalla kunniakirjoineen. Keskellä lehtori Jarkko Liedes.
Sara Merruntaus (vas.) ja Ia Augustin (oik.) Helsingin medialukion pihalla kunniakirjoineen. Keskellä lehtori Jarkko Liedes.